Giyim Sektörü ve Moda Haberleri

2012-2013 kışının en gözde renkleri bordo, mürdüm ve mor olacak

TARİHE bakıldığında sadece elitler ve kraliyet ailelerine ait bir renkmiş mor. Bu grup dışında sokakta hiç kimse giyemezmiş, yasakmış. O kadar ayrıcalıklı ve özel bir renkmiş ki…

Tabii ki tasarımcılar artık tüm renkleri kullanıyor ama bazen öyle bir sezon oluyor ki tek bir renge takılıyorlar. O zaman her yerde o rengi görüyoruz. İşte bu kış da öyle bir sezon. Bu sezon orman meyve renklerini kullanacağız. Bana göre de kışa her zaman çok yakışan renklerdir orman meyve renkleri.

2012-2013 kışının en gözde renkleri bordo, mürdüm ve mor olacak. Özellikle de mor çok öne çıkacak.Adeta mor patlaması göreceğiz. Mor, kasvetli kış aylarında siyah, gri ve kahverengiye iyi bir alternatif. Baştan aşağıya kullanabilirsiniz. Aynı zamanda biraz aydınlatmak için açık gri tonlarıyla kombinleyebilirsiniz.

Koyu mor tonları esmer ve kumrallara, açık mor ve lila tonları ise sarışınlara daha çok yakışıyor.

MAKYAJDA KULLANIRKEN DİKKAT!

Türk kadım ten, saç ve cilt rengine mor makyajı abartmadan yaptığı zaman çok yakışıyor. Ancak mor makyaj mutlaka kahverengiyle karıştırılarak yapılmalı.

Mor renk bu yıl podyumlarda rüzgar gibi esti. Hatırlayın, Chanel’in sadece kıyafetleri değil podyumun kendisi bile mordu. Sanki mor mücevherler podyumun ortasını delmiş gibi bir dekor yapılmıştı. Dior, Gucci, Armani ve Versus markalarının defilelerinde de modellerin bastan aşağıya mor giydirildiğini gördük. Cavalli’de ise çok güzel mor makyajlar görmek mümkündü.

Mor rengin iş dünyasında da çok özel bir yeri var. Medya planlama şirketleri, stratejistler ve marka danışmanları markalara mutlaka mutlaka mor rengi kullanmalarını öneriyor. Mor renkle fark yaratmanız çok kolay. Eğer siz de giyiminizde fark yaratmak ve fark edilmek istiyorsanız bundan böyle mutlaka mor rengi tercih edin. Zira mor lüksün ve tutkunun rengi olarak kabul ediliyor. Dikkat ederseniz kraliçelerin ve pahalı mücevherlerin rengi de genelde mor. Sonuçta öyle çok mor dedik ki yazımız bile bol ‘mor’lu oldu…

Tülün Şahin / Para Dergi

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu