Başarılı Girişimcilik

2014 Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’na Başvurular Başladı

Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’na başvurular başladı. Yarışmaya Türkiye’de yaşayan ve hakim ortak olduğu işletmenin yıllık cirosu 40 milyon TL!nin altında kalan tüm kadın girişimciler başvurabilecek. Son başvuru tarihi ise 31 Temmuz 2014.

turkiyenin kadin girisimci yarismasi 2014

Garanti Bankası, Ekonomist dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğiyle düzenlenen ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nın 8’incisine başvurular başladı. Yarışmaya Türkiye’de yaşayan ve hakim ortak olduğu işletmenin yıllık cirosu 40 milyon TL’nin altında kalan tüm kadın girişimciler başvurabilecek ya da aday gösterilebilecek. Başarılarını paylaşarak, kadın girişimcilerin cesaretini artırmak ve birbirlerine ilham vermek isteyen adaylar, www.kadingirisimciyarismasi.com adresinden 31 Temmuz 2014 tarihine kadar başvuruda bulunabilecek.

Kadın girişimcileri yarışmaya başvurmaya çağıran Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcı Nafiz Karadere, Garanti olarak, kadın girişimcilere yönelik ürünlerinin yanı sıra, farklı platformlar geliştirerek, kendi potansiyellerini geliştirmelerini ve güçlerini keşfetmelerini istediklerini belirtiyor.

Rol model oluyor

Dünya hızla gelişirken, kadın girişimcilerinin önünün de açıldığını ifade eden Karadere, bu süreçte finansmanın en öncelikli ihtiyaçlarından olduğunu fakat verilen desteğin bununla sınırlı kalmaması gerektiğini kaydediyor. Bu amaçla eğitim ve cesaretlendirmek üzere çeşitli projeler hayata geçirdiklerini söyleyen Karadere, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması da, 2007’den bu yana, kadın girişimcileri cesaretlendirmek, kendilerini rol model olarak konumlandırmak amacıyla düzenlediğimiz bir proje. Her sene başvuruları incelerken, bizi inanılmaz yüreklendiren muhteşem hikayelerle karşılaşıyoruz; şüphesiz bu yıl da aynı heyecanı yaşayacağız. Tüm kadın girişimcilere yarışmaya başvurarak ilk adımı atmalarını, cesaret ve kendine inançlarını ortaya koymalarını diliyorum.”.

Çoğu ülkeye göre yetersiz

2013 yılında Türkiye’nin Kadın Girişimcisi seçilen Feride Aytül Erçil ise girişimcilerin yeni düşüncelerin yaratılması, yayılması ve uygulamasını hızlandırdığını, yeni endüstrilerin doğmasına yol açtığını belirtiyor. Ülkemizde ancak son yıllarda değeri anlaşılan kadın girişimciliğindeki gelişmelerin çoğu ülkeye kıyasla yetersiz kaldığına dikkat çeken Erçil, Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nın topluma girişimcilik ruhunun aşılanması, ülkemizdeki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi, kadın girişimci sayısının artırılması için yürütülen çabaların başında geldiğini söylüyor. Erçil, şöyle devam ediyor:

“Yarışmaya bir çalışanımın beni önermesiyle katıldım. Ödülü aldığımdan bu yana üzerime yüklendiğini hissettiğim sorumlulukla, özellikle genç kadınları yüreklendirmek, katma değer yaratabileceklerini, daha fazla ve büyük başarılara imza atabileceklerini göstermek için çeşitli ortamlarda deneyimlerimi paylaşıyor, mentorluk yapıyorum. Tüm kadın girişimcilerimize de bu tür yarışmalara katılarak, üreten, sorgulayan, daha iyi bir dünya kurabilecek, gelecek nesillere rol model oluşturabilecek bireyler olduklarını göstermesini tavsiye ediyorum.”

Dört kategoride

Yarışmaya başvuran kadın girişimciler; “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi”, “Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci”, “Yöresinde Park Yaratan Kadın Girişimci” ve “Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi” olmak üzere toplam dört kategorinde değerlendirilecek. Kategori birincilerine çeşitli para ödülleri ve KAGİDER üyeliği verilecek.

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu