Teknoloji ve İnovasyon Haberleri

2015 Paris Otomobil Fuarında Yeni Çıkan Araba Modelleri

İki yılda bir Frankfurt ile birlikte dönüşümlü organize edilen Paris Otomobil Fuarı’nda çok sayıda seri üretim marka tanıtıldı. Bu durum son yıllarda daralan Avrupa pazarının artık olumlu sinyaller vermeye başladığının göstergesi olarak yorumlandı…

PARİS Otomobil Fuarı’nda bu yıl bugilne kadar benzerine az rastlanan bir rekabet vardı. Özellikle küçük sınıf ve orta sınıfta liderliğe oynayan modellerin yeni nesilleri fuarda kıyasıya yarıştı. Merakla beklenen, Mercedes-AMG GT, C63 AMG, Mazda MX-5, Jaguar XE, Land Rover Discovery Sport, Lamborghini Asterion, Volvo XC90, VW Passat gibi otomobillerin dünya lansmanlan da ilk defa Paris Fuan’nda gerçekleştirildi. Şehir otomobillerinde ise Opel Çorsa, Skoda Fabia ve Hyundai İ20 dikkate değer yeniliklerdi. Konsept modeller de ilgi çekti. PSA ’nın tanıttığı Airflow konsepti ile Rerıauİt’un EOLAB konsepti, önümüzdeki 10 yıl içinde izlenecek trendler hakkında önemli ipuçları verdi. İşte Paris Otomobil Fuarı ’nda bütün dikkatleri üzerlerine toplayan yıldız ürünler…

OPEL CORSA

Çorsa aradan geçen sekiz yılın ardından yeni nesline kavuşuyor. Adam’a oldukça benzeyen yüzü ve arkadan sıkıştırılmış Astra görünümüyle ilginç görünen Corsa’nın iç mekanı günümüze uygun şekilde baştan aşağıya yenilenmiş.

Boyutları neredeyse aynı olan otomobilde artık kör nokta uyarı sistemi, şerit takipçisi, bi-xenon farlar, 7 inçlik multimedya ekranı seçenekleri var.

1.0 litrelik 3 silindirli Ecotec motor 90 ve 115 HP güç seçenekleriyle sunuluyor.

1.2 ve 1.4 litrelik atmosferik motorlarla 1.3 litrelik dizel motonan yeri korunurken bunlarla Euro 6 normlarının karşılanması dikkat çekici.

HYUNDAI İ20

Geçen ay tüm dünyada ilk kez Türkiye’de tanıtılan Hyundai İ20’nin dünya lansmam Paris’te gerçekleştirildi. Kokpit yapısı birçok kompakttan daha olgun görünen otomobilde kullanılan yüksek dayanımlı termal olefin plastik sayesinde, rakiplerinden daha yüksek bir iç mekan kalitesine sahip olduğu söyleniyor.

Otomobilde 1.2 litre 84 HP ve 1.4 litre 100 HP’lik benzinli motorların yanı sıra 1.1 litre 75 HP ve 1.4 litre 90 HP türbo beslemeli dizel motor seçenekleri de olacak. i20’nin üç kapılı versiyonu da üretilecek.

SKODA FABIA

Hiç olmadığı kadar dinamik görünen Fa-bia, her açıdan daha olgun bir otomobil haline geldi. Sert çizgileriyle gelecek Skoda modellerine de ışık tutan otomobilin kok-piti Rapid ve Octavia modellerine oldukça benziyor.

SKODA FABIA

Otomobilde VW raflarından alınan dizel ve benzinli motorlar görev alacak. Standart donanım listesi de eskisine oranla artık daha zengin.

SMART FORFOUR

İlk neslinde istenilen başarıyı yakalayamayan otomobil, şansını farklı formüllerle tekrar deniyor.

SMART FORFOUR

3490 mm uzunluğuyla 2690 mm’lik kardeşinden daha uzun olan otomobilin 260 litrelik bagaj hacmi hiç fena değil. 6.95 metrelik dönüş çapı şehir içinde hayatı kolaylaştırıyor. ForFour da Renault ile birlikte geliştirildi.

1 2 3 4Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu