Teknoloji ve İnovasyon Haberleri

2015 Paris Otomobil Fuarında Yeni Çıkan Araba Modelleri

VW PASSAT

Yaz aylarına bomba gibi düşen yeni Passat, artık daha dinamik sürüş, daha fazla donanım ve daha verimli motorlar vaat ediyor. Gözünü iyice premium sedanlara diken Passat, eskisinden 2 mm daha kısa, 14 mm daha alçak fakat dingil mesafesi 80 mm daha uzun.

VW PASSAT

Genişliğiyse 12 mm artırılmış. Bagaj hacmi 21 litre artırılarak 586 litreye ulaşan otomobilin kokpit tasarımı da duygulara daha fazla hitap ediyor. 10 farklı türbo beslemeli benzinli ve dizel motor ile manuel-otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olacak Passat’ta acil fren asistanı, yaya görüş sistemi gibi gelişmiş özellikler de sunulacak. Yeni Passat, Türkiye’de Aralık ayında satışa sunulacak.

FORD MONDEO

Nihayet Avrupa ve Türkiye için geri sayımı başlayan Ford Mondeo’ya ait teknik veriler de açıklandı. Yeni Mondeo’nun tüm modellerinde akıllı geri dönüşü sistemi, yeni nesil elektrik destekli direksiyon, aktif radyatör ızgarası sunulurken, yaya tanıma sistemi ve kaza öncesi hazırlık sistemi de seçenekler arasında.

FORD MONDEO

1.6 litrelik türbo beslemeli dizel motorlar dört tekerlekten çekiş sistemiyle alınabilecek ve 150 ile 180 HP güç üreten seçenekleri olacak. 1.0 litrelik 3 silindirli EcoBoost motorun yanı sıra 1.5 litre 160 HP’lik EcoBo-ost motor da kaputun altında yerini alacak.

JAGUARXE

Jaguar için beklenen gün geldi. BMW 3, Mercedes C, Audi A6 gibi otomobillerle rekabet edecek olan Jaguar XE ile İngiliz üretici daha fazla müşterinin kalbini çalmak istiyor. 4672 mm uzunluğundaki otomobilin 2.83 metrelik aks mesafesi, yaşam alanı için önemli bir veri. Görünüm dışında teknik anlamda da bir dizi yenilikle geliyor.

JAGUARXE

Çok kollu arka aks ve McPherson yerine çift kollu ön aksa sahip olan otomobilde alüminyum monokok bir karosere yer veriliyor. Gelişmiş bir adaptif hız sabitleyici ile Head-Up gösterge yemlikler arasında. 2.0 litrelik dizel motor, 161 HP güç üretirken, V6 versiyonu 340 HP gücünde ve 0’dan 100 km hıza 4.9 saniyede çıkabiliyor. Arkadan itişli ya da dört tekerlekten çekişli olarak alınabilecek XE’de sekiz ileri vitesli otomatik şanzıman görev alacak.

NISSAN PULSAR

Crossover’larıyla hem Avrupa’da hem de Türkiye’de başarı yakalayan Uzak Doğulu, kompakt sınıfta da aynı başarıyı yakalamak istiyor.

NISSAN PULSAR

İç mekan genişliği ve bagaj hacmi konusunda iddialı olan kompaktın tasarım özellikleri, karoserde ve kokpitte Qashqai’yi hatırlatıyor. Sürüş asistanlarıyla memleketlisi Mazda3 kadar zengin bir ekipmana sahip olacak.

VOLVO XC90

Tam 12 yılın ardından tepeden tırnağa yenilenen büyük boy Volvo, birçok anlamda markanın da geleceğine ışık tutuyor.

VOLVO XC90

Volvo’nunmodüler platformu üzerinde yükselen ilk model olma unvanını taşıyan SUV, iç mekanında seçkin ahşap dokular ve kristalle bezenmiş vites topuzu gibi ayrıntılarla ilginç bir girizgah yapıyor. 2.0 litrelik motorlarsa vergilendirme sistemimiz açısından iyi bir haber.

LR DISCOVERY SPORT

Freelanderin varisi Discovery Sport, Audi Q5, Mercedes GLK ve BMW X3 gibi rakipleriyle boy ölçüşecek. 4.59 metrelik boya ve 2.74 metrelik dingil mesafesine sahip olan otomobilin tasarımı Evoque’a oldukça benzese de daha geniş bir yaşam alanına sahip.

LR DISCOVERY SPORT

Otomobil, 2.0 litrelik türbo beslemeli benzinli ve 2.2 litrelik türbo beslemeli dizel motor ve dokuz vitesli otomatik şanzıman kombinasyonuyla satışa çıkacak ve 2.0 litrelik dizel motor ilerleyen dönemde versiyonlara eklenecek.

Önceki sayfa 1 2 3 4Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu