Turizm Sektöründen Haberler

2017 yılı için Türkiye’ye gelecek Rus turist sayısı

Rusya’dan Türkiye’ye yönelik tur satışlarından gelen iyi haberler sektörde bayram havası yaşatıyor. 2017 yılı için Türkiye’ye gelecek Rus turist sayısının 5 milyonu bulabileceği belirtiliyor. Beklentiler Ve UmUtlar büyük…

TÜRKİYE’NİN en çok turist çektiği ülkelerin başında gelen Rusya ve BDT ülkelerinden bu yıl gelecek turist sayısına ilişkin tahminler havada uçuşuyor. Uçak düşürme krizi nedeniyle geçen yıl bir süre Rusya operasyonlarına ara vermek zorunda kalan tur operatörleri bu yıl çıtayı oldukça yükselterek satış yapıyor. Rusya’da şu günlerde Türkiye’ye yönelik erken rezervasyon kampanyaları hızla sürerken, gelen veriler Türkiye’nin önceki yıla göre yüzde 50 daha fazla talep aldığını gösteriyor.

Rusça konuşan ülkelerden bu yıl ülkemize gelecek turist sayısı tahminleri 5 milyona kadar yükseliyor. Turizmcilerin geneli 3-3.5 milyon Rus turistin geleceğini söylerken, bazıları Türkiye’nin fiyatlarının cazibesinin bu sayıyı yükselteceğini iddia ediyor. Türkiye’ye en çok Rus turist getiren tur operatörlerinin ve sektör temsilcilerinin öngörülerini topladık.

PEGAS: “TÜRKİYE VAZGEÇİLMEZ”

Rusya merkezli tur operatörü Pegas Tou-ristik’in Finansal İşler Müdürü Kerem Çankaya, Rusya’dan Türkiye’ye yönelik erken rezervasyon satışlarının çok iyi gittiğini, şu anki rakamların 2015’i geçtiğini açıklıyor. Bu yıl için Rusya ve BDT ülkelerinden ülkemize getirecekleri turist sayısının 1 milyonu bulacağını kaydeden Çankaya, Rusya’dan ülkemize gelecek toplam turist sayısında ise temkinli tahmin yapıyor. Çankaya, “Rusya’dan gelecek turist sayısını biz 2.5 -3 milyon olarak öngörelim de bu sayının üstü olacaktır inşallah” diyor. Rusya’da tatil için Türkiye’nin vazgeçilmez bir ülke olduğunun altım çizen Çankaya, şunları ifade ediyor:

“Ruslar’ın Akdeniz çanağında iki destinasyonu var: Türkiye ve Mısır. Geriye kalan diğer ülkeler İtalya, Ispanya, Yunanistan ve Tunus. Bunlar alternatif ülkeler. Biz yoksak onlar var. Rusya’dan Mısır’a uçuşlar hala başlamadığından geriye sadece Türkiye kalıyor.”

CORAL: “2015’İ GEÇECEĞİZ”

Türkiye’nin Rusya’da turizmde tekrar lider konuma yükseldiğini söyleyen OT1 Holding iştiraki Coral Travel Group CEO’su Coşkun Yurt da, bu yıl Türkiye’ye gelecek Rus turist sayısının toplamda 3.5 milyonu bulacağım öngörüyor. Yurt, bu yıl için Rusya, Ukrayna, Polonya ve Türkiye’de çok önemli hazırlıklar yaptıklarını açıklıyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Rusya’daki erken rezervasyonda gayet iyi bir hareket var, 2015 yılının erken rezervasyonundan daha iyi bir dönem yaşıyoruz. 2016’yı erken rezervasyon kapalı olduğu için zaten dikkate almıyoruz. Türkiye, Rusya’da artık geleneksel hale gelmiş bir numaralı desti-nasyon. Bu 17 yıldır böyle. Şu anki verilere göre Türkiye lider durumda. Potansiyel olarak bizim gördüğümüz kadarı ile 2015’e benzer bir sayı söz konusu olacak. Bu yıl tüm Türkiye’ye 3.5 milyon, Antalya’ya da 2.5-3 milyon arası Rus turist geleceğini öngörüyoruz.”

Yurt, sözlerini şöyle sürdürüyor: “2017 yılında sadece Türkiye için 1 milyonun üzerinde Rus turist getirme hedefimiz var. Geneldeki hedefimiz ise bütün pazarlardan tüm destinasyonlara 2.5 milyonu aşmak. Yani Rusya, Ukrayna, Polonya, Beyaz Rusya, Gürcistan, Türkiye ve birkaç partnerimiz olan ülke ile toplamda 2.5 milyon turist gibi bir hedefimiz var. Şu an için işlerimiz hedefimiz doğrultusunda gidiyor.”

KİLİT GLOBAL: “UMUTLUYUZ”

Rus tur operatörleri Teztour ve Biblio Globus’un Türkiye’deki partneri Kilit Globalin Genel Müdürü Sezgin Özer ise, Rusya’dan ve Rusça konuşan ülkelerden ülkemize bu yıl en az 1 milyon, en çok da 1 milyon 350 bin turist getirmek üzere planlama yaptıklarını açıklıyor. Rusya’daki erken rezervasyon satışlarının gayet iyi gittiğini kaydeden Özer, geçen yılı kıstas almadan 2015’le kıyaslama yapılırsa bu yılın gidişatının çok olumlu olduğu bilgisini veriyor. Şu günlerde Rusya’da sattıkları Türkiye paket tur fiyatlarının 800 dolar civarında olduğunu söyleyen Özer, “Rusya pazarı için çok umutluyuz. Yeter ki güvenlik, imaj algısını değiştirecek çalışmalar yapalım” diyor. Kilit Global olarak Rusya, BDT, Almanya, İran ve Bal-ozer kanlar olmak üzere 14 destinasyondan Türkiye’ye turist getirdiklerini belirten Özer, bu yıl ülkemize gelecek toplam Rus turist sayısının 3.5 milyon olacağını öngörüyor.

1 2Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu