Turizm Sektöründen Haberler

2017 yılı için Türkiye’ye gelecek Rus turist sayısı

ANEX: “5 MİLYONU GEÇER”

Anex Tour Yönetim Kurulu Başkam Neşet Koçkar, Rusça konuşan ülkelerden Türkiye’ye gelecek turist sayısının bu yıl 5 milyonu geçeceğini öne sürüyor. Bu iddiasını paket tur fiyatlarına dayanarak dile getirdiğini kaydeden Koçkar, “Ruslar fiyat odaklı tatil yaparlar. Şimdilerde verdiğimiz fiyatlar böyle devam ederse 5 milyonu yakalamak hayal olmaz. Üstelik Rusya’dan Mısır’a hala uçuş yasağı kalkmış değil, bu da bizim için avantaj” yorumunu yapıyor.

2016 yılında Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen turist sayısının tüm zamanların en yüksek sayısma ulaştığını da hatırlatan Koçkar, bunun nedeninin düşük fiyatlar olduğunu savunarak, 5 milyon rakamının işte bu yüzden mümkün olduğunu iddia ediyor.

Anex olarak Ukrayna dahil Rusça konuşan ülkelerden 1 milyona yakın turist getirmek üzere planlama yaptıklarını ifade eden Koçkar, “Sadece Antalya için 1 milyon uçak koltuğu koyduk, Marmaris ve Bodrum’da da bu yıl operasyon yapıyoruz, o bölgeleri de katarsak getireceğimiz Rus turist sayısı 1 milyonu geçecektir” diyor. Koçkar, Rusya’ya ver dikleri paket tur fiyatlarının önümüzdeki günlerde de artmayacağını söyleyerek, artması halinde talebin düşeceği uyarısı yapıyor. Koçkar otelcilere şu mesajı veriyor:

“Odalarını Ruslara ucuza verseler bile kaliteli servisten ödün vermemeliler. Uzun vadede şimdi düşürdüğümüz fiyatları tekrar yükseltmek istiyorsak bu şart. Yani gerekiyorsa para kazanmasınlar, riskleri göze alsınlar ama servisten taviz vermesinler. “Fiyatım düşük ne yapayım, fiyatın karşılığı bu” derlerse fiyatları bir daha toparlayamayız. Uzun vadede bakmak lazım.” Koçkar, Ruslara verdikleri uçak dahil paket tur fiyatmm ortalama 500 dolar civarı olduğu bilgisini veriyor.

OTELCİLER HAZIR

Crystal Hotels CEO’su Umman Çetin-baş da Antalya’daki otellerin, bu yıl erken rezervasyona daha fazla kapasite ayırdıklarını belirterek bu oranın bazı otellerde yüzde 50’lere ulaştığını belirtiyor. Rusya’da en az 2015 rakamlarına ulaşılacağı yönünde sektörde genel bir kanı olduğuna dikkat çeken Çetinbaş, 3 milyonun üzerinde Rus turist beklendiğini, bu rakamın 4 milyona çıkabileceğini ifade ediyor. Amara World Hotels CEO’su Korhan Alşan ise, Rusya pazarından gelecek turist sayısının 3 ila 4.5 milyon arasında olacağmı, Antalya’ya gelen turist sayısında yüzde 20-25, ciroda ise yüzde 30-32 artış olabileceğini tahmin ediyor.

Rusya’da atakta

Havayolu şirketleri de Rusya uçuşları için kapasite artışına gidiyor. Atlasglobal, bu yıl Rusya ve diğer BDT ülkelerinden Antalya ve İstanbul’a düzenleyeceği tarifeli seferlerle 1 milyon yolcu taşımayı hedefliyor. Atlasglobal önümüzdeki günlerde Rusya’da Şamara, Tümen ile Kazakistan’da Karaganda’ya tarifeli seferlere başlıyor.

Atlasglobal BDT Ülkeleri Satış ve Pazarlama Başkanı Orhan Sancar, “Yıl içinde Rusya’da ve BDT bölgesinde birçok hat açılışıyla bu coğrafyadaki büyümemize hız kesmeden devam edeceğiz” diyor. 2017 yılında Rusya pazarında 5 milyon turiste erişilmesinin hedeflendiğini belirten Sancar, şöyle konuşuyor: “Erken rezervasyon verilerindeki ciddi artış bu hedefin yakalanacağı yönünde sinyaller veriyor. Türk bayraklı havayolu şirketlerinin Rusya’ya tarifeli uçuşlar düzenlemesinin bu yıl turizm sektörüne büyük katkı sağlayacağını öngörüyoruz. Aynı zamanda Rusya-Türkiye arasında ruble ile ticaretin yapılmaya başlanması da kur riskinin ortadan kalkmasıyla turizme olumlu bir etki yaptı. Rublenin dolar karşısında yüzde 15’e varan değer kazanması ise Rus turistin satın alma gücünü artırdı.” Atlasglobal’in Rusya’daki 12 yeni uçuş hattı şunlar: Tümen, Şamara, Mahaçkale, Nizhny Novgorod, Chelyabinsk, Volvograd, Kazan, Nizhekamsk, Rostov, Krasnodar, St. Petersburg ve Moskova. BDT uçuş noktaları ise Karaganda, Aktau, Astana, Almata ve Çimkent olarak sıralanıyor.

Önceki sayfa 1 2

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu