Şirket Haberleri

Expertera yurtdışında da büyüyecek

Saatlik, günlük, haftalık ya da aylık sürelerde uzmanlık erişimi imkanı sunan Expertera, yeni nesil girişimlerin ABD pazarında büyümelerine olanak tanıyan ‘İTÜ Gate Silikon Vadisi Hızlandırma Programı’na seçildi. 20l6’da yüzde 100 büyüme kaydettiklerini belirten Expertera CEO’su Alp Sezginsoy, “Bu yıl ABD’nin yanı sıra Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarlarında da büyümeyi hedefliyoruz” diyor.

Expertera, şirketleri ve dünyanın önde gelen uzmanlarını proje bazlı çalışmalar için bir araya getiren global bir uzmanlık platformu. Expertera, böylelikle şirketlerin hedeflerine daha hızlı ulaşmalarını sağlıyor. Esnek sürelerde ve bütçelerde projelere destek veren Expertera, saatlik, günlük, haftalık ya da aylık sürelerde, uzmanlık erişimi imkanı sunuyor. Şirketin müşterilerini Türkiye ve dünyanın önde gelen kurumsal şirketleri, yatırım fonları, danışmanlık firmaları ve KOBİ’ler oluşturuyor.

Tüm EMEA coğrafyasında, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarında faaliyet gösteren platform, İTLİ Gate Silikon Vadisi Hızlandırma Programı’na seçilerek ABD pazarında da yeni bir atılıma hazırlanıyor.

2017 yılında yurtdışında büyümeyi hedeflediklerini belirten Expertera CEO’su Alp Sezginsoy, “Bu hedef doğrultusunda Expertera, İTÜ Gate Silikon Vadisi Hızlandırma Programı’na seçilen girişimler arasında yer alarak, önemli bir başarıya daha imza attı” diyor.

ABD’ye açılacak

Kurulduğu 2013 yılından bu yana bine yakın uzman eşleştirmesi gerçekleştiren ve Türkiye’nin yanı sıra ABD, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde de müşterileri olan Expertera, bu yıl yurt-dışına odaklandı. Yeni nesil bir şirket olarak hayata geçirdikleri iş modelinin başarısıyla İTÜ Gate gibi en önde gelen hızlandırma programı tarafından desteklendiklerini belirten Alp Sezginsoy, 2016 yılında yüzde 100 büyüme kaydettiklerini ifade ediyor. Sezginsoy, şöyle devam ediyor: “2017’de daha da güçlü bir büyüme hedefimiz var. 2017 yılında yurtdışına açılmayı planlıyoruz. Satış ve pazarlama faaliyetlerimizi hızlandırmak da hedeflerimiz arasında. Doğrudan satış, dijital pazarlama ve içerik pazarlamasını daha da öne çıkaracağız. İleriye baktığımızda ise teknolojik altyapımızı daha da zenginleştirmeyi hedefliyoruz.”

işbirlikleri geliştirecek

Şirket, önümüzdeki dönemde öneri motorları ve makine öğrenimi sistemleri ile hem uzman eşleştirmesini daha da hızlandıracak hem de müşteri deneyimini geliştirecek. Farklı işbirliklerini geliştirmek de planları arasında. Alp Sezginsoy, özellikle sektörel kurumlar, üniversiteler ve profesyonel ağlarla işbirlikleri geliştirmek istediklerini belirtiyor.

Şirketlere ekonomik ve yetkinlik desteği sağlayan KOSGEB, TÜBİTAK, kamu üniversiteleri gibi kamu organizasyonları ve İhracatçılar Birliği, TOBB, TSKB gibi yarı özel organizasyonlar ve kuruluşlar vasıtası ile hizmetlerin kullandırılmasının organize ve planlı bir büyümeye katkı sağladığını söyleyen Alp Sezginsoy, “Ayrıca yeni girişimler için iş modelinin ticari hale getirilmesi, satış, fiyatlandırma, finans yönetimi gibi konularda profesyonel destek sunuyoruz. Bunu sadece ihtiyaç duyulan süre kadar şirketlerin hizmetine vererek en uygun maliyetle iş modelinin başarılı şekilde hayata geçirilmesine katkı sağlıyoruz” diyor.

Esnek işgücü çalışma modeli

Esnek işgücü modelini talep üzerine olarak ifade edilen ‘On Demand’ devrimin iş dünyasına geçişi olarak yorumlayan Alp Sezginsoy, şöyle devam ediyor: “Bilgi paylaşımın demokratikleştiği, flrmalarm dışarıda bulunan uzmanlık kaynaklarına ihtiyacı kadar eriştiği, uzmanların daha esnek bir şekilde çalışabildiği ve kendi kariyerlerini kendilerinin inşa edebildiği bir çalışma modeli. Önümüzdeki 20 yıla nasıl ki Endüstri 4.0 devriminin damgasını vurmasını bekliyorsak, bu yapısal dönüşümün ayrılmaz bir parçası da kaçınılmaz olarak tüm uzmanlık alanlarında esnek iş gücü olacak. Bunu ‘future of work’ (geleceğin işi) olarak tanımlamak da mümkün.”

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu