Başarılı Girişimcilik

Girişimci Fabrikası Teknokentler ve Teknoparklar

Teknokentler ve Teknoparklar

FIRAT TEKNOKENT

65 proje üzerinde çalışıyor

2007 yılında kurulan Fırat Teknokent, girişimleri geliştiren teknolojik çözümlerin üretildiği önemli projeleriyle dikkati çekiyor. Özellikle FIRASET adlı projesiyle Elazığ’da bulunan KOBİ’leri destekleyerek, rekabet gücünü arttırmayı hedefleyen Fırat Teknokent, onlara yeni stratejiler üretme konusunda alan tanıyor.

Fırat Üniversitesi bünyesindeki Fırat Teknopark, 14 bin metrekare kapalı alanda, 43 firma ve devam eden 65 proje ile çalışmalarım sürdürüyor. Teknokentteki firmaların faaliyet alanları ağırlıklı olarak yazılım, bilişim, elektronik, mekatronik, biyomalzeme ve enformasyondan oluşuyor.

TRABZON TEKNOKENT

Doğu Karadeniz girişimcilerini destekliyor

2004 yılında faaliyetlerine başlayan Trabzon Teknokent, Doğu Karadeniz Kalkınma Planı içerisinde bulunan illerden girişimcilere destek veriyor.

Bu plan kapsamında, Trabzon Teknokent daha fazla girişimin geliştirilmesi ve Doğu Karadeniz’de girişimciliğin artması için çalışmalarını sürdürüyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde hizmet veren teknokentte 50 firma yer alıyor.

MALATYA TEKNOKENT

Çevreci projeler buraya

İnönü Üniversitesi kampüs sınırları içerisinde bulunan Malatya Teknokent, 2009 yılında kuruldu. Üniversite ve sektörler arasında etkin işbirlikleri için çalışmalar yapan teknokent, geliştirdiği teknoloji ve stratejilerin yanı sıra verdiği eğitim ve seminerlerle de girişimcilere ışık tutuyor.

Malatya Teknokent’te Ar-Ge projesi olan, yazılım üreten, ileri teknoloji ağırlıklı ve çevreye zarar vermeden üretim yapan girişimciler yer alıyor. Aynca banka, hukuk danışmanlığı, yatırım danışmanlığı, marka ve patent danışmanlığı, kargo, kafeterya ve KOSGEB ile TEKMER gibi özel ve kamu sektörü organizasyonları da bölgeye kabul edilecek.

ANTALYA TEKNOKENT

Heri tarım teknolojilerinde uzman

Bilişim ve yazılımdan imalata, uzay ve havacılıktan gıdaya pek çok bilim, endüstri ve sanayi alanında faaliyetlerin gelişimini destekleyen, ülkemizdeki girişimlerin uluslararası bir vizyona sahip olması için çalışan Antalya Teknokent, şirketlerin gelişim sürecinde ihtiyaç duyduğu koçluk hizmetleri, bilginin ticarileşmesini sağlayacak yöntemler, pazar analizleri ve yeni pazar keşfetme sürecini en doğru şekilde yönetecek gelişmelere ışık tutuyor.

Akdeniz Üniversitesi bünyesindeki Antalya Teknokent, 2004 yılından bu yana hizmet veriyor. Yaklaşık 70 şirketin faaliyet gösterdiği teknokentin öncelikli alanları, ileri tarım teknolojileri, tohum ıslahı, ileri gıda teknolojileri, medikal teknoloji, bi-yoteknoloji, ileri malzeme teknolojileri, enerji teknolojileri, yeni üretim yöntemleri, bölgesel-sektörel gelişme planları, kalite geliştirme sistemleri, bilişim ve yazılım teknolojileri ile uzay teknolojileri şeklinde belirlenmiş.

TEKNOPARK İZMİR

Türkiye dördüncüsü oldu

Teknopark İzmir, Türkiye’nin dördüncü teknoparkı olarak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsü içerisinde yaklaşık 2 milyon metrekarelik alan tahsisi ile kentin önde gelen 21 kurum ve kuruluşunun ortaklığıyla 2002 yılında kuruldu ve 2004 yılında ise faaliyetlerine başladı.

Halen bölgesinde yer alan 149 yerli ve yabancı Ar-Ge firması, yaklaşık 750 Ar-Ge ve destek personeli, 300 milyon TL’yi aşan toplam cirosu, 20 milyon doları aşan ihracatı ve 16 patenti ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan 2015 yılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi’nde Türkiye dördüncüsü oldu. Bünyesindeki firmaların sektörel dağılımları ise şöyle: Yazılım geliştirme, biyoteknoloji, elektronik, makina imalatı, savunma, eneıji, tıp, tasarım, kimya, telekomünikasyon, ileri malzemeler, gıda, madencilik, nano malzemeler, otomotiv, robotik sistemler, turizm ve çevre.

GÖLLER BÖLGESİ TEKNOKENTİ

22 firma faaliyette

Göller Bölgesi Teknokenti, Süleyman Demirel Üniversitesiyerleş-kesi içerisinde bulunuyor.

2005 yılında kurulan Teknokent, 82 bin 860 metrekarelik bir alanda yer alıyor. Şu an bünyesinde 22 firma bulunuyor.

MERSİN TEKNOPARK

Sağlık firmalarının yanında

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde bulunan Technoscope, sağlık, tasarım, eneıji gibi daha pek çok sektöre yönelik girişimlerin gelişmesine destek veriyor.

Bugün 600’ün üzerinde personeliyle Technoscope, bu gelişime ışık tutacak teknolojiler için çalışmalarını sürdürüyor.

ERCİYES TEKNOPARK

Bölge istihdamına büyük katkı

Yaklaşık 80 girişimciye destek veren ve her geçen gün gittikçe büyüyen bir girişimci ağma sahip olan Erciyes Teknopark, gelişmiş kuluçkasera ve altyapı hizmetleri, bölgedeki istihdamın artmasını sağlayan kariyer merkezi ve daha pek çok çalışmalarıyla dikkati çekiyor.

İki yerleşke üzerine kurulu Erciyes Teknopark, toplamda 250 bin metrekareye yakın bir alanda çalışmalarını sürdürüyor.

ATA TEKNOKENT

Kuluçka programı çok cazip

2010 yılmda faaliyetlerine başlayan Erzurum ATA Teknokent, girişimcilere sağladığı teknolojik desteğin yanı sıra, sunduğu kolaylıklarla da sektörlere desteğini sürdürüyor.

Kuluçka programı boyunca yeni kurulan girişimlerden altı ay boyunca kira almayan Erzurum ATA Teknokent, sonraki altı ay ise yüzde 50 indirim ile bu süreci girişimciler açısından kolaylaştırıyor. Teknokent bünyesinde bulunan firmaların yüzde 51.6 gibi önemli bir kısmını yazılım firmaları oluşturuyor. Bu oram, yüzde 6.5’er yüzdelerle eneıji ve hayvancılık alanındaki firmalar izliyor.

Önceki sayfa 1 2 3 4Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu