İş Fikirleri ve İş Kurmak

İş Fikrinize Yatırımcı Buluyorlar

Embryonix iş fikirlerine yatırımcı buluyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Embryonix yeni teknoloji içeren iş fikirlerine, proje sahiplerine yatırımcı buluyor. Kâr amacı gütmeyen kuruluş, başta Ege olmak üzere Türkiye genelindeki girişimcilere hizmet veriyor…

EMBRYONIX kısaca girişimci geliştirme ve yatırımcı bulma merkezi olarak tarif ediliyor. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş. İzmir Ekonomi Üniversitesi (IEU), Ege Genç İş Adamları Derneği (EGI-AD), Ege Sanayi Iş Adamları Derneği (ESİAD),

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir ticaret Odası (İZTO) ortaklığıyla 2004 yılında kurulmuş.

Embryonix bugüne kadar bünyesinden üç şirket ve onlarca proje çıkarmış. Örneğin öğretmen, aile ve öğrencileri sınava hazırlayan eğitim sosyal ağı Sınavo, hosting hizmetini bir üst boyuta taşıyacak özel yazılımlar ile herkesin bundan etkin şekilde faydalanmasını sağlayan Webacik…

GİRİŞİMCİNİN ELİNDEN TUTUYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Embryonix Birim Koordinatörü Taylan Özgür Demirkaya, “Yaratıcı projeleri işe çevirip yatırımcı buluyoruz. Yenilikçi iş fikirlerini öncelikle pazar, iş modeli ve sürdürülebilirlik açısından inceleyip prototip ya da demo şeklinde geliştirerek yatırım alabilecek duruma getiriyoruz. Girişimcilere danışmanlık (mentorluk) finaıı-sal destek, ofis, eğitim ve kişisel gelişim konularında destek oluyoruz” diyor.

Enıbryonix’in danışmanlık hizmeti sunduğu alanlar şu şekilde sıralanıyor: Moda, iç mimarlık, mimarlık, endüstriyel tasarım, sosyal medya, finansman, pazarlama, tanıtım, mobil yazılım, oyun yazılımı, wcb projeleri, bilgisayar mühendisliği ve güvenlik.

Projeleriniz nasıl olmalı?

Tamamıyla yeni bir teknoloji kullanılmalı.
Mevcut bir teknolojiye yeni kullanım alanları yaratmalı.
Mevcut bir teknolojiyi daha ileri seviyeye taşımalı…

Embryonix hizmetlerinden yararlanmak isteyen proje sahiplerinin öncelikle vveb sitesi (yenifikiryenihayat.com) üzerinden başvuru yapması gerekiyor. Gelen projeler için iki seviye değerlendirmeye alınıyor. Seviye l’de projenin yenilikçi olup olmadığına karar vermek için şu soruları soruluyor:

YENİLİKÇİ FİKİRLERİN ŞANSI YÜKSEK

Fikir daha önceden yapılmamış bir şey mi? Fikir varolan bir ürün ya da hizmet üzerine yeni bir ek mi? Fikir yeni bir iş modeli mi?
Bu üç sorudan birinin cevabı ikinci seviyeye geçebilmek için “evet” olmalı. Seviye 2’de de üç durum sorgulanıyor:
Fikrin pazarı var mı? Fikir sürdürülebilir mi?
Fikrin gelir modeli var mı?
Seviye 2’deki bütün soruların cevabının “evet” olması gerekiyor. Bu noktadan sonra proje, son eksik olan sorgulamaları yapıldıktan sonra kuluçkaya kabul ediliyor ve protokol imzalanıyor.

İnternetten Para Kazanmanın 23 Farklı Yolu

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu