Kariyer ve İş

İş Yerinde Kilo Ayrımcılığı

kilo ayrımcılığı, şişman çalışanlar, obez çalışanlar, iş yerinde şişman çalışan, iş yerinde şişmanlık, iş hayatı

Yale Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre 1990’ların ortasından 2000’lere gelene kadar kilo ayrımcılığı yüzde 66 artmış. Obezlerin daha az istihdam edildiği ve daha az terfi aldığı söyleniyor. Yeni yılda kilo vermeyi planlayanlara tavsiyeler:

İş hayatında rekabet her alanda zordur. Bu bir terfi için de olabilir yeni girilen bir pazar için de. Bütün bu zorlukların yanında fazladan birkaç kilonuz varsa bir de kilo ayrımcılığına uğrayabilirsiniz. Yale Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre 1990’ların ortasından 2000’lere gelene kadar kilo ayrımcılığı yüzde 66 artmış. Dr. Rebecca Puhl, obez çalışanların daha az istihdam edildiğini ve daha az terfi aldığını söylüyor. Bunlar da yetmezmiş gibi fazla kilolu olanlar 10 yaş daha fazla gösteriyor. Eğer siz de yeni yılın gelmesiyle birçok karar aldıysanız bunlara kilo vermeyi de ekleyebilirsiniz. İşte size kilo vermede yardımcı olabilecek birkaç madde:

* Sağlıklı beslenmenin anahtarı uygun malzemelerle yemek yapmaktan geçer. Az yağlı peynirler, etin yağsız kısımları, taze sıkılmış meyve suları…
* Porsiyonları küçültün. Yiyeceğiniz yemeklerin ağırlığını tartmak yerine göz kararı miktarlar belirleyin. Mesela protein için iskambil kağıdı büyüklüğünü seçin. Meyveler için de tenis topu.
* Daha fazla lif tüketin. Bağırsakları çalıştıran lif aynı zamanda tok da tutuyor. Acıkmadığınız için daha az yemenizi sağlıyor.
* Günde 8-10 bardak su için. Su, toksinleri ve yağları temizliyor. Üstelik yeterli su içmemek, şişkinlik ya da kabızlığa neden olabiliyor.
* Diyet içeceklerden uzan durun. Bu içecekler daha çok acıkmanıza neden olur. Onun yerine bitki çayları için. Özellikle nane çayı gazı ve şişkinlik azaltmada yardımcı olur. Soğuk bir şeyler içmek istiyorsanız suyun içine birkaç dilim limon atın.
* Yemeklerden önce bir bardak yeşil çay için. Kalorileri daha hızlı yakmanızı sağlar.
* Hareket edin. Belirli aralıklarla kalkın, birkaç adım atın, yürüyün. İmkanınız varsa spor yapın. Hatta iş arkadaşlarınızı da buna dahil edin. Birbirinizi bu konuda motive edin.
* Kahvaltıyı atlamayın. Daha doğrusu hiçbir öğünü atlamayın ama en önemlisi kahvaltı. Börek, poğaça gibi yağlı şeyler yerine peynir, domates, zeytin gibi sağlıklı bir kahvaltıyla güne başlayın.
* Ara öğünleri unutmayın. Böylece ana öğünlerde daha az yer aynı zamanda metabolizmanızı da sürekli çalışır halde tutmuş olursunuz.
* Beyaz ekmek yerine kepekli ekmek, pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tüketin.

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu