İş Fikirleri ve İş Kurmak

Kişisel Gelişim Alanında Yatırım Yapmak

KİŞİSEL GELİŞİM
Herkes iş stresinden kaçarak onlara gidiyor

Son yıllarda hem yaratıcılığı geliştirmek, hem zihinsel ve bedensel yorgunluğu atmak için hobilere yönelim artış eğiliminde. Artık birçok kişi işten çıktığında ya da hafta sonları farklı aktiviteler yapıyor. Günümüzde güzel yemek yapmak da, iyi dans etmek de özellikle çalışan kesimin başlıca hobisi. Bunun için mutfağa ilgisi olanlar yemek kurslarının yolunu tutuyor. Dans tutkusu olanlar da dans okullarına bakınıyor.

Durum böyle olunca hobilere ve kişisel gelişime yönelik kurslar, malzeme satışı yapan mağazalar ciddi bir sektörün oluşmasını beraberinde getiriyor. 2013 yılında da büyümesi beklenen kişisel gelişim ve hobi alanlarında faaliyet gösteren birçok şirket bulunuyor. Yogha bu şirketlerden biri. Yedi yıldır yogayı stüdyodan kurum-lara da taşıyan ve birçok organizasyon düzenleyen Yogha, bine yakın kişiye ulaşmış bulunuyor. Şu anda İstanbul ve İzmit’te şubeleri bulunan Yogha, 2013’te franchise vererek büyümeyi hedefliyor. Çanakkale, İzmir, Konya, Nevşehir’e franchise vermeyi istediklerini söyleyen Yogha’nm kurucusu Şebnem Akbulut, “Yatınmcının yoga eğitmenliği eğitimini tamamlamış olup uluslararası geçerliliği olan bir sertifika sahibi olması beklenmekte” diyor.

Model araba, uçak ya da tekne hobisi de son yıllarda Türkiye’de hatın sayılır kişi sayısına ulaştı. Bu anlamda hala büyük ve potansiyel bir pazarın olduğu düşünüldüğünde ise girişimciler için farklı bir iş fırsatının var olduğu söylenebiliyor.

2005 yılında Türkiye’de bu alana ilgi duyan kişi sayısını arttırmak amacıyla kurulan Promodel, bu sektörde faaliyet gösteren finnalardan. Adana, Samsun ve İstanbul’da mağazaları bulunan şirket, 2013’te franchise şubeler açmayı planlıyor.

Dans kurslarının önde gelenlerinden İstanbul’da iki şubesi bulunan Burçin Orhon Akademi ise İstanbul, Trabzon, Samsun, Gaziantep, İzmir gibi illerden yoğun franchise talebi alıyor. Akademi, 2013’te iki franchise venııeyi hedefliyor.

1. Yoğun stres altında çalışan günümüz insanları, kaçış noktası olarak hobilerine ağırlık veriyor. Bu da hobiye yönelik iş modellerinin yıldızını parlatıyor.

2. Hobilere ve kişisel gelişime yönelik kurslar, malzeme satışı yapan mağazalar ciddi bir sektörün oluşmasını beraberinde getiriyor.

Yemek, pastacılık gibi kursların eğitim programlarına katılarak serbest girişimci olarak kendi pastanenizi ya da restoranınızı açabilirsiniz. Çeşitli kurumlardan 3 -6 ay içerisinde alacağınız yoga sertifikasıyla kendi işletmenizi kurabilirsiniz. Ya da bu dans, yemek, çikolata, model araç gibi alanlarda faaliyet gösteren firmalardan franchise alabilirsiniz.

Bir yoga kursunun yatırım tutarı 5 – 30 bin TL arasında değişiyor. Bir yoga merkezinin franchise’nı almak isterseniz ortalama 20 bin TL franchise bedeli vermeniz gerekiyor. Kişisel gelişime yönelik bir koçluk merkezi açmayı düşünürseniz bunun yatırım maliyeti ise 50 -150 bin Euro arasında değişiyor.

Çikolata Fab. Kurucusu Berrin Gürcan Alptekin

“El yapımı çikolata alanında hizmet veriyoruz.
Bu alana ilgi son dönemde artıyor. Çikolata alanında çalışmaktan keyif alan yatırımcıları bekliyoruz. 2013’te İstanbul’da beş franchise vermeyi planlıyoruz.”

ID Coaching Akademi Kurucusu Hatice Yıldıran

“Koçluk, kişi ve kurumlan hızlı ve kalıcı bir şekilde geliştiren bir sistem olduğu için dünyada ve ülkemizde giderek artan bir talep görüyor. Bu alana ilgiden çok memnunuz. 2013’te İzmir ve Ankara başta olmaz üzere birçok ile franchise vereceğiz.”

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu