MakalelerPazarlama ve Satış Taktikleri

Kişisel Marka Oluşturmak

Kişisel Marka Yaratma, Kişisel Marka Oluşturmak İçin Tavsiyeler, Kişisel Marka Oluşturmak için 7 Tavsiye, Kişisel marka, kişisel markalaşma

Markan senin adın ve bu ad da saygınlığıdır. İsmini ya da çalıştığın şirketi duyduklarında insanların, hakkında ne düşündüğüdür. Bu yüzden kişisel markanı oluşturmalı ve bunu korumalısın…

Doğrudan Satış”, “Network Marketing”, “MLM “şirketleri gelip geçici olabilir. Belki de yer aldığın şirket son zamanlarını yaşıyordur. (1950′lerde kurulan 1000′lerce “Network Marketing” şirketinin sadece 50 tanesinin 10 yılını doldurabildiğini biliyor muydun?)

Markanı senin etrafında kur ve sana katılan insanlara neler sunabileceğini düşün… Neden seni seçsinler ki? İnsanlara yardım ettikçe, hayallerine ulaşmalarına destek oldukça markan değer kazanacak ve insanların gözündeki güvenilirlik seviyen artacak.

1) Online Duruşun
İnternette bir duruşa sahip olmalısın. Bunun içinse web siten olmalı. Nasıl alan adı alacağım? Nasıl hosting alacağım? Nasıl site kuracağım? Ben web site kurmayı bilmiyorum… Bahanelerin arkasına saklanma devrini çoktan geride bıraktık. Burada sana yardım etmek için varım!

Alan adı alacaksan en uygun fiyatları Godaddy’de bulabilirsin. İngilizce bilmeyebilirsin fakat “translate.google.com” imdadına koşuyor. Hosting için Netinternet’le çalışıyorum. Senin için de uygun fiyatlı olacağını düşünüyorum. Youtube’da yapman gereken diğer işlemlerin hepsini bulabilirsin. Site üzerinden bana ulaşabilirsin.

Online Duruş kısmını hallettik. Artık sen de internet aleminde yer alıyorsun.

2) E-mail İmzan
Çok basit bir tavsiye: E-mailine git ve ayarlardan imza kısmına ulaş.
Örnek olarak Gmail’i veriyorum.

Kişisel marka
kişisel markalaşma
Ve yeni internet sitenin adresini imza kısmına gir. Artık gönderdiğin her e-mailde sitenin linki de yer alacak.

3) Sosyal Medya
Facebook, Twitter… Bu kelimeler sana yabancı gelmiyor değil mi? Eğer Sosyal ağ sitelerinin sadece gençler için olduğunu düşünüyorsan büyük bir fırsatı tepiyorsun demektir. Çünkü sosyal ağlar en hızlı büyüyen internet trendi. Hemen facebook ve twitter hesapları aç ve birer resim yükle. Sonrasında ise Network Marketing sektörü içerisinde yer alan veya yer almak isteyen kişilere değer sun. Tavsiyeler, kaynaklar…

Otomatikleşmiş bir sistem oluştur. Yani bloğunda bir yazı yayınladığında twitter’a da facebook’a da gönderilsin. Yazılarını yazmadan genelde sorular sorulara göz gezdir.

Yazdığın makale sorulara cevap versin, çözüm olsun!

Sosyal ağlar aday listeleri değiller. Oradakiler de seninle aynı sektör içerisinde bulunabilir. Önüne gelen herkese mesaj atarak iş fırsatı sunma gafletinde bulunma! 80/20 kuralını uygula.

%80 Aynı sektörde yer alan insanlara yardımcı ol… %20 ise iş fırsatını sun…

Emin ol yardımcı olduğun insanlar bir fırsat sunduğunda seni dikkate alacaklar. Aksini yaparsan seni takip eden insanları hızla kaybedersin.

4) Uzman Ol ve Bilgini Ücretsiz Sun
Uzun zaman alacakmış gibi görünmesine rağmen düşündüğünden daha kolay olduğunu göreceksin. Bir web sitesi oluşturdun. Bir tane daha oluştur. İş fırsatını, organizasyonunu tanıt. Kendini uzman olarak görmeyebilirsin fakat eğitim olanakları bir hayli arttı. Materyallere rahatlıkla ulaşabilirsin.

Enerjinin bir kısmını kendini Network Marketing için geliştirmeye harca ve kendine bir konu seç. Online Marketing, SEO vs… Seçtiğin konuda uzmanlaş.

5) Video Hazırla
Bir kameran var mı? O zaman hemen bir youtube hesabı aç. Öğrendiğin bir konuda eğitim videosu olabilir, kendini tanıtan veya işini tanıtan bir video olabilir. Fark etmez. Videonu hazırla ve Youtube’a yükle. Çok kolay bir işlem. Sonrasında sitene kanalını ekle.

Videolarını sosyal medyada paylaş. Hazırladığın videolara konuyla alakalı etiketler (tags) eklemeyi unutma. Videonun sonunda bir yönlendirme mesajı olsun. Örneğin: Konuyla alakalı daha fazla bilgi almak için sitemi ziyaret edebilirsiniz.

6) Makale Yaz
Yeni bir bilgi hakkında basit bir makale yazarak internetteki tanınırlığını arttırabilir ve siteni yeni insanların ziyaret etmesini sağlayabilirsin.

7) Sen!
Zamanını ve paranı kendini geliştirmek için harca. Ne kadar kazandığınla, aktardığın değer arasında direk korelasyon bulunuyor. Yeni bir şeyler öğrendiğinde paylaş, böylece kişisel “Marka”n daha değerlensin ve kazancına yansısın.

Makale Kaynağı: Eyüp Derdiyok  http://www.eyupderdiyok.com.tr/

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu