İş Fikirleri ve İş Kurmak

Mobil Girişim Tuşla İle Çağrı Merkezinde Beklemeye Son

tuslaTürkiye girişimcilik ekosistemine kendine has tarzı ile yepyeni bir soluk getiren Startup Kitchen, projelerini birbiri ardına hayata geçiriyor. Kuluçka merkezinin ilk mobil uygulaması olan Tuşla, çağrı merkezleriyle olan karmaşık ilişkimizi yoluna sokmayı amaçlıyor. Tuşla ile çağrı merkezlerinin telefonlarında dakikalarca beklemenize ve istediğiniz menüye ulaşmak için çaba sarf etmenize gerek kalmıyor.

Startup Kitchen, girişimlerin doğduğu bir kuluçka merkezi. 2012 yılında Türkiye girişim ekosistemindeki yerini alan Startup Kitchen, parlak fikirleri detaylı eğitimlerle harmanlıyor. Bir anlamda girişimciler inandıkları fikirlerin peşinden koşarken, aynı zamanda onlara kendilerini geliştirme şansı tanıyor. Bugüne kadar Türkiye’nin ilk oyunlaştırma platformu olan işte Oyun’u ve Tart Games’i hayata geçiren Startup Kitchen’ın asıl hedefi ‘dünyayı değiştirecek en az bir fikrin yaratıcısı olmak’.

Startup Kitchen’ın son projesi olan Tuşla, çağrı merkezlerinin tüm hizmetlerini parmakların ucuna getirmeyi amaçlıyor. Tuşla, anlaşılır ve kullanışlı arayüzüyle çağrı merkezleriyle haşır neşir olanları hedefleyen bir proje. Tuşla’yı açtığınızda sizi sade bir menü ve tüm seçeneklerin listelendiği çağrı merkezlerinin isimleri karşılıyor. Buradan, işlem yapmak istediğiniz çağrı merkezini ve almak istediğiniz hizmeti adım adım seçebiliyorsunuz. Gerektiği yerde müşteri ya da abone numaranızı girerek, menüden almak istediğiniz hizmete kolayca ulaşıyorsunuz.

Girdiğiniz abone ya da müşteri numaraları Tuşla uygulamasında kaydedilmiyor ve bu adım tamamen opsiyonel olarak sunuluyor. Yani isterseniz bu numaraları girmeyerek aramayı başlatabiliyor, çağrı merkeziyle görüşme başladığında abone bilgileriniz gibi ek bilgileri girebiliyorsunuz.

Sonu gelmeyen menüler

Bu uygulamanın yaratıcısı ise Emrah Olgun, ilk oynadığı oyun talihsiz bir kaset hatasından dolayı bozulduğundan beri kod yazan Emrah Olgun, fen lisesi yıllarından sonra matematik yüksek mühendisi olmuş. Halen de doktora programına devam ediyor. 13 yıllık bir internet girişimcisi olan Olgun, aynı zamanda Startup Kitchen’ın program yöneticisi. Olgun, “Bu ekipteki herkes ‘iyi fikir’ sistemiyle dünyayı değiştirmeyi amaçlayan, hayatımızı kolaylaştıran iş fikirleri üretiyor. Tuşla uygulaması da bu şekilde doğdu” diyor.

Çağrı merkezlerinin, çok kullanışlı olmakla birlikte, telefonda bekleme sürelerinin uzunluğu, sonu gelmeyen menüler ve daha pek çok unsur yüzünden aynı zamanda sıkıntı kaynağı olduğunu düşünen Olgun, Tuşla ile çağrı merkezlerinin tüm hizmetlerini parmakların ucuna getirmeyi amaçlıyor.

Anlaşılır arayüz

Tuşla’yı telefonunuza yükleyip açtığınızda sizi sade bir menü ve tüm seçeneklerin listelendiği çağrı merkezlerinin isimleri karşılıyor. Buradan işlem yapmak istediğiniz çağrı merkezini ve almak istediğiniz hizmeti adım adım seçebiliyorsunuz. Gerektiği yerde müşteri ya da abone numaranızı girerek, menüden almak İstediğiniz hizmete kolayca ulaşıyorsunuz.

“Tuşla sayesinde çağrı merkezlerinin telefonlarında dakikalarca beklemek ve istediğiniz menüye ulaşmak için insanüstü çaba sarf etmek tarih oluyor” diyen Olgun, şu bilgileri veriyor:

“Tuşla’nın kullanması kolay ve anlaşılır arayüzü sayesinde, tüm menüleri dinlemek zorunda kalmadan istediğiniz hizmete kolayca ulaşabiliyorsunuz. Eğer aradığınız çağrı merkezi uygulamada kayıtlı değilse ‘Geribildirim’ seçeneğinden istekte bulunabiliyor ya da ‘Tüm Çağrı Merkezleri’ menüsünden seçerek arayabiliyorsunuz.”

Yurtdışına da açılacak

Uygulama, şu anda en çok aranan çağrı merkezleri arasında sayılan Pronet, TTNet, Yurtiçi Kargo, Avea ve HepsiBurada çağrı merkezlerini kapsıyor. Kullanıcılar, sürekli güncellenen çağrı merkezi veritabanı ile istedikleri hizmete en kısa yoldan ulaşabiliyor.

Olgun, Tuşla’nın şu anki içeriğiyle sadece Türkiye pazarına yönelik olduğunu belirtiyor.

Ancak çağrı merkezi sorunu dünyanın her yerinde olduğu için Tuşla’nın yakında başka ülkelerde de hayata geçeceğini söylüyor.

Uygulamanın henüz ilk haftasında 5 bine yakın kullanıcıya ulaştığına dikkat çeken Olgun, “Şu an App Store’da ‘Productivity’ (performans) kategorisinde 2’nci sıradayız, yeni kullanıcı sayımız çok hızlı artıyor” diyor.

200 bin kullanıcı hedefliyor

Startup Kitchen’m bütün projelerinin ‘Yalın Girişim’ metodolojisiyle hayata geçtiğini söyleyen EmraJı Olgun, bu metodolojiyle, kullanıcı davranışına göre gittikleri yönü ve hedeflerini sıkça revize ettiklerini belirtiyor. Olgun, hedeflerine ilişkin şunları söylüyor:

“Beta sürece bakarak;, önümüzdeki günlerde 30’dan fazla çağrı merkezini uygulama içine ekleyeceğimizi söyleyebilirim. 2013 sonuna kadar ise Android versiyonunu çıkarmayı planlıyoruz. Ayrıca bir de yurtdışı versiyonu yayınlanacak. Bu yıl sonunda 200 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz. 2014 için de gideceğimiz yönü biliyoruz. Ancak: hedefler zaman içinde iş geliştirme planlarımızla beraber netleşecek.”

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu