İş Fikirleri ve İş Kurmak

Özgün Teknoloji ve İş Fikirlerine 101 Milyon TL Destek

YURTDİŞINA BAĞIMLILIĞA SON

Metal ve madencilik alanında “Düşük Tenörlü Krom, Mangan ve Demir Cevherlerinin Zenginleştirilmesi veya Değerlendirilmesine Yönelik Teknolojilerin Geliştirilmesi” başlığı ile açılan çağrı, Türkiye’de bulunan düşük tenörlü metalik cevher kaynaklarının üretim proseslerinde kullanılabilir veya değerlendirilebilir konsantre haline getirilmesiyle ilgili zenginleştirme yöntemlerinin veya bu konsantrelerden ürün eldesine yönelik uygulanabilir, yenilikçi yönü olan proseslerin geliştirilmesini amaçlıyor. Proje süresinin 36 ay ile sınırlandığı çağrıda, proje bütçesi üst sınırı 3 milyon TL olacak.

Makine imalat öncelikli sektöründe “robotik ve mekatronik” alamnda üç başlıkta çağrıya çıkıldı. Bunlardan ilki “Servo Motor Teknolojilerinin Geliştirilmesi”. Bilindiği üzere Türkiye’de endüstriyel makine imalat, otomasyon, savunma, uzay, havacılık ve diğer sektörlerde faaliyet gösteren firmalar hassas ve katı hareket kontrol sistemi tasarımları için çoğunlukla yurtdışından temin edilen servo motor sistemlerine bağımlı kalıyor. Mevcut durum yerli imalatçıların bu alanda faaliyet göstermelerine yönelik önemli bir engel oluşturuyor ve oluşan makinalann yerlilik oranlan düzeylerinin düşük kalmasına neden oluyor.

GÜVENLİ İMALAT HATLARI

Güvenli imalat hatları başlığı ile insan-makine-robot etkileşiminin olduğu imalat hatlarında kullanılmak üzere güvenli üretim ve çalışma koşullarının oluşturulmasına yönelik otomasyon sistemlerinde kullanılacak donanım ve yazılım bileşenlerinin tasarım ve uygulamalarının yapıldığı projelerin geliştirilmesi amaçlanıyor. Geleceğin fabrikalarında robotik otomasyon teknolojileri ve işbirlikçi robotların kullanımının daha da yaygınlaşacağı, bunun sonucu olarak insan-robot-makine etkileşimleri ve güvenlik gereksinimlerinin artacağı düşüncesinden hareketle açılan çağrıda, proje süresi üst sınırı 30 ay, proje bütçesi üst sının ise 2.5 milyon TL olacak.

Esnek ve Akıllı İmalat Sistemleri” çağrısı ile farklı ürünler için tekrar düzenlenebilir ve üretim yapabilir nitelikte, üretim aşamasındaki tüm süreçlerin izlenebildiği ve eş zamanlı müdahaleler ile iyileştirilebildiği, ürün tasarım, üretim ve değerlendirme aşamalarında en iyileştirilmiş çözümlerin amaçlandığı ve uygulandığı, esnek ve akıllı imalat sistemlerinin geliştirilmesi bekleniyor. Proje süresi üst sının 30 ay, proje bütçesi üst sınırı 2.5 milyon TL olacak. Üniversitelerden veya araştırma merkezlerinden akademik danışmanlık alımı yapılması proje değerlendirmesinde dikkate alınacak.

AR-GE KABİLİYETİ ARTIRILACAK

Makine imalatı sektöründe dördüncü çağrı ise “Takım Tezgahları ve Aparatları Yenilikçi Pres Sistemleri” başlığı ile açıldı. Çağrı ile ulusal makine imalat sektörünün Ar-Ge kabiliyetinin yükseltilmesi ve küresel ölçekte rekabet gücünün artırılması için yerli bileşen oram yüksek, yenilikçi preslerin yurtiçinde tasarlanıp üretilmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Proje üst sınırının 24 ay olduğu çağrıda, proje bütçesi üst sınırı 5 milyon TL olacak. Üniversite ve diğer araştırma kuramlarıyla işbirlikleri dikkate alınacak.

Kimya alanında “Endüstriyel Ana Kimyasalların, Etken Maddelerin ve Üretim Teknolojilerinin Geliştirilmesi” başlığıyla çıkılan çağrı ile mevcut hammadde ve ara ürünlere fiyat ve performans anlamında alternatif olabilecek veya mevcut yurtdışı kaynaklı hammadde kullanımım büyük ölçüde azaltacak, çevre ve insan sağlığına duyarlı üretim ve üretim teknolojilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Proje süresi üst sınırı 36 ay, proje bütçesi üst smırı 3 milyon TL olacak.

GIDADA YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER

TÜBİTAK, gıda alanmda üç çağrı duyurusuna çıktı. “Gıda Güvenliği İçin Yenilikçi Teknolojiler” başlığı ile çıkılan çağrı ile üretim zincirinde izlenebilirliği hedefleyen, gıda güvenliğine yönelik indikatör sistemlerin, karar destek mekanizmaların, erken uyarı ve akıllı teknolojilerin geliştirilmesi ve buna yönelik ürünlerin üretimi amacı ile hazırlanan projelerin desteklenmesi planlanıyor. Bu kapsamda gıda endüstrisi ve paydaşlarının bu amaca yönelik ürün, teknoloji ve yöntem geliştirmeleri bekleniyor. Proje süresi üst sınırı 36 ay, proje bütçesi üst smırı 3 milyon TL olacak. Projelerin çevreci ve yüksek teknolojiye dayalı olması durumu ile üniversitelerden veya araştırma merkezlerinden alınacak teknik danışmanlıklar proje değerlendirmesinde dikkate ahnacak.

BİYOTEKNOLOJİK ÜRÜNLER

Gıda sanayine yönelik biyotokenlojik ürün ve süreçlerin geliştirilmesi başlığı ile çıkılan çağrı ile Türkiye’de biyoteknolojik ürünlerde ithalata bağımlılığın ortadan kaldırılması ve biyoteknoloji alanında bilimsel ve teknolojik alt yapı oluşturulması hedefleniyor. Proje üst sınırının 36 ay, proje bütçesi üst sınırın 3 milyon TL olması öngörülüyor. Projelerde üniversiteler veya araştırma merkezlerinden alınacak teknik danışmanlıklar proje değerlendirmesinde dikkate alınacak.

Tarla ve Bahçe Ürünleri Başlığı” ile açılan çağrı ile yerel gen kaynaklarının çeşitliliği de göz önüne almarak modern ıslah yöntemlerinin kullanılması suretiyle stratejik öneme sahip türlerde, üstün özellikli yeni hat ve çeşitlerin geliştirilmesi hedefleniyor. Çağrı ile tarla ve bahçe bitkilerinin üretiminde hızlı ve etkin biyoteknolojik yöntemler kullanılarak tohumluk materyalinin geliştirilmesi ve çoğaltılması amaçlanıyor. Biyolojik çeşitlilik bakımından çok zengin habitatlara sahip olan Türkiye’de başta tıbbi ve aromatik bitkiler olmak üzere ekonomik değere sahip önemli yerel kaynakların tarıma, sanayiye kazandırılması ve fonksiyonel gıda olarak kullanılması çağrının hedeflerinden birini oluşturuyor.

Çağrı ile meyve suyu sektöründe işlemeye uygun standart hammadde temin edilmesinde yaşanan sorunun çözümü için yeni ıslah materyali çeşitlerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Domateste hasat sonrası yaşanan kayıpların, “kalite kriterleri korunarak” nakliye ve muhafazaya uygun yeni hat ve çeşitlerin geliştirilmesi, üstün kalite kriterleri taşıyan “yerel domates gen kaynaklarının” yeni hat ve çeşitlerin geliştirilmesinde kaynak olarak kullanılması amaçlanıyor. Proje süresinin 36 ayla sınırlandığı çağrıda, proje bütçesi üst sınırı 2 milyon TL olacak.

BİT ALANINDA DOKUZ ÇAĞRI

TÜBİTAK bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT) alanında dokuz çağrıya çıktı. İmalat sektörüne ve üretime yönelik büyük veri işleme teknolojilerinin geliştirilmesi başlıklı çağrı ile Türkiye’de özel veya açık bulutta çalışabilme özelliğin sahip imalat sektörüne ve üretime yönelik büyük veri işleme ve analiz tekniklerinin geliştirilmesi amacıyla Ar-Ge çalışmalarının yapılması ve etkin çözümlerin ortaya çıkarılması he-defleniyor. Çağrıda proje süresi üst smırı 24 ay, proje bütçesi üst sınırı 2.5 milyon TL olarak öngörülüyor. Ortaklı projelerde bütçe üst sınırı toplam proje bütçesi için 3.5 milyon TL’ye ulaşıyor.

Tüketici Elektroniği ve Savunma Sanayi Uygulamaları İçin OLED Ekran Teknolojileri Geliştirilmesi” başlıklı çağrı ile LCD ekran teknolojisinin yerini almaya başlayan OLED ekran teknolojilerinin tüketici elektroniği, savunma sanayi gibi alanlarda kullanılmak üzere Türkiye’de teknolojilerinin geliştirilmesi, üretim potansiyelinin oluşturulması ve artırılması hedefleniyor. Projenin 36 ayda tamamlanması, proje bütçesi üst sınırının 5 milyon TL olması öngörülüyor. “LED ve OLED ekran teknolojileri için malzeme geliştirilmesi” başlığı ile çıkılan çağrı ile LED ve OLED tabanlı ekran üretim süreçlerinde kullanılacak alttaşlar, malzemeler, bileşenler ve üretim kaplama sistemlerinin gelişimine zemin oluşturacak proje önerileri desteklenecek. Projenin 36 aya kadar tamamlanması gerekirken, proje bütçesi üst sınırı 5 milyon TL olacak.

Önceki sayfa 1 2 3 4Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu