Şirket Haberleri

Ray Sigorta ‘bakkal amca’yı sigortalayacak

Ray Sigorta, yepyeni ürünü “İşim Rahat, İçim Rahat” ile yanında işçi çalıştırmayan ve sigortalanma konusunda çekingen olan esnaflara güvence sunacak.

Ray sigorta

Sigorta sektörü, birçok kesim ve sektörün şemsiyesi konumuna geldi. Sektörde, müşteri ihtiyacı ve beklentisine yönelik olarak ürün yelpazesi sürekli genişliyor. Ray Sigorta da ürün yelpazesini geliştirmeye önem veren şirketlerden biri. Üstelik Ray Sigorta, ürünleri ile olduğu kadar ürün isimleriyle de dikkat çekiyor. Ray Sigorta’mn yepyeni ürünü işe “İşim Rahat, İçim Rahat”. Esnafı sigortalayarak sadık müşteri kitlesi oluşturacaklarını belirten Ray Sigorta Genel Müdürü Levent Şişmanoğlu, ‘bakkal amca’yı sigortalayacak bu yeni ürünlerini anlattı.

“İşim Rahat, İçim Rahat” ürününün oluşum sürecinden bahseden Levent Şişmanoğlu, Viyana’da bir workshopta açıklanan bir değerlendirmenin kendilerini etkilediğini ve ürünü oluşturmaya karar verdiklerini söyledi. Şişmanoğlu, bu değerlendirmeye göre, Balkan ülkeleri, Doğu Bloku ülkeleri ve Türkiye’de kasap, manav gibi yanında işçi çalıştırmayan esnafın sigortalanma konusunda çekingen olduğunu ve sigorta şirketlerinin de bu kesime prim kaygısıyla, bilgilendirmeden uzak bir yaklaşım sergilediği sonucuna varıldıklarım belirtti.

Şişmanoğlu, bu değerlendirmeleri kendi düsturlarıyla birleştirerek, “İşim Rahat, İçim Rahat” poliçesini oluşturduklarını söyledi. Şişmanoğlu, “Ürünümüz özellikle deprem teminatlı ya da teminatsız satılabiliyor; temel yangın, dahili su, cam kırılması, hırsızlık gibi teminatları kapsıyor. 50 bin -150 bin TL arasında değişen teminatlar sağlanıyor. Bunun ötesinde, tabii ki terzi işi poliçelerimiz de mevcut” şeklinde konuştu.

Geçen yılsonunda lanse edilen ve bir ferdi kaza poliçesi olan Aura ürünleri ile iyi bir satış grafiği yakaladıklarını belirten Şişmanoğlu, bu grafiğin gün geçtikçe yükselen bir ivmeye sahip olduğunu ifade etti. Şişmanoğlu, Aura poliçesinin içeriğim ve ürün dizaynının sektöre ilham verdiğini de sözlerine ekledi.

Ucu açık poliçelerde ‘bir bilen’e danışmak gerekecek

Dijital sigortacılığın tüm sigorta şirketlerinin aynı teminatları verdiği, zorunlu ve birbirine benzeyen poliçelerde gerçekleştirilebileceğine inandığını belirten Şişmanoğlu, bu görüşünü şu örnekle açıkladı:

“Zorunlu deprem sigortası poliçesi için metrekare, bina yapı tarzı ve adresten başka bir bilgiye ihtiyaç yoktur. Böyle basit ürünlerin poliçe satışı, dijital platformlarda rahatlıkla yapılabilir. Ancak alternatifleri olan ve ucu açık poliçeler için ‘bir bilen’in desteğine ihtiyaç olacak.”

Önceliklerinin sigortalıları maksimum düzeyde bilgilendirmek olduğuna dikkat çeken Şişmanoğlu, web sitelerinde de bu önceliklerinin gözlemlenebileceğini belirterek, “Sitemize plaka numarası, hasar dosya numarası ile gelen sigortalımız, poliçesini sorgulayabilir, hasar dosyasının hangi aşamada olduğunu, dosyanın neyi beklediğini online olarak takip edebilir. Bu hizmetimizi mobil uygulamalarla Android telefonlarda da sunabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Sektörün büyüme rakamları ile ilgili 2014 yılı tahminlerinin de açıklandığı bu dönemde Şişmanoğlu, sektörün 2014 yılında yüzde 12’den fazla büyüme yakalayamayacağını söyledi. Fiyat artışlarının reel ekonomik büyüme, enflasyon ve penetrasyon büyümesi üzerine 10 puan eklediğini söyleyen Şişmanoğlu, motor branşında düşen fiyatlarla 2014 yılında artı 10’luk marjın olmayacağının altını çizerek “2014 yılında yüzde 4 ekonomik büyüme, yüzde 6 enflasyon ile yüzde 10 büyüme gerçekleşir. Penetrasyonun etkisinin 2-3 puanlık artışı ile 2014 yılında yüzde 12’den fazla büyüme beklememek lazım” dedi.

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu