Kariyer ve İş

Stajyer Alan Bankalar – Bankalara Staj Başvurusu 2014

Stajyer alan bankalar. Bankalar bu yıl toplam 10 bin civarında üniversite öğrencisine staj imkanı sağlayacak. Stajyerlere maaş, yemek, servis, hatta özel sağlık sigortası gibi sosyal haklar veren bankaların staj duyuruları nisan ayı içinde yapılacak…

Hangi banka kaç stajyer alacak?

banka stajyer alimi

MESLEK lisesi ve üniversite öğrencileri, bu günlerde farklı bir telaş yaşıyor. Bunun nedeni, meslek hayatlarına atacakları ilk adım olan staj için başvuru döneminde olmaları… Eğitimin olmazsa olmaz bir parçası olan staj için öğrencilerin yer bulması ise artık neredeyse iş bulmak kadar zor. Kısacası staj da “aslanın ağzında” demek yanlış olmaz…

Evet, klasik yöntemlerle staj yapmak için iyi bir yer bulmanın giderek zorlaştığı bir gerçek. Geçmişte tanıdık eş dost sayesinde eve yakın, tanıdıkların bulunduğu yerlerde staj ayarlamak mümkünken, şimdilerde böylesi bir şey neredeyse imkansız. Çünkü küçüğünden büyüğüne şirketler artık stajyer alımmı tıpkı personel alımında olduğu gibi gayet ciddi yöntemlerle gerçekleştiriyor. Şirketler stajyer dönemlerini internet siteleri veya Facebook hesabından duyuruyor. Ve aynı personel alımında olduğu gibi çoğu şirket staj için başvuran gençleri mülakat veya sınava tabii tutuyor.

STAJYERE SİGORTA

Öte yandan kurumsal bazı şirketlerin çalışanlarına sağladıkları birçok imkanı stajyerlere de uyguladıklarını belirtelim. Bunların başında da bankacılık sektörü geliyor. Bankalar, şube, bölge müdürlükleri ve genel müdürlükte staj yapan meslek lisesi ve üniversite öğrencilerine stajyer maaşı verip, yemek ve servis olanaklarından faydalandırıyor, hatta özel sağlık sigortası yaptırıyor.

İşte bu yıl 10 binin üzerinde üniversite ve meslek lisesi öğrencisine staj yapmaları için kapılarını açmaya hazırlanan bankalarından 2014 yılı staj politikalarını ve stajyerlere sundukları imkanları araştırdık…

Stajyer alan bankalar
Stajyer alan bankalar

ALTI AYA VARAN STAJ İMKANI

Yapı Kredi her yıl olduğu gibi bu yıl da nisan ve mayıs ayında Kariyerim.yapikredi.com.tr adresi üzerinden üniversite staj başvurularını alıyor. Bu yıl da Türkiye genelindeki şubeler ve genel müdürlük için stajyer alımı yapacaklarını söyleyen Yapı Kredi Kariyer ve İnsangücü Yönetimi Grup Direktörü Ayşe Özpirinçci, “Stajyerlerimizin kariyer portalları aracılığı ile ve Kariyerim.yapikredi.com.tr adresi üzerinden başvurularını alıyoruz.

Bahçeşehir Üniversitesi ile birlikte Cooper programı ve üniversite üçüncü sınıf öğrencilerine özel olarak düzenlediğimiz Heroes Club ile de öğrencilere staj fırsatı tanıyoruz. Bu programla üniversite üçüncü sınıf öğrencilerini iş dünyasıyla buluşturmayı, kariyer planlama larına yardımcı olmayı vc finans sektörüne .j nitelikli bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Başvuruları her yıl ekim ayında Facebook sayfamızdan yapılan Heroes Club programına secilen öğrencilere staj ve koçluk imkanı sunuyoruz” diyor.

2013 yılında 639 öğrenciye staj imkanı sağlayan Yapı Kredi, bu vıl da Türkiye genelindeki şubeler ve genel müdürlük bölümlerinden gelen stajyer talebine bağlı alım yapacak.

Bankanın bu konudaki tercihini üniversitelerin staj zorunluluğu olan bölümlerinde okuyan öğrencilerden yana kullandığını ifade eden Özpiriııçci, bankanın staj politikasına ilişkin şu bilgileri veriyor:

“Yaz dönemi stajlarımız genellikle bir iki ay sürüyor. Üniversitelerle işbirliklerimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz uzun dönemli stajlarımızın süresi ise altı ay. Türkiye genelindeki şubelerimizin ihtiyaçlarına bağlı olarak stajyer alımı yapacağız. Stajyerlerimiz çalışanlarımız gibi yemek ve servis imkanlarından yararlanıyor.”

BİN 200 STAJYER ALACAK

VakıfBank, bu yıl da meslek liseleri ile üniversitelerin iki ve dört yıllık bölümlerinde okuyan öğrencilere staj imkanı sağlıyor. Meslek lisesi öğrencileri ders yılı başlangıcından önce, üniversite öğrencileri ise okullarının belirlediği dönemlerde başvurularını, staj yapmak istedikleri birim ve şubelere şahsen müracaat ederek yapabiliyor.

Stajyer öğrencilerin sayısının, ilgili kanunlar çerçevesinde  kurum personel sayısının yüzde 5’inden az olmayacak şekilde hesaplandığım hatırlatan VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Saydam, buna göre bankaların bu yıl yaklaşık bin 200 stajyer öğrenci çalıştırılabileceğini belirtiyor.

VakıfBank’ta staj yapacak öğrencilerin meslek lisesi ve üniversite öğrencisi olmalarının yeterli olduğunu söyleyen Saydam, bankanın staj şartlarına ilişkin şu bilgiyi veriyor: “Staj süreleri meslek lisesi öğrencileri için öğretim dönemi boyunca, üniversite öğrencileri içinse okullarının talep ettiği gün sayısına göre belirleniyor. Bankamız, birim/şubelerinin faaliyet gösterdiği tüm illerde öğrencilere staj imkanı sağlıyor.

Meslek lisesi öğrencileri, 3308 sayılı kanunla belirlenen tutarda ücret alıyor. Bunun dışında tüm stajyer öğrencilerimiz staj yaptıkları birim/şubede personelin faydalandığı yemek ve servis imkanlarından yararlanıyor.”

İL SINIRLAMASI YOK

Ziraat Bankası her yıl olduğu gibi hem meslek lisesi hem de üniversite ve yüksek okul öğrencilerine staj imkanı sağlıyor. Bu kapsamda meslek lisesi öğrencileri başvurularını temmuz-eylül ayları arasında banka şubelerine yapıyor. Üniversite ve yüksekokul öğrencilerinin ise sömestr ve yaz tatilleri stajları için her dönem şubelere şahsen başvurabildiğini söyleyen Ziraat Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Peyami Ömer Özdilek.

“Bankamız her yıl personel sayısının yüzde 5’indcn az olmamak üzere stajyer öğrenci kabul ediyor. 2014 yılında bin 200 civarında öğrencimize staj imkanı sağlayabileceğiz” diyor.

Ziraat Bankası meslek lisesi öğrencilerinin staj sürelerini öğretim dönemiyle sınırlı tutuluyor. Üniversite öğrencilerinde ise, halen bankacılıkla ilgili bölümlerde öğrenimlerini sürdürüyor olmaları ve okulundan onaylı staj belgesi getirmesi şartı aranıyor. Ayrıca 3308 sayılı kanun kapsamında “Mesleki Beceri Eğitimi” kapsamındaki öğrencilerin staj süresi üç-dört ay, diğer öğrencilerin ise okulun talebi doğrultusunda 20 ila 45 gün arasında değişiyor. Özdilek, staj şartlarına ilişkinse şunları söylüyor:

“Mesleki Beceri Eğitimi yapan öğrencilere, yasanın belirlediği oranlarda maaş ödeniyor. Öğle yemekleri ve ulaşımları için servis imkanı da sağlanıyor. Yüksek okul öğrencilerimizin yapmış olduğu kısa dönem stajlarda ise sadece servis imkanı sunuluyor.”

ÖNCELİK LİSELİLERE

Anadolubank, bu yıl da öncelikle meslek yüksek okulu ve ticaret meslek lisesi öğrencilerine staj imkanı sağlayacak. Öğrencilerin bankanın İK portalı olan Anadolubankik.com üzerinden başvuru yapabildiğini söyleyen Anadolubank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı İsmet Demir, staj politikalarına ilişkin şu bilgiyi veriyor:

“Ticaret meslek lisesi son smıf öğrencileri için genel müdürlükte ve şubelerimizde öğretim yılı boyunca zorunlu staj yapma imkanı bulunuyor. Başvuruları her yıl haziran-eylül ayları arasında değerlendiriyoruz. Ayrıca bankacılık ve fi-nansla ilgili meslek yüksekokullarının öğrencilerine zorunlu staj programlan dahilinde genel müdürlük veya şubelerimizde yaz stajı imkanı sunuyoruz. Staj programı temmuz-eylül aylarında düzenleniyor. Stajlar tam zamanlı, minimum bir, maksimum üç ay süreli ‘sn olabiliyor.”

Halihazırda Anadolubank’ta 65’i ticaret meslek lisesi, beşi yüksekokul öğrencisi olmak üzere toplam 70 genç staj yapıyor. Banka, şubeleri için yaklaşık 20 stajyer öğrenci daha almayı planlıyor.

Stajyerlerde okuyor olmaları şartı aradıklarını söyleyen Demir, “Ticaret meslek lisesi öğrencilerine 2014 öğretim yılı süresince, yüksekokul öğrencilerine ise okulun belirlediği tarih aralığında (20 veya 40 işgünü) staj yaptırılıyor. Öğrencilere genel müdürlükte görev yapmaları durumunda servis imkanı sağlıyoruz. Staj süresince iş günü üzerinden 10 TL yemek bedeli ve asgari ücret net tutarının yüzde 30u kadar ücret ödeniyor” diyor.

700 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE FIRSAT

DenizBank, 2014 yılında hem meslek lisesi hem de üniversite öğrencilerine staj imkanı sağlayacak. Meslek lisesi stajyerleri için ağustos sonuna, üniversite öğrencileri içinse “Deniz’in İncileri” üniversite staj programı kapsamında 6 Nisan’a kadar başvuru aldıklarım söyleyen DenizBank İnsan Kaynakları İşe Alım Kariyer ve Ücret Yönetimi Grup Müdürü Nur Banu Oğuz, “Başvuruları, Kariyer.net ve Yenibiris.com kariyer sitelerinde yer alan Deniz’in İncileri ilanı üzerinden alıyoruz. Bunun dışında DenizBank İnsan Kaynakları Facebook, Twitter ve Linkedln hesapları üzerinden programla ilgili bilgilendirmeleri paylaşıyoruz” diyor.

Banka bu yıl genel müdürlük, bölge müdürlükleri ve şubelerde görevlendirilmek üzere 700 üniversite ve 500 meslek lisesi stajyeri almayı planlıyor.

Ancak DenizBank’ta staj yapmak isteyen gençlerin ön elemeden geçmesi ve bazı şartları karşılaması gerektiğini vurgulayan Oğuz, bu konuda şu bilgiyi veriyor: “Üniversite öğrencilerinin üç ve dördüncü sınıf, meslek yüksek okulu öğrencilerinin ikinci sınıf öğrencisi olmaları, zorunlu staj yapmaları veya SGKnın okul tarafından karşılanması gerekiyor. Bu kriterlere uygun adaylar “Genel Yetenek Sınavına davet ediliyor, ardından video mülakat, grup mülakatı ve grup çalışmasına katılıyorlar.

Öğrenciler staj süresince uzaktan öğrenim eğitimlerini tamamlayıp, staj yaptıkları bölüm hakkında bilgilendiriliyor. Staj süreleri öğrenciye göre değişiklik gösteriyor. Eğitimlerinde başarılı olanlar Türkiye’de ilk olarak gerçekleştirdiğimiz “Deniz’in İncileri” Online staj simülas-yonuna katılıyor.”

Halen stajyerlerin tamamına yemek imkanı sağlayan DenizBank genel müdürlükte görev alanlara servis hizmeti de sunuyor.

STAJYERLER İÇİN KAMP AÇTI

ING Bank, 2014 yaz dönemi için 100, lise stajyeri için 50, ING Kariyer Akademisi stajyeri içinse 20 olmak üzere toplam 170 kişilik bir stajyer kadrosu planlıyor. Yaz dönemi üniversite öğrencileri, okul dönemi ise meslek lisesi öğrencilerine staj imkanı yarattıklarını söyleyen ING Bank İnsan Kaynaklan ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı Seçil Refik, banka uygulamaları hakkında şunları belirtiyor:

“Üniversite öğrencileri için staj dönemimiz haziran-eylül arasında. Başvurularını ise nisan ayında alıyoruz. Staj süremiz 40-60 gün arasında değişiyor. Ticaret meslek lisesi öğrencileri ise genel müdürlükte ve şubelerimizde öğretim yılı boyunca staj yapabiliyor. Lise stajyerleri için başvuruları her yıl haziran- eylül aylarında kabul ediyoruz. Bunun dışında altı yıldır ING Kariyer Akademisi yönetiminde “Practica” isimli bir yetenek kampı düzenliyoruz.

Detaylı CV taramasından geçen adaylar, sırasıyla Online İngilizce testi, yetenek testi ve İK mülakatına katılıyor. Bunları başarıyla tamamlayan üçüncü sınıf öğrencileri staj ya da yarı zamanlı programımıza dâhil oluyor.”

ING Bank stajyerlerde 26 yaşım aşmamış olma, üç ve dördüncü sınıf lisans ya da yüksek lisans öğrencisi olma, not ortalamasının 2.5 ve üzeri olması şartlarını arıyor. Staj süresi, zorunlu stajlar için 45 iş gün olarak belirlenirken gönüllü stajlar için 20 iş günü, yarı zamanlı çalışanlar içinse 4-6 ay olarak belirlenmiş durumda.

Banka, staj talep eden öğrencileri, başvurularının ardından İK mülakatlarına tabii tutuyor. Halen genel müdürlükte staj yapan öğrencilere servis ve yemek imkanı sağlayan ING Bank, meslek lisesi stajyerlerine ise bu olanaklara ilaveten asgari ücret üzerinden geldikleri gün sayısı kadar ücret de ödüyor.

İLANLAR BU HAFTA BAŞLIYOR

Finansbank bu yıl şube ve genel müdürlük birimlerine yaklaşık 600 stajyer almayı planlıyor. Üniversite öğrencilerine yönelik stajyer ilanını 30 Mart-13 Nisan tarihleri arasında bankanın web sitesi ve Facebook’taki Finansbank Kariyer sayfasında yayınlayacaklarını söyleyen Finansbank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Hakan Alp, mes lek lisesi öğrencilerine yönelik staj başvurularının ise ağustos ayında şubeler kanalıyla alınacağını söylüyor.

Alp bankanın staj politikası hakkında ise şunları söylüyor: “Staj programımızı haziran-temmuz ve ağustos-eylül olmak üzere ikişer aylık dönemler şeklinde gerçekleştiriyoruz. İstanbul’daki genel müdürlük ve 7 bölge müdürlüğümüz ve Türkiye çapındaki şubelerimize stajyer alıyoruz. Zaten Finansbank olarak işe alımlarımızın yüzde 70’ini yeni mezunlar yani Y kuşağı oluşturuyor. Bu nedenle 2014 staj programında stajyerleri oryantasyon, sınıf içi ve online eğitimlere dahil edeceğiz. Ayrıca kendilerine eşlik eden staj danışmanı ile programın her aşamasında yanlarında olacağız. “

Finansbank bunun dışında tüm stajyerlerine asgari ücret ve yemek imkanı sağlıyor. Ayrıca genel müdürlük stajyerlerine mevcut servisleri kullanma imkanı da sunuluyor.

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI

Garanti Bankası, 2014 yılı staj alımlan için nisan ayında ilanlar vermeye hazırlanıyor. Adayların Garanti.com.tr/garantilikariyer üzerinden nisan ayında yayınlanacak ilanlara başvuruda bulunabileceğini söyleyen Garanti Bankası İnsan Kaynakları Koordinatörü Osman Tüzün, ‘“Genç Garantili ve ‘Garanti’li Deneyim’ staj programlarımızda, üniversite üç ve dördüncü sınıf öğrencilerini; “Temel Bankacılık Staj Programı”nda ise lisans ve/veya ön lisans birinci ve ikinci sınıf öğrencilerini değerlendiriyoruz. Bu programların dışında meslek liselerinde okuyan öğrencilerimize akademik dönem boyunca şubelerimizde staj imkânı veriyoruz.” diyor.

Geçen yıl bin 500 öğrenciye staj orantı imkanı sağladıklarını hatırlatan Tüzün, bu yıl da aynı sayıda alım yap-nıay1 planladıklarını belirtiyor. Sözkonusu adayların Türkiye’nin 81 ilindeki Garanti Bankası şubeleri ve İstanbul’daki genel müdürlük ile 11 ildeki bölge müdürlüklerinde staj yapabileceklerini söyleyen Osman Tüzün, “Genel müdürlük ve bölge müdürlüklerinde, proje bazlı staj yapan tüm stajyerlere, belli bir ücret ödemesi yapılacak. Ayrıca bu stajyerler servis, yemek ve özel sağlık sigortası imkânlarından da yararlanabilecek” diyor.

SADECE GENEL MÜDÜRLÜĞE ALIYOR

Akbank, yalnızca genel müdürlükteki İş Birimleri ve Destek Birim-leri’nde görevlendirmek üzere yaz dönemi için stajyer alımı yapıyor. Bu staj programı için başvuruların nisan ayı içerisinde başlayacağını belirten Akbank İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bade Sipahioğlu Işık, “Üniversitenin üç ve dördüncü sınıf öğrencileri, kariyer sitelerimiz Kariyer.akbank.com ve ‘5N 1 Kariyer’ üzerinden staj ilanımızı takip edebilirler” diyor.

Işık’m verdiği bilgiye göre Akbank, 2014 yılında genel müdürlük birimleri için 100 stajyer istihdam etmeyi planlıyor. Staj süreleri ise minimum dört, maksimum sekiz hafta olarak yapılıyor. Stajyerlerin ve staj yapılan ilgili birimlerin birbirlerinden memnun kalması halinde gençleri Akbank’a kazandırmayı hedeflediklerini de vurgulayan Işık, stajyerlere bu dönemde staj ücreti, servis, yemek gibi yan hakların verildiğini belirtiyor.

EN AZ DÖRT HAFTA

HSBC bu yıl hem yaz hem de ara dönemlerde üç ve dördüncü sınıf üniversite öğrencileri için staj programı düzenledi. Tüm üniversite öğrencilerinin Kariyer.net üzerinden ilanları takip edebileceğini söyleyen HSBC İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Şengül Demircan, bu sayede nisan ayında duyurulacak Yaz Stajı Programına başvurabileceğini belirtiyor.

Geçen yıl Genç Yetenek Yaz Stajyer Programı kapsamında genel müdürlüğe 46, şubelere 126 stajyer aldıklarını söyleyen Demircan, HSBC’nin 2014 yılı staj planı hakkında şunları söylüyor: “Bu sene de benzer rakamlarda staj imkanı sağlamayı planlıyoruz. İşkollarımızın ihtiyaçlarına göre adaylarda aradığımız yetkinlikler değişiklik gösteriyor. Staj programımız minimum dört hafta sürüyor. Bu süreç öğrencilerin ajandalarının uygunluğuna ve bankamızdaki ihtiyaçlara göre şekilleniyor.”

HSBC ihtiyaç kapsamında şube ağının yer aldığı tüm illerde staj imkanı sağlıyor. Bunun dışında stajyerlere aylık ücret, öğle yemeği ücreti ve servis imkanı sunuluyor.

SOSYAL MEDYADA DUYURACAK

TEB, her yaz dönemi üniversitelerin üç ve dördüncü sınıf öğrencilerine genel müdürlük ve tüm yurt çapındaki şubelerinde 20 iş günü staj imkanı sağlıyor. Başvuruları nisan ayından itibaren toplamaya başlayan banka, ilanlar öncesi bu konuda sosyal medyada da duyuru yapıyor.

Ticaret lisesi öğrencileri için staj döneminin başladığını ve halen devam ettiğini söyleyen TEB İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Nilsen Altıntaş, “Geçen yıl 150 üniversite, 200 lise öğrencisine staj imkanı sağladık. Bu yıl da benzer sayıya ulaşmayı bekliyoruz” diyor. Altıntaş’ın verdiği bilgiye göre TEB, üniversite öğrencilerini staj öncesi genel yetenek testine de tabi tutuyor.

YILIN 12 AYI STAJ

Albaraka, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine yıl içerisinde sürekli staj imkanı sağlıyor. Bankada staj yapmak isteyen öğrencilerin Kariyer.net üzerinden CV doldurarak başvurması yeterli.

2014 yılı içerisinde 200 üniversite ve lise öğrencisine staj imkanı sağlamayı planladıklarını söyleyen Albaraka Genel Müdür Yardımcısı Temel Hazıroğlu, stajyerlerde aranan özellikleri şöyle sıralıyor: “Üniversitelerin bankacılıkla ilgili bölümlerinde (işletme ve iktisat) ve mühendislik fakültelerinin endüstri, işletme, bilgisayar, matematik vb bölümlerinin üçüncü ve dördüncü sınıflarında okuyan veya yüksek lisans ve doktora eğitimleri devam eden, faizsiz bankacılığa ilgi duyan öğrenciler, bankamızın “Genç Albaraka Akademi” projesi kapsamında staj imkanı buluyor.

Ayrıca meslek yüksek okulu ve lise öğrencilerine 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ve 6111 Sayılı Torba Yasa kapsamında staj imkanı sunuyoruz. Stajyerlerimiz staj süresince gösterdikleri başarı durumuna göre staja devam edebiliyor. Ağırlıklı olarak Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere şubemizin bulunduğu tüm iller için stajyer alımı yapıyoruz.”

Albaraka bankada staj yapan öğrencilere yemek, servis ve belirlenen miktarda ücret ödüyor.

İlknur SEVEN / HRM Yönetici Ortağı
“Bankalar 10 bin yeni personel alacak”

Öğrencilerin bankacılık sektörüne gösterdiği büyük ilginin en önemli nedenlerinden biri, bu kuruluşların her sene binlerce yeni mezuna kariyer fırsatlarıyla istihdam sağlaması. Örneğen bu yıl 12 banka yaklaşık 10 bin yeni personel alacağını duyurdu. Çünkü gençlerin iş hayatına atılırken karşılaştıkları en önemli sorun deneyim ve askerlik, işte bankalarda yapılan stajlar gençlerin bu barajlardan deneyimi atlamalarını sağlıyor. Yeni mezun adayların tümü bankalarda dört beş aşamalı mülakat ve görüşmeler sonucu işe başlıyor. Ardından iki üç aya varan eğitim süreci yaşanıyor.

Gençler böylece aldıkları bu eğitimlerle kendilerine birçok konuda katma değer sağlıyor. Ayrıca takım çalışmasına alışıp becerilerini geliştiriyor, yetkinliklerini ön plana çıkarıyorlar. Bankaların genç yeteneklere değer vermesi, güncel ve yaratıcı yaklaşımları, kariyerin ulaşılmaz olmaması, özellikle yeni neslin beklenti ve hedefleri ile örtüşüyor.

Bankacılık sektörünü düşünen gençlerin öncelikle finans, insan ilişkileri, sosyoloji ve psikoloji ile risk yönetimi konularında kendilerini geliştirmesi gerekiyor. Gençlere bankacılık alanında kariyer yapmak istiyorlarsa bu alana yönelik derslere ağırlık vermelerini, ayrıca sertifika programlarına katılmalarını öneririm. Bunun dışında özellikle İngilizce çok önemli; hatta ikinci bir yabancı dil ile fark yaratabilirler.

Bankalarda Staj İmkanı

Kamuda staj yapma fırsatı

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir Yorum

  1. merhaba mersin ünversıtesı bankacılık ve sigortacılık ön lısans mezunuyum aynı zamanda acık ögretımde iktısat s okumaktayım kendımı gelıştırmek adına bankanızda staj yapmak ıstıyorum mersınde yasıyorum mersın merkezde bır subede staj yapmak ıstıyorum saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu