Başarılı Girişimcilik

Üç boyutlu dijital maket teknolojisi geliştirdi

‘Artırılmış gerçeklik’ teknolojisini kullanarak proje geliştiren Pandora, iş fikrinden çıkarak şirketleşen ve şu anda ürünlerini 14’ü yurtdışından olmak 22 müşteriye ulaştırmış girişimci bir ekipten oluşuyor. Girişimciler, şirketlerin proje sunumlarını üç boyutlu görüntülerle gerçekçi ve mobil olarak yapmasını hedefliyor.

Akıllı bir optimizasyon algoritması ile karmaşık üç boyuttu modelleri mobil cihazda kullanabilmeyi sağlayan Pandora ekibi, ‘artırılmış gerçeklik’ teknolojisiyle bilgisayarla işlenmiş üç boyutlu nesneyi yaşam alanlarının içine yerleştiriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden üç arkadaş Caner Soyer, Hilmi Özdemir ve Kemal Akçalı’nın ortak olarak Aralık 2014’te AR-GE çalışmalarına başladıkları ve Eylül 2015’te şirketleşen Pandora, bugün yedi kişilik bir ekiple yoluna devam ediyor.

pandora

Mimarlık ve inşaat tercih ediyor

Ağırlıklı olarak mimarlık ve inşaat sektörüne proje sunumları sırasında ihtiyaç duydukları teknolojik çözümleri üreten Pandora, mobilya, iç mimari ve talebe göre reklam alanı için de projeler geliştiriyor.

Artırılmış gerçeklik teknolojisinin, şirketler için projelerini sunabilecekleri farklı bir mecra olması hedefleniyor. Girişimci ekip amaçlarının üç boyutlu görüntünün mobil cihazlarla ‘dokunulmuş kadar gerçekçi’ bir şekilde müşterinin cebine girmesi olduğunu dile getiriyor.

Üç boyutlu gösterim

Pandora’yı kurmadan önce de bu alanda çalışmalar yaptıklarını söyleyen Caner Soyer, şirketin girişim hikâyesini şöyle anlatıyor: “Müşterimizin üç boyutlu mimari maket talebi üzerine, bu maketi artırılmış gerçeklik teknolojisi ile yaptık. Ürün beğenilince üzerine gitmeye karar verdik. Bir yıla yakın AR-GE sürecinden sonra ürünün prototiplerini ortaya çıkardık, teknolojiyle ürünü birleştiren inovatif bir girişim olarak sisteme dâhil olduk ve şirketleştik. Pandora olarak yüksek görüntü kalitesi ve işlevsellik özelliğiyle ‘üç boyutlu dijital maket’ üretiyoruz. Bu sayede hayal etme sürecini müşteri için daha gerçekçi kılıyoruz.”

Türkiye gayrimenkul sektörünün satış tarafındaki büyümesinin gitgide düştüğünü söyleyen Hilmi Özdemir ise, “Sunduğumuz teknoloji şirketler tarafından müşteriyi etkilemek, ikna sürecini kısaltmak ve daha kolay satış sağlamak için tercih ediliyor” diyor.

Bin müşteriye ulaşmak hedefleniyor

Bugüne dek 22 müşteriye ulaşan ve bunun 14’ü ABD, İsrail ve ispanya başta olmak üzere yurtdışından olan Pandora’nın, New York’ta melek yatırımcı ortağı aracılığıyla satış ofisi de bulunuyor. Hedef ise, bir yıl içinde bin müşteriye ulaşmak. Şu anda ‘online otomasyon’ uygulaması üzerine çalışan şirket, projelerini uygulamanın içine yükleyecek ve tüm projelerin sergilenebileceği bir platform ortaya çıkacak. Bu ay sonunda hayata geçirilmesi planlanan otomasyon sistemine ek olarak bir üyelik sistemi de oluşturulacak.

“Global marka olmak istiyoruz”

İlk tur yatırımlarını bitirerek ikinci tur yatırımlar için görüşmelere devam eden Pandora için, yurtdışı pazarları çeşitlendirmek ve global bir marka olmak temel hedef.

İTÜ Çekirdek’e dahil olmanın kendilerine girişim için profesyonel vizyon kazandırdığını vurgulayan girişimciler, “Mentorluk eğitimleriyle, kararımızın testini yapabilme ve ürünün müşteri üzerindeki etkisini tahmin edebilme becerisi kazandık. Pandora’nın büyümesi için gereken tüm altyapıyı İTÜ Çekirdek sağladı” diyor. Big Bang 2015’te bir yıllık kapalı ofis sponsorluğu kazanan Pandora, Big Bang’ın sağladığı netvvork ile yatırım aldı.

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu