Dünyadan ve Türkiyeden Güncel Haberler

Ulaştırma alanındaki yeni ihaleler ve projeler

Yüksek hızlı milli trende son viraj

TCDD’nin 2016yılında yoğun bir yatırım gündemi var. Yüksek Hızlı Milli Tren Projesi ihale hazırlıkları sürüyor. İlk prototipin 2018’e yetiştirilmesi hedefleniyor. Yüksek Hızlı Tren seti ihalesi de bu yıl yapılacak…

2016’da satışa çıkacak taşınmazlar belirleniyor

2016 yılında mülkiyeti TCDD’ye ait olup işletmecilik fazlası olan taşınmazların kuruma gelir getirmesi amacıyla değerlendirilmesi de gündemde olacak. TCDD bölge müdürlüklerinin işletmecilik fazlası taşınmazlarının belirlenmesine yönelik çalışmalara devam ettiğini söyleyen Ömer Yıldız, taşınmazların tespit edilmesine müteakip alınacak kararlar doğrultusunda satış işlemlerinin 2016 yılı içinde yapılacağını vurguluyor.

ÜLKEMİZDE yaklaşık 50 yıl boyunca en fazla ihmal edilmiş altyapı yatırım alanı nedir sorusunun yanıtı kuşkusuz demir-yollarıdır. Ama artık durum tamamen değişti. Son 10 yılda demiryollarına birbiri ardına çok büyük yatırımlar yapılıyor. 2016’da da bu alanda yatırım konusunda muazzam bir hareketlilik olacak. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’mn (TCDD) 2016 yılı ajandasında yeni demiryolu yatırımlarından yeniden yapılandırma çalışmalarına, hızlı tren garlarından demiryollarında millileştirme çalışmalarına kadar birçok madde yer alıyor.

Yüksek Hızlı Milli Tren Projesi kapsamında ihale hazırlıklarım sürdüren TCDD, ilk prototipin 2018 yılına yetiştirilmesini hedefliyor. 2016’da Ankara ve İstanbul arasını 1.5 saate indirecek yüksek hızlı tren (YHT) projesinin yap-işlet-devret (YİD) modeli ile yapılması için gerekli çalışmalara başlayacak olan TCDD, 2016 yılında yüksek hızlı tren seti ihalesine çıkmaya hazırlanıyor.

Yatırım ödeneği tavanı 2016 yılı için 5 milyar 309 milyon 844 bin TL olarak belirlenen TCDD, 2016 yılında yüksek hızlı tren ve hızlı tren hatlarının inşasına devam edecek. Kurumun 2016 yılı projeleri hakkında Para Dergisi’ne açıklamalarda bulunan TCDD Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ömer Yıldız, gelecek yıl Ankara ve İstanbul arasını 1.5 saate indirecek Ankara-İstanbul Çok Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin yap-işlet-dev-ret (YİD) modeli ile yapılması için gerekli çalışmalara başlanacağım söylüyor.

2016 AJANDASI ÇOK YOĞUN

Yıldız, 2016 yılında Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren, Sivas-Erzincan Hızlı Tren, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren, Bur-sa-Bilecik Hızlı Tren, Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren ve Konya-Karaman, Karaman-Ulukışla, Adana-Mersin, Nur-dağı-Başpmar Hızlı Tren Projelerine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini belirtiyor. 2015 yılı programında yer alan GAP Eylem Planı Projeleri, yeni demiryolu ve ikinci hat yapımları, çeken-çekilen araçların imal ve temini kapsamında lokomotifler, çeşitli tren setleri ve yük vagonları, Konya Hızlı Tren Garı, elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon yatırımlarına 2016 yılında devam edileceğini aktaran Yıldız, YHT işletmeciliği- TCDD nin merkezi olan Ankara’da banliyö, metro ve YHT hatlarını entegre edecek olan Başkentray Projesi’ne yönelik çalışmaların da TCDD’nin 2016 yılı ajandasında olacağını ifade ediyor.

106 YHT SETİ İHALESİNE ÇIKILACAK

Gelecek yıl ihtiyaç duyulan 106 adet yüksek hızlı tren seti ihalesinin yapılmasını planladıklarını ifade eden Yıldız, temin edilecek YHT setlerinden 10 adedinin acil ihtiyaç nedeniyle yurtdışmdan temin edileceğini, 80’inde ise yüzde 53’lük yerlilik payını ve öğrenme tabanlı teknoloji transferinin şart koşulduğunu belirtiyor. Yıldız, “16 adet YHT setini ise Milli Hızlı Tren Projesi kapsamında milli markamızla Türkiye’de üretmeyi hedefliyoruz” diyor.

Önceki sayfa 1 2 3 4 5 6 7Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu