İş Fikirleri ve İş Kurmak

Yatırım Maliyeti Az, Getirisi Yüksek İş Fikirleri

GÜNEŞ ENERJİLİ PLAJ ŞEMSİYESİ

Genç girişimci Ilhami Cemre Okur, güneş enerjisini kullanarak pervane ile serinleten bir plaj şemsiyesi geliştirmiş. Ayrıca değerli eşyalarınızı saklayabileceğiniz bir elektronik kasa fikri var. Plajlarda ve havuzlarda bulunan güneş şemsiyelerine yerleştirilen fotovoltaik paneller aracılığıyla elde edilecek enerji sayesinde elektronik aletlerin şarj ihtiyacı da sağlanıyor. E-posta: ilhamiokur@gmail.com

AKILLI ÇÖP KUTUSU

Mehmet Fatih Aslan, güneş enerjisi ile çalışan akıllı çöp kutusu geliştirmiş. Bu çöp kutusu benzerlerinden farklı olarak içinde çöp biriktikçe presliyor. Bu sayede kutunun hacmi sekiz katma çıkıyor. Çöp kutusundaki pres ise güneş enerjiden elde ettiği enerji ile çalışıyor. E-posta: mehmetfa-tih47@hotmail.com

UÇAKLARDA YAKIT TASARRUFU

Genç girişimci Çınar Kızıltepe, uçaklarda yakıt tasarrufu sağlamayı hedefleyen bir proje geliştirmiş. Kızıltepe projesini şöyle özetliyor:

“Projemin amacı uçaklarda iniş, kalkış ve seyir durumlarında hava olaylarından kaynaklanan rahatsızlıkları engellemek ve yakıt tasarrufu sağlamak. Bunun için uçak kanatlarında değişen pürüz kon-septi geliştirerek üç boyutlu bir mekanik sistem geliştirdim.” E-posta: yunusckOO@hotmail.com

AKILLI ATEŞ ÖLÇER

Proje Ömer Seçgin tarafmdan geliştirilmiş. Yaygın olarak kullanılan medikal termometremilerin sürekli ölçum yapma ve kritik durumda uyarma kabiliyetinin olmadığını belirten Seçkin, “Geliştirdiği akıllı ateş ölçer hastaların vücuduna takılıp çıkartılabilen bir yapıya sahip. Vücut ısısını belirli periyotlarla kontrol edip vücut ısısı normal değerlerin üzerine çıktığında veya altına indiğinde alarm veren, ayrıca sisteme tanımlı cep telefonlarına uyarı mesajı gönderen bir alet” diyor.

BALİNA TAKİP SİSTEMİ

Fatip Aşkın, Gonca Karademir ve diğer proje ekibi tarafından balinaların yerini tespit etmek amacıyla otonom su üstü aracı geliştirilmiş. Otonom araçlara olan talebin gerek sivil gerekse askeri alanda her geçen gün arttığını belirten Aşkm, “Özellikle balina izleme turizmi dünyada her yıl daha büyük bir hacme ulaşıyor. Okyanusa kıyısı olan ülkelere yılda ortalama 20 milyon turist balina gözlemi için gidiyor”diyor. Projede geliştirilecek olan sistemle daha verimli balina gözlem turları düzenlenmesi planlanıyor. Bu araç ile balinanın yeri tespit edileceği için zaman ve maliyet avantajı sağlanıyor. E-posta: fatih.askin@promatech.com.tr

ZEYTİN RENK AYIRMA MAKİNESİ

Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Akif Birol Dumanay ve Öğretim Üyesi Ayte-kin Ulutaş, görüntü işleme teknolojisine dayanan zeytin renk ayırma makinesi taşarlamış ve üretmişler. Mevcut teknolojilerde ayıklama işlemi konveyör üzerinde elle veya görüntü işleme teknolojileri ile yapılıyor. Bu yenilikçi makinede kullanılan özel bir yazılım sayesinde zeytinin her renk ve tonda tespitini yapılarak valfler aracılığı ile ayırma işlemi gerçekleştiriliyor. Yurtdışmdan ithal edilen benzer cihazların piyasada 80 bin euro’ya satıldığını belirten Dumanay, söz konusu makineyi 10 bin euro’ya ürettiklerini söylüyor. Bu makineyi üretip pazara sunabilecek firmalarla teknik destekli ticari anlaşmalar yapılacak. E-posta: akifdumanay@hotmail.com

ARICILIK BİLGİ SİSTEMİ

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nden Araştırma Görevlisi Murat Emir tarafından hazırlanan “Arıcılık bilgi sistemi” projesiyle Türkiye’deki arı kolonileriyle ilgili muazzam bir veritabanı hazırlanmış. 37 il, 166 ilçe, 315 köy tek tek ziyaret edilerek buralardaki arıcılık faaliyetleri incelenmiş. Tüm bu araştırmalardan elde edilen sonuçlar değerlendirilerek arıcılar için bir kovan bilgi cihazı geliştirilmiş. Cihaz prototip aşamasında. Geliştirilen (J, cihaz kovandaki verileri üreticilere anında iletecek. Bu sayede verim kaybının önüne geçilecek. Buna benzer cihazların var olduğunu belirten Emir, “Ancak geliştirdiğimiz bu cihaz çok ciddi bir maliyet avantajı sunuyor. İthal ürünler 3 bin TL iken biz bu cihazı bin TL’ye piyasaya sunacağız. İthal cihazlar sadece bir kovanı takip edebiliyor. Geliştirdiğimiz cihaz aynı anda dört kovanı takip ediyor ve asıl önemlisi güneş enerjisi ile çalışıyor” diyor. E-posta: mrtemir@gmail.com

YENİLİKÇİ SARILIK ÖLÇÜM CİHAZI

Haşan Basri Çelebi tarafından geliştirilen bu proje ile yenilikçi sarılık ölçüm cihazı geliştirilmesi hedefleniyor. Yeni doğan bebeklerde sıklıkla görülen sarılık sebebiyle birkaç defa kan alındığını belirten Çelebi, “Kanda bilirubin seviyesinin artışından kaynaklanan sarılık hastalığı için trans-kutan optik bir biyomedikal cihaz geliştiriyoruz. Proje kapsamında multi-disipliner bir ekip ile rutin uygulamaya uygun, doğru ölçüm veren, deri üzerinden optik ölçüm ile sarılık tespiti yapabilen ve bebekten kan alımı gerektirmeyen, optik sarılık ölçüm cihazı geliştirmeyi hedefliyoruz” diyor. E-posta: hasan.celebi@tubi-tak.gov.tr

Ödül alan projeler

TET Ar-Ge Proje Pazarı’na katılan proje sahiplerine dört kategoride ödül verildi. Bilgi ve İletişim Teknolojisi Uygulamaları, Çevre ve Enerji Verimliliği Uygulamaları, Enerji Üretim, İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar ve Diğer Elektrik Elektronik Uygulamaları olmak üzere dört farklı kategorinin birincisine 20 bin TL, İkincisine 10 bin TL, üçüncüsüne ise 7 bin 500 TL verildi.

■ Bilgi ve İletişim Teknolojisi Uygulamaları Ödülü: Mahmut Durgun tarafından hazırlanan “Nesnelerin İnterneti için Görünür Işıkla İletişim Modülü” projesine verildi.

■ Enerji Üretim, İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar Ödülü: Alper Bayram’ın, elektroeğirme yöntemi ile yeni nesil nano malzemeler kullanılarak lityumiyon pil üretimi projesine verildi

■ Çevre ve Enerji Verimliliği Uygulamaları Ödülü: Alican Emre Köksal’ın esnek, hızlı şarj edilebilir pil geliştirilmesi yönelik projesine verildi.

■ Elektrik, Elektronik Uygulamaları Ödülü: Yıldız Uludağ’ın gıda güvenliği için taşınabilir, biyosensör tabanlı mikotoksin test cihazını geliştirmeyi hedefleyen projesne verildi.

Bunların dışında;

■ Selçuk Üniversitesi Kuluçka Özel Ödülünü, “Diz eklemlerinde sorun olan hastalar için yürüte asistanı” projesi ile Mehmet Kum kazandı.

■ İTÜ Çekirdek Kuluçka Özel Ödülleri, “Geleceğinizi aydınlatan teknoloji OLED” projesi ile Murat Şahin’e, “Esnek hızlı şarj edilebilir pil” projesi ile Alican Emre Köksal’a, “Aletrik-Enerji verimlilik cihazı” projesi ile Ömür Eşelioğlu’na ve “Cleva mobil uygulama geliştirme platformu” projesi ile Mustafa Özlü’ye verildi.

■ Sabancı Üniversitesi Inovent Kuluçka Özel Ödülünü kazananlar ise şu şekilde sıralandı: “Fotovoltaik esaslı ipliklerle üretilen kumaştan elektrik üretimi” projesi ile Çağa Bizimcan ve Fikret Bizimcan, “Ağır metaller-hafif işçiler” projesi ile Ferhat Babacan ve Furkan Ali Yalçın.

İdriz Çokal / Para

Önceki sayfa 1 2

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

3 Yorum

  1. ORGANİK KÖY YUMURTASI

    36 ay boyunca kargo ücreti yok adrese teslim sadece 20 kuruş!!!

    Evet yanlış duymadınız yumurta üretim ve tüketimine yeni bir kavram getiriyoruz.
    Doğal ve organik yumurtalarımız siz değerli tüketicilerimizin kapısında!
    Aylık yumurta tüketim bedelinizi hesaplamaya ne dersiniz?
    Farkı kıyasladığınızda zaten üretim ailemi katılmış olacaksınız!
    Üyelik bedeli sadece 360 tl olup sözleşmesi 36 aydır
    NASIL MI?
    Bir defaya mahsus 360 tl ödüyerek sözleşme yapıyoruz.Biz sizin için çiftliğimize 10 adet tavuk alıyoruz.Aylık 10 tavuk üzerinden size 50 yumurta adrese teslim kargo bedeli bize ait gönderim yapıyoruz.
    BUYRUN BİRLİKTE HESAPLAYALIM
    50 YUMURTA×36AY=1800 YUMURTA
    360TL (ÜYELİK)÷1800 YUMURTA=20 KURUŞ ADRESE TESLİM(KARGO ÜCRETİ YOK)
    DOĞAL,TAZE VE ORGANİK KÖY YUMURTASINI BU FİYATA BULAMAZSINIZ.

    ŞİMDİ BURAYA KADAR HEMFİKİR OLDUĞUMUZU ANCAK KAFANIZDA BİRKAÇ SORU İŞARETİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM MESELA

    SORU
    1)Sadece 360 TL’ye siz neden veya nasıl bu kadar yumurta gönderiyorsunuz?

    CEVAP=Biz alıp satıcı değiliz.Biz üretimini yapıyoruz.Ve tabiki bu işten bizde kar ediyor ve hedeflerimizi büyütmeyi düşünüyoruz.

    2)Siz ne kazanıyorsunuz?

    CEVAP=Bir tavuk ortalama yıllık 250-300 yumurta verir.Biz sizin üyelik bedeliniz ile 10 adet tavuk alıyor ve üretmeye başlıyoruz.Azından hesaplayalım yani 250 yumurta üzerinden

    10(tavuk)×250 (yumurta)=2500 yumurta yıllık alıyoruz
    2500 (yumurta)×3 (yıl)=7500 yumurta
    7500 (genel kazanç)-1800(sizin üyelik boyu yumurtanız)=5700 adet yumurta biz üretmiş ve kazanmış oluyoruz giderler hariç (bakım,besleme,veteriner,kargo ücretleri hariç)

    YANİ İŞİN KISA VE ÖZÜ BİZDE PARA KAZANIYORUZ:)

    GELELİM YUMURTANIN FAYDALARINA:)))

    Yapılan araştırmalar besinler içindeki en kaliteli proteinin yumurtada olduğunu göstermiştir.Ayrıca yumurta dışarıdan alınması gerekli olan Amino asitleri yeterli miktarda içerir.Vücüda gerekli olan A, B,D,E ve birçok vitamini yüksek oranda barındırır.Çocuklar fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından çok gereklidir.
    Genel olarak sarısı büyük oranda vitamin ve yağlar beyaz kısmı ise büyük oranda proteinler içerir.
    Kolay,pratik ve hesaplı bir yiyecek olması ayrıca tercih sebebidir.

    ADRES=ÇANAKKALE
    MAİL:senollarhyvnclk@gmail.com
    İLETİŞİM:05422825426

  2. Merhaba, yeni ürünümüz WC HORTUMMATIK için bayilik veriyoruz.

    Tuvaletlerdeki taharet hortumlarına SON ! Artık HortumMatik var. HortumMatik kıvrımlı halde durduğu için yere değmez. HİJYENİKTİR ! Montajı çok kolaydır. ERGONOMİKTİR ! Çekildiğinde uzar, bırakıldığında toplanır, SPİRALDİR !

    HortumMatik evinizdeki ve işyerinizdeki tuvaletlerinizde güvenle kullanacağınız hijyenik ve ergonomik bir üründür. Zamanla kirlenen hortumlardan ve maşrapalardan kurtulmanın zamanı geldi. HortumMatik çekildiğinde 90 cm’ye kadar uzayabilen spiral bir yapıya sahiptir. Kullanım kolaylığı ile çekildiğinde uzar, bırakıldığında eski haline döner. Yere değmez, bu sayede hijyeniktir.

    MONTAJI KOLAYDIR
    Hortumun çeşmeye takılacak kısmı standart çeşme ölçülerine göre genişletilmiş olup tak-çıkart yöntemi ile gayet kolay monte edilebilir ve geri sökülebilir.

    HİJYENİKTİR
    HortumMatik spiral yapısı ile çekildiğinde uzar bırakıldığında eski haline döner. Bu sayede yere değmez. Kirlenmez. Düz yüzeyli horumu ile kir tutmaz kolay temizlenir.

    KALİTELİDİR
    Standart hortum boyutlarında fakat standart üstü kaliteye sahip malzemeden üretilmiş olup çooook uzun süre dayanıklıdır.

    HORTUMMATİK İLE ESKİ HORTUMLARDAN VE MAŞRAPALARDAN KURTULUN

    Web sitemizi ziyaret edin: http://hortummatik.tk/

    İletişim için: Ekrem Selçuk – 0545 8814249

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu