Emlak ve Gayrimenkul Haberleri

Yatırımcılar, Assos’un doğusundaki Büyükhusun’a yöneldi

Son yıllarda yerli ve yabancı yatırımcılar, Assos’un doğusundaki Büyükhusun’a yöneldi. Yatırımcılar muhteşem manzarası ile dikkat çeken köydeki taş evleri, büyük arazileri toplamaya başladı…

buyukhusunkoyu

ASSOS ve Kadırga Koyu, son yıllarda turistlerin en gözde mekanları arasında. Yaz aylarında yerli ve yabancıların akın ettiği bölgeye rağbet oldukça fazla. Geçtiğimiz haftalarda bölgedeki Sivrice Koyu’nu ve yatırım imkanlarını sizlere tanıtmıştık. Bu kez de bölgenin taş evleriyle ünlü olan köyü Büyükhusun’u sizler için araştırdık. Çok sayıda yerli ve yabancının yatırım yaptığı köy, önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin turizm merkezlerinden biri olmaya aday.

TAŞ EVLER REVAÇTA

Assos’un doğusunda yer alan Büyükhusun Köyü, Kadırga Koyu’nu ve Midilli Adası’nı gören manzaralı arazilere sahip. Kadırga Koyu’na tepeden bakan bir konumda olan köy, denize 5 kilometre uzaklıkta. Denize sıfır turizm imarlı arazilere sahip olan köyde bulunan taş evler ise oldukça revaçta. Yerli ve yabancı birçok yatırımcı bölgedeki taş evleri almaya çalışıyor.

Yeni yapılan evler betonarme olmasına rağmen, köyde çok sayıda taş ev de var. Önünde bahçesi ve meyve ağaçlan bulunan taş evleri, köylüler emlakçılar kanalıyla satışa çıkarmış. Örneğin 324 metrekare arsa üzerinde 3+1 taş ev için sahibi 175 bin TL fiyat biçmiş. Bahçesinde ise 30 kadar yetişkin nar, zeytin, ayva, erik ve incir ağacı bulunuyor.

Deniz manzaralı 400 metrekare arsa içinde büyük bir bahçeye sahip bir başka taş evin satış fiyatı ise 430 bin TL. 125 metrekare arsa içinde 45 metrekare taban oturumlu iki katlı bir başka taş eve ise 100 bin TL isteniyor. Bahçesinde meyve ağaçlan bulunan evin, bitişiğinde bir de kiler olarak kullanılan bir bölüm var.

VİLLA İMARLI ARSALAR

Büyükhusun Köyü’nde yerli ve yabancı yatırımcıların sadece taş ev değil arsa ve arazilere de yatırım yaptığı belirtiliyor. Arsa ve arazilerin çoğu villa ya da turizm imarlı. 200 ile bin metrekarelik imarlı arsalarda metrekare fiyatları 160 ile 425 TL arasında değişiyor.

Turistik otel ve tesis yatırımı yapmak içinde bölgede uygun araziler mevcut. Geleceğe dönük yatırım yapanların 200-300 dönümlük büyük araziler satın aldığı söyleniyor. Bölgede bin ile 55 bin metrekare büyüklüğünde turizm imarlı arazilerin metrekare satış fiyatları ise 75 TL’den başlıyor, 125 TL’ye kadar çıkıyor.

ÇİFTLİK EVİ YAPAN DA VAR

Yatırımcıların çiftlik kurmak için de büyük arazilere yatırım yaptıklarını ifade eden gayrimenkul danışmanları, bölgede çok sayıda satışa çıkarılan tarla ve bahçe vasfında arazi bulunduğunu belirtiyorlar. Bölgede tarla vasfındaki arazilerde yüzde 5 imar izni bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, çiftlik evi inşa etmenin de mümkün olduğunu söylüyorlar.

Tarla vasfındaki 3-4 dönümlük küçük araziler 350 bin TL’den, 20 dönümden büyük araziler ise 880 bin ile bir milyon TL’den satışa çıkarılmış. Satışa çıkarılan bin 500 ile 8 bin 500 metrekare büyüklüğünde bahçe vasfında araziler içinse 200 bin ile 450 bin TL fiyat biçilmiş.

SATILIK ZEYTİN BAHÇELERİ

Büyükhusunlu’nun 450 rakım yüksekliğine kadar arazilerinde zeytin bahçeleri bulunuyor. Zeytin yetişmeyen daha yüksek rakımlı arazileri ise çam ormanları ile kaplı. Bin 500 ile 55 bin metrekare arasında farklı büyüklükte zeytin bahçeleri bulunan bölgede, satışa çıkarılan zeytin bahçeleri de var. Yatırım yapmayı düşünürseniz, 90 bin TL’ye de bir milyon 650 bin TL’ye de satılık zeytin bahçesi bulmanız mümkün.

Selamı ŞEN / Sakarya Emlak İnşaat
“Fiyatları yerin manzarası belirliyor”

Taşın maliyeti yüksek olduğu için yenileri tuğladan yapılıyor ama revaçta olan taş evler. Son yıllarda bölgeye talep oldukça arttı.

İstanbul ve Ankara’dan gelip Büyükhusun’dan arsa veya taş ev alıyorlar. Arsa ve evler için standart bir fiyat yok. Arsa ve evlerin fiyatları, köye yakınlığı veya manzarasına göre belirleniyor. Bölgede denize yakın imarlı arsaların dönümü 100-300 bin TL arasında değişiyor. Geleceğe dönük 200-300 dönümlük büyük arazi yatırımı yapanlar da var. Büyükhusun’un sahiline yat limanı yapılacağı söyleniyor. Çanakkale Boğazı’na köprü yapılma ihtimali bile fiyatları yükseltiyor.

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu