Kariyer ve İş

Yaz Dönemi Stajyer Alan Firmalar

Şirketlerin yaz dönemi için stajyer alım süreci başladı.Staja kabul süreci tıpkı bir engelli koşuyu andırıyor. Adaylar binlerce rakip arasından sıyrılmak, bir dizi mülakat ve testi geçmek zorunda. Bu aşamalardan başarıyla geçenler, iş dünyasıyla erkenden tanışma fırsatı yakalıyor…

Yaz Dönemi Staj İlanları – Stajyer Alan Şirketler

TÜRKİYE’DE üniversiteye girmek de zor, bitirmek de, ardından iş bulmak da… Üniversiteliler daha okurken geleceklerine ilişkin hazırlık yapmak ve girişimlerde bulunmak zorundalar. Bir anlamda iş arama çalışmalarına daha üniversitedeyken başlamak durumundalar. İnsan kaynakları uzmanlarının tahminlerine göre, yeni mezunların yalnızca dörtte biri üniversiteden çıkar çıkmaz iş bulabiliyor. Yeni mezunların iş hayatına adım atmakta zorluk yaşamalarının en önemli nedeni birçok pozisyon için aranan “deneyim” şartı. Pek çok öğrenci, iş bulma sürecini kolaylaştırmak ve bu deneyim şartını yerine getirmek için mezun olmadan staj yapıyor. Sadece öğrenciler için değil şirketler için de doğru adaya ulaşmak konusunda staj oldukça kritik bir gösterge. Bugün çok sayıda şirket, stajyerleri geleceğin çalışanları olarak görüyor ve bu yüzden de stajyer alım sürecinde ince eleyip sık dokuyor. Öyle ki, stajyer adaylarını bu süreçte en az üç aşamadan oluşan yetkinlik mülakatları ve detaylı kişilik analizleri gibi testler bekliyor…

staj

STAJYERLERDE ARANAN KRİTERLER

Stajyer seçiminde öğrencilerin staj tecrübesine sahip olması, staj deneyimi yoksa bile bir sosyal sorumluluk sürecinde görev almış olması, iyi derecede İngilizce bilmesi, firmaların aradıkları olmazsa olmaz koşullardan. Bu kriterler dışında şirketler, teknolojiyi seven, sürekli öğrenen ve araştıran, yaratıcı, yenilikçi, hızlı hareket eden, sonuç odaklı, kendini iyi ifade eden, takım çalışmasına yatkın ve iyi ilişkiler kurabilen genç yetenekleri tercih ediyor.

Şirketlerde genellikle departman bazında ihtiyaçlar analiz edilerek stajyer istihdam ediliyor. Öğrencinin staj yapacağı departmanın işleyişinin, öğrenim gördüğü bölümle uyumlu olup olmadığı da önemli. Stajyer seçiminde staj yapma zorunluluğu olan adaylara öncelik tanınıyor ve mülakatlar çoğunlukla online olarak gerçekleştiriliyor. Hemen hatırlatalım, zorunlu stajlar minimum 20 gün, maksimum iki aylık süreleri kapsıyor. Staj sadece mühendislik fakülteleri için yönetmelik gereği zorunlu. Diğer fakültelerde ise böylesi bir zorunluluk yok.

GELECEKTEKİ MUHTEMEL ÇALIŞAN

Günümüzde çoğu firma staj dönemini, “işe alınacak kişileri seçmenin ön süreci” olarak görüyor. Bu yüzden de oryantasyonu tamamlamış, staj sürecinde başarılı bir grafik yakalamış olan stajyerlere şirkete daha kolay uyum sağlayacakları gerekçesiyle işe alımda öncelik tanınıyor. Stajyerlere büyük ölçekli firmalarda asgari ücret ödeniyor. Başvuruların başladığı şu günlerde adayların iş arama sitelerinden staj ilanlarını takip etmesi gerekiyor. Türkiye’de hemen hemen tüm sektörlerde stajyer istihdam ediliyor. Ancak ilk sırada özellikle gençlerin yakından takip ettiği sosyal medyanın da etkisiyle bilişim sektörü öne çıkıyor. İşte farklı sektörden firmaların 2014 yazı için stajyer alım şartları ve öğrencilere sundukları olanaklar…

SONY EURASIA
Yılda en fazla 15 kişi alıyor

Sony Eurasia’da şirket içinde oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda stajyer alımı yapılıyor; bu yüzden de başvuru için belli bir dönem yok. Talep oluştuğunda ilan yayınlanıyor, yaklaşık bir hafta sonra da adaylarla görüşmeler başlıyor. Sony’de staj yapabilmek için adayın İngilizce bilgisinin ileri seviyede olması, MS Office uygulamalarını bilmesi, teknoloji ve Sony ürünlerine ilgi duyması, öğrenmeye açık, enerjik ve istekli olması gerekiyor. Sony Eurasia bünyesinde staj programı minimum altı ay maksimum bir yıl sürüyor.

Sony Eurasia İnsan Kaynakları Direktörü Mustafa Gülser, staj süreci sonucunda başarılı olan kişileri organizasyon içerisinde boş pozisyonlar varsa bu rollere yerleştirdiklerini söylüyor. Staj sürecinde genel işe alım prosedürlerini uygulayan Sony Eurasia, ilanlara yapılan başvuruları ve kurum içi referans sistemi ile gelen başvuruları değerlendiriyor. Sony’de bir stajyere asgari ücret üzerinden ödeme yapılıyor ve stajyerler çalışanların sahip olduğu temel yan haklardan faydalanabiliyor. Şirkete yılda en fazla 15 stajyer alımı yapılıyor.

TURKCELL
250 kişilik dev PAF Takımı

Turkcell’de “Profesyonelliğe Adım Formasyonu” adı altında yürütülen “PAF Takımı” programıyla her yıl yaklaşık 250 genç, Turkcell Grup çatısı altında staj yapma ve uygun fırsatlar olması halinde yarı zamanlı kadrolara geçiş imkanı yakalıyor. Staj programına katılacak öğrenci sayısı her yıl şirket içindeki bölümlerden gelen ihtiyaçlar çerçevesinde belirleniyor.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Meltem Kalender Öztürk’ün verdiği bilgilere göre, PAF programına üniversitelerin mühendislik, iktisadi ve idari bilimler, işletme, siyasal bilgiler ve fen- edebiyat fakültelerinde üç ve dördüncü sınıflara devam eden tüm öğrenciler başvurabiliyor. Turkcell’de çalışmak isteyen stajyer adaylarını ise, online oyun tabanlı sayısal ve sözel yetenek testi, video işe alım uygulaması ve yüz yüze gerçekleştirilecek mülakat gibi çeşitli yöntemlerin uygulanacağı zorlu bir değerlendirme süreci bekliyor. Staj döneminde başarılı olan adayların bir kısmına kademeli olarak yarı zamanlı ve tam zamanlı pozisyonlarda fırsat verilmesi hedefleniyor. Şirkette yaz staj dönemi temmuz-ağustos veya ağustos-eylül olmak üzere iki aylık farklı iki dönem olarak planlanıyor.

TOFAŞ
Akrabalar stajda avantajlı

Tofaş’ta stajyer seçme ve yerleştirmesi mayıs-temmuz arası dönemde yapılıyor. Zorunlu staj yapacak öğrencilerin tercih edildiği şirkette, adayın öğrenim gördüğü bölümün Tofaş’ta staj yapmaya uygun olması, başvuru yapılan kategori ve bölüm için yeterli kontenjan bulunması, öğrencinin son sınıfa geçmiş olması ve başarılı olması gibi kriterler dikkate alınıyor. Tofaş İnsan Kaynakları Direktörü Burhan Çakır, “Staj için başvuran adaylarda Tofaş’ta görev alan çalışma arkadaşlarımızın ve emeklilerimizin birinci derece yakını olmalarını da bir tercih kriteri olarak görüyoruz” diyor.

Üniversiteli stajyerler Ar-Ge ve üretim başta olmak üzere kalite, satış ve pazarlama, satınalma, insan kaynakları, tedarik zinciri ve mali grup departmanlarına yerleştiriliyor. Üniversiteli öğrenciler için kısa dönem staj süreci 20 iş günü, projeli staj süreci ise ortalama iki ay sürüyor. Bunun yanı sıra üniversite son sınıf öğrencileri için ders yılı içinde, yarı zamanlı çalışma olanağı da mevcut. 2013 yılında üniversite ve lise öğrencileri dahil olmak üzere toplam 475 stajyer alan Tofaş, bu yıl da aynı sayıda stajyer almayı planlıyor.

YILDIZ HOLDİNG
Staja göre ücret değişiyor

Yıldız Holding’de meslek liselerinin zorunlu kış dönemi stajı, zorunlu/isteğe bağlı yaz dönemi üniversite stajları ve JOB (Junior Orientation in Business) adı verilen proje bazlı programı olmak üzere üç farklı programla staj imkânı sunuluyor. Zorunlu staj süreleri, üniversite ve liselerin belirlemiş olduğu süre kapsamında değerlendiriliyor. JOB kapsamında stajyerlere verilecek olan projeler ise minimum iki aylık süreyi kapsıyor. Yeni mezun ve stajyer alımlarında aktif olarak sosyal medyayı kullandıklarını belirten Yıldız Holding İnsan Kaynakları Strateji ve Sistem Geliştirme Direktörü İdil Şeker “Her yıl şirket içi departmanlardan gelen talep üzerine alınacak stajyer sayısını belirliyoruz” diyor.

JOB staj başvuruları şubat ve mart aylarında alınıyor ve nisanda görüşmeler başlıyor. Ağırlıklı olarak işletme, iktisat ve mühendislik bölümlerden stajyer alınan Yıldız Holding’de staj tipine göre ücretlendirmeler değişiyor. Şirket tüm stajyerlere yemek ve ulaşım imkanı sunuyor. İdil Şeker, “JOB, yaz ve lise staj programlarımızla birlikte 2013 yılında bin 100 öğrenciye staj imkanı sağladık. 2014 yılında da bu sayının benzer bir seviyede olmasını bekliyoruz” diyor.

AKBANK
Bankacılığa ilgi duyan herkese açık

Akbank’ta yalnızca genel müdürlükteki iş ve destek birimlerinde görevlendirmek üzere yaz dönemi için stajyer alımı yapılıyor. Başvurular ise bahar döneminde başlıyor. Akbank İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bade Sipahioğlu Işık, staj sürelerini minimum dört, maksimum sekiz hafta olarak planladıklarını belirtiyor. Üniversitelerin üçüncü sınıflarında olan, bankacılık sektörüne ilgi duyan tüm üniversite öğrencileri Akbank’a başvurabiliyor. Stajyerler, staj yaptıkları dönemde Akbank çalışanlarının sahip oldukları yan haklar ve sigortalılık haklarından yararlanıyor. Yaklaşık 100 stajyer kontenjanı bulunan Akbank’ta, 2013’te 80’e yakın stajyer istihdam edildi. 2014’te yaklaşık 100 stajyer istihdam edilmesi planlanıyor.

TURKNET
Staj sonrası iş teklifi

Sadece yaz dönemi stajyer alımı yapılan TurkNet’te stajyer talebi ağırlıklı olarak kurumsal teknik destek, network ve BT departmanlarından geliyor. Staj başvuruları nisan ayında başlıyor, değerlendirme ve işe alımlar ise haziranda sonlandırılıyor. Ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerinin stajyer olarak tercih edildiği TurkNet’te, az sayıda olsa da meslek liselerinden okul döneminde haftada üç gün çalışmak sureti ile stajyer alım yapılabiliyor. Aday eğer network bölümünde staj yapacaksa, bazı sertifikaların eğitimini almış olması, o konularda önceki yıllarda staj yapmış olması, konuya ilgi duyması, araştırması ve teoriyi pratiğe dökmek için istekli olması önem kazanıyor. Aynı anda en fazla üç stajyer alınan TurkNet’te stajyerler, yemek kartı alıyorlar. Zorunlu staj dışındaki tüm stajyerlerin SGK girişleri yapılarak asgari ücret ödeniyor. TurkNet’teki en kısa staj süresi, zorunlu staj için talep edilen 20 gün.

TurkNet İnsan Kaynakları Müdürü Aycan Emre, “Eğer her iki taraf da birbirinden memnun kaldıysa ilk kadro açığında bizde staj yapmış arkadaşlarla temasa geçerek işi ilk onlara teklif ediyoruz” diyor.

NETAŞ
Ar-Ge bölümü öncelikli tercih

Netaş’ta staj yapmak isteyen adaylar, firmanın web sitesi üzerinden başvuruda bulunabiliyor. İlanlara yapılan başvurular dışında Netaş, aynı zamanda iç ve dış müşterilerinin referanslarını ve anlaşmalı olduğu üniversitelere ayrılan kontenjanları da değerlendiriyor. Yılda bir kez stajyer alımı yapan şirkete en fazla 50 stajyer kabul ediliyor. Staj başvuruları nisan ayı boyunca alınırken, staj dönemi ise haziran-ağustos ayları arasında gerçekleşiyor. Netaş’ta staj yapmak isteyen adayın dört yıllık üniversitelerin mühendislik ve iktisadi idari bilimler fakültelerinin üç veya dördüncü sınıflarında öğrenim görmesi ve not ortalamasının 3.00 ve üzeri olması şart. Çoğunlukla Ar-Ge bölümüne stajyer alınan Netaş’ta, yaz dönemi staj programları en kısa 20, en uzun 40 iş günü sürüyor.

“Co-Op Programı (Cooperative Education) uygulayan üniversitelerimizle uzun dönem stajyer alımları da yapabiliyoruz” diyen Netaş Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Doğruöz, bu programın üç ile dokuz ay arasında sürdüğünü söylüyor. Netaş’a bu yıl toplam 50 stajyer alınması hedefleniyor.

INDEX GRUP
İstanbul dışından gelenlere konaklama imkanı

Index Grup’ta tüm birimlere stajyer kabul ediliyor. Ortaöğrenimde okuyan adaylar için staj başvuruları nisanda, üniversite öğrencileri için ise haziranda başlıyor. Index’te üniversitelerin bilgisayar, elektrik ve elektronik mühendisliği, işletme ve iktisat bölümlerinde okuyan gençlerin yanı sıra, ticaret meslek ve teknik liselerde eğitim gören adaylara da stajyerlik imkanı tanınıyor.

Index Grup İK Direktörü Timur Tiryaki, iş, staj ve sivil toplum kuruluşu tecrübesi olmayan kişilerin staj değerlendirmelerinde şansının fazla olmadığını söylüyor. İşe alımlarda stajyerlere öncelik tanınan firmada, adaylara staj dönemi sürecinde gösterdikleri performansa bağlı olarak iş teklifi götürülüyor. Yılda ortalama 20 stajyer alınan Index’te son iki yıldır, rutin staj alımlarına ek olarak “Anadolu’nun Genç Yüzü Bilişimle Aydınlanıyor” projesi kapsamında üniversitelerin bilgisayar mühendisliği ve bilgisayar programcılığı bölümlerinde okuyan başarılı gençlere de staj imkanı tanınıyor. Bu projeyle gelen stajyerler, Index Grup şirketleri başta olmak üzere IBM, Microsoft, Asus, Toshiba, Panasonic, Canon, Bimsa, Bilgi Birikim, İstanbul Pazarlama, Compro, Sürat Yazılım ve Sentim şirketlerinde de staj yapabiliyor. Bu projedeki stajyer sayısı yılda 30–40 arasında değişebiliyor. İstanbul’da staj yapan öğrenciler, İTÜ Tesisleri’nde konaklıyor ve tüm masrafları Index Grup tarafından karşılanıyor.

GARANTİ BANKASI
Üç farklı staj programı

Garanti Bankası’nda üniversite öğrencileri için üç farklı staj programı yürütülüyor: Genel müdürlük birimlerinde yürütülen Genç Garanti’li, bölge müdürlüklerinde yürütülen Garanti’li Deneyim ve şubelerde yürütülen Temel Bankacılık Staj Programı. Genç Garanti’li ve Garanti’li Deneyim staj programları kapsamında üç ve dördüncü sınıf lisans öğrencilerine fırsat verilirken, Temel Bankacılık staj programında ise, lisans ve ön lisans bir ve ikinci sınıf öğrencilerine öncelik veriliyor. Adaylara Temel Bankacılık staj programında beş haftalık, Genç Garanti’li ve Garanti’li Deneyim staj programlarında ise 10 haftalık sürelerde staj imkânı sunuluyor.

Garanti Bankası İnsan Kaynakları Koordinatörü Osman Tüzün’ün verdiği bilgilere göre, şube stajları için başvurular haziran ve eylül arasında, bölge müdürlükleri ve genel müdürlük başvuruları ise yıl boyu değerlendirilebiliyor. 2013 yılında toplam bin 155 öğrenciye staj imkanı sağlanan Garanti Bankası’nda bu yaz yine bu programlarla yaklaşık bin adaya staj imkânı verilecek. Garanti Bankası’nın genel müdürlüğü, bölge müdürlükleri ve şubelerinde staj yapacak olan gençler, gelecekteki potansiyel çalışanlar olarak değerlendiriliyor. Çünkü bankada işe alımların yüzde 80’ini yeni mezunlar oluşturuyor.

1V1Y.COM
Maksimum staj süresi 9 ay

Yılda bir kez stajyer alımı yapılan 1V1Y.com’da şirket içinden gelen talep doğrultusunda bu durum değişiklik gösterebiliyor. 1V1Y.com’da staj yapacak adayların departmanın ana konusu ile ilgili öğrenim görüyor olmaları şart. Ayrıca şirkete kolay ulaşım sağlayan, staj zorunluluğu olup sigortası okul tarafından ödenen ve mutlaka bilgisayar ya da Mac kullanabilen adaylar tercih sebebi. 2014’te firmaya en az beş stajyer alınması planlanıyor.

1V1Y.com Kurumsal İletişim ve Marka Direktörü Neslihan Özmert’in verdiği bilgilere göre, stajyerlere belli bir ücret ödenen şirkette maksimum staj süresi dokuz ay. 1V1Y.com’da, zorunlu stajı olup yaz dönemi için bir veya üç ay gibi kısa süreli staj yapacak öğrencilere de fırsat tanınıyor. Şirkette daha çok mali işler, marka, içerik yönetimi, CRM, IT, satış destek birimlerine stajyer alımı yapılıyor.

BOSCH TÜRKİYE
Stajyer, çalışan ile aynı haklara sahip

Bosch Türkiye’de stajyer alımı ile ilgili tüm süreç, mart ayında başvuru süreciyle başlayıp mayıs ayında tamamlanıyor. Yaz ayları için kısa dönemli, zorunlu staj ve proje bazlı yaz okulu uygulamaları bulunuyor. Kısa dönemli staj süresi bir buçuk ay olarak planlanırken, proje bazlı yaz okulu programı üç aya, yarı zamanlı çalışma programı ise 11 aya kadar çıkabiliyor. Bosch Türkiye’de çoğunlukla, makine, endüstri, elektrik mühendislik bölümlerinden ve iktisadi idari bilimler fakültelerinden stajyer tercih ediliyor. Stajyerlere ilişkin SGK da dâhil olmak üzere tüm yükümlülüklerin yerine getirildiği Bosch’ta öğrenciler, çalışanların faydalandığı tüm haklardan faydalanıyor.

“Stajyer alım oranlarımız her yıl ihtiyacımıza göre değişebiliyor. Son beş yılda, firmamızda staj yapan öğrenci sayısı 2 binin üzerinde” diyen Bosch Türkiye İnsan Kaynakları Ülke Direktörü Umut Güvenç Sonnenberg, bu sene de yaklaşık 400 stajyer alacaklarını belirtiyor. İşe alımlarda yeni mezun oranının yaklaşık yüzde 30 olduğu Bosch’ta içeriden terfi oranı ise yüzde 90’ın üzerinde.

DHL TÜRKİYE
İşe alımlarda stajyerler öncelikli

Yıl boyunca devamlı olarak staj alımı yapan şirketlerden biri de DHL Türkiye. Bu nedenle şirkette başvuru ve değerlendirmeler için belli bir zaman dilimi yok. Stajyer seçiminde DHL Türkiye’de uzun süreli çalışmak isteyenlere öncelik veriliyor. Çok kesin ayrımları olmamakla birlikte sektör gereği operasyon departmanları için lojistik, endüstri mühendisliği, gümrük için dış ticaret, diğer departmanlar için işletme, iktisat, uluslararası ilişkiler vb. departmanlardan stajyer almaya özen gösteriliyor. Minimum staj süresinin bir ay olduğu DHL Türkiye’de stajyerlerin öğrenciliği devam ettiği ve performansı iyi olduğu sürece staj yapılmasına fırsat veriliyor.

Stajyerlere çok önem verdiklerini belirten DHL Global Forwarding İK Müdürü İlknur Beyazıt, işe alım politikasında da stajyerlere öncelik tanıdıklarını belirtiyor. Şirkette tüm stajyerler kendileri için belirlenen tutarda ücret alırken, kadrolu çalışanların yararlandığı yan haklardan da faydalanabiliyor. DHL Türkiye’de bu yıl ortalama 50 stajyer istihdam edilecek.

TAV
Not ortalaması ilk sırada değil

Hem üniversiteli hem de liseli gençlerin staj yapabildiği TAV’da yaz stajı için nisandan itibaren, uzun dönemli liselilere yönelik staj içinse ağustos ve eylül aylarında başvurular toplanıyor. TAV’da uzun dönem stajları eylül-haziran ayları arasında yaklaşık dokuz ay sürerken, kısa dönem stajları ise minimum bir ay sürüyor.

Stajyer seçiminde takım çalışmasına yatkınlık, iletişim becerileri, liderlik, sonuç odaklılık ve yenilikçilik gibi kriterleri dikkate aldıklarını söyleyen TAV Havalimanları İK Koordinatörü Didem Oral, seçimlerde not ortalamasının ilk sırada yer almadığını belirtiyor. Uzun dönem lise stajyerleri teknik ve meslek liselerinden seçilirken, bu gençler ağırlıklı olarak muhasebe ve teknik hizmetler departmanlarında staj yapıyor. Üniversite stajyerleri içinse ağırlıkla tercih edilen bir bölüm yok. Yılda 3 bine yakın staj başvurusu alan TAV, bunlardan yaklaşık bin tanesine staj imkanı sağlıyor. 2014 yılında toplamda en az bin stajyer alımı yapılacak olan şirkette, yaz döneminde ise yaklaşık 600 stajyer istihdam edilmesi planlanıyor.

VODAFONE TÜRKİYE
Yüzde 50 kadın, yüzde 50 erkek

Her yıl ortalama 50 stajyer alan Vodafone bu yıl da aynı sayıda stajyer alacak. Adayların video konferans aracılığıyla online mülakat sistemi ile değerlendirildiği Vodafone’da stajyerler uzun vadeli değerlendiriliyor ve staj süresi uzun dönem, yani altı ay olarak belirleniyor. Üniversite son sınıfta, özellikle mühendislik, işletme ve ekonomi bölümlerinde okuyan öğrenciler, staj için Vodafone Türkiye’ye başvuru yapabiliyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, “İşe alım stratejimizin bir parçası olan cinsiyet eşitliğini stajyer alımlarında da uyguluyoruz. Eşit yetkinlik ve nitelikteki stajyer aday havuzumuzda yüzde 50 kadın ve yüzde 50 erkek eşitliği sağlanmasına dikkat ediyoruz” diyor. Adayların stajyer olması için toplam beş aşamalı bir süreçten geçtiği Vodafone Türkiye’de işe alımlarda staj yapmış gençlere öncelik veriliyor.

MICROSOFT TÜRKİYE
Stajyerlere yurt dışından iş teklifi

2014’te yaklaşık 25 yeni stajyerin istihdam edileceği Microsoft Türkiye’de, staj alım süreci birkaç aşamada uygulanıyor. “Talent Explorer” adı verilen stajyer programına üniversitelerin üç ve dördüncü sınıf öğrencilerinin başvurusu kabul ediliyor. Staj programının ilanı ise 24 Mart – 30 Nisan tarihleri arasında firmanın kariyer sitesinde yayınlanıyor. Stajyerlere asgari ücret verilen Microsoft Türkiye’de yemek parası ve staj süresince kullanmaları için notebook bilgisayar veriliyor. Ayrıca stajyerler, tüm çalışanlar gibi bina içinde Salı günü kullanılan masaj salonu ve spor merkezinden yararlanabiliyor.

Bu yıl özellikle satış (kurumsal, bireysel, KOBİ) ve servis departmanlarına stajyer alacaklarını belirten Microsoft Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Vlad Bog, stajda başarılı olanların Microsoft’un yeni mezun programı olan, MACH (Microsoft Academy of College Hires) programı kapsamında da değerlendirildiğini belirtiyor. “Stajyerlerimizi geleceğin Microsoft çalışanları olarak görüyor ve stajları bir istihdam kanalı olarak değerlendiriyoruz” diyen Bog, teknik ekiplerde staj yapma olanağını elde eden kişilerin Microsoft Seattle ofisindeki teknik gruplarda işe başlamak üzere teklif aldığını da belirtiyor.

1 2Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu