Gıda ve Restoran Bayilikleri

Yeni Gıda Markalarından Franchise Fırsatları

Karadeniz yemekleri, Kars menşeli yerel lezzetler, ünlü Japon puflan, Tayvan’dan doğal içecekler, yeni döner çeşitleri… İşte gıda pazarına yeni adım atan yerli ve yabancı markaların yatırım şartları…

yeni gida markalari

FRANCHİSİNG sisteminin lokomotifi olan gıda pazarı, her dönem cazibesini koruyor. Bu alanda faaliyet gösteren yabancı menşeli dev firmalar sürekli yeni şubeler açarak büyümelerini sürdürüyor. Son dönemde yerli markalar da önemli başarılara imza attı. Artık neredeyse Türkiye ’nin her ilinde şubeleri olan köfte ve pizza markalarımız var. Bu dinamik pazara yeni yatırımcılar girmeye devam ediyor. Yeni alışveriş merkezlerinin açılması bu alandaki büyüme potansiyelini daha da artırıyor. Beklentiler doğrultusunda bu gelişen pazarı mercek altına aldık. Gıda pazarının yeni oyuncularıyla görüştük. Büyüme potansiyeli yüksek ve girişimcilere cazip iş imkanı yaratacak alanları araştırdık. İşte gıda pazarın yeni markalarının yatırım şartları, 2013 büyüme planları…

KARLEZ
Karadeniz yemekleri

AVM’lerdeki Karadeniz mutfağı konseptindeki ilk restoranlardan biri olan Karlez, Sinoplu girişimci Kenan Aydın tarafından İstanbul Cevahir AVM’de açıldı. Karlez’de Rize’nin kavurması, Sinop mantısı ve Akçaabat Köftesi gibi Karadeniz Bölgesi’ndeki hemen her ilden yöresel lezzetler var. Aydın, “Franchising sistemiyle yeni şubeler açmayı hedefliyoruz” diyor. Yeni açılacak şubeler için öncelik İstanbul’daki AVM’lere verilecek. Daha sonra İstanbul dışında da şubeler açılması hedefleniyor. Şirket şu sıralar franchise altyapısını hazırlıyor. Bu hazırlıklar tamamlandıktan sonra yatırım şartları açıklanacak.

Telefon: 0212 380 08 90

KASAP DÖNER
Yeni bir döner markası

1946’dan bu yana Afyonkarahisar’da besicilik, toptan ve perakende et satışı yapan Sarıtaş Ailesi, Kasap Döner markasıyla döner pazarına adım attı. Döner pazarının en yeni markalarından biri olan Kasap Döner, ilk şubesini Ekim 2010’da İstanbul Üsküdar’da açtı. Şubat 2012’de ise ikinci şubesi Beşiktaş’ta açıldı. myfikirler.com Bu iki şube şirket tarafından işletiliyor. İlk franchise şube ise üç ay önce Acıbadem’de açıldı. Bir hafta önce Gaziosmanpaşa’da ikinci franchise şubesi faaliyetlerine başladı. Şubeleşme konusunda atak davranan Kasap Döner, yılsonuna kadar 20 şubeye ulaşmayı hedefliyor.

Sarıtaş Et-Gıda Genel Müdürü Emrah Sarıtaş, “Franchising sistemiyle yeni şubeler açmaya devam ediyoruz. 2014 sonuna kadar 30 Kasap Döner şubesi açmayı hedefliyoruz” diyor. Kasap Döner, yurtiçinde şube sayısını artırırken yurtdışında da şubeleşmeyi planlıyor. Önümüzdeki dönemde Fransa, İspanya, Almanya ve ABD’de Kasap Döner şubeleri açılması gündemde.

Telefon: 0216 695 1111

YOGOLAT FROZEN
50 şube açacak

Yogolat Frozen Yoğurt, Froyo Yoğurt’un markalarından biri. Froyo Yoğurt Yönetim Kurulu Başkanı Günberi Tuncer, “Yurtdışından getirdiğimiz makineler arasında frozen yoğurt makineleri de bulunuyor. Türkiye’de ve yurtdışında, bu makinelerin ve ürünü hazırladığımız tozun satışını gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık beş ay öncede Yogolat Frozen Yoğurt markasıyla franchise’Iar vermeye başladık” diyor. Firmanın şu anda İstanbul Gebze’de, Bursa Pembe Çarşı’da ve Ankara Anteres AVM’de olmak üzere üç standı var. Yılsonuna kadar 10, beş yıl içinde ise 50 şubeye ulaşması hedefleniyor. Corner modelinde ise çok daha hızlı bir büyüme hedefleniyor.

Şirket, yoğurt tozunu İstanbul Gebze’deki tesisinde üretiyor. Buradan tüm Yogolat Frozen Yoğurt stantlarına dağıtılıyor. Şirket üç farklı konsepte franchise veriyor. Bunlar iç ve dış mekan konumlandırmasına göre değişiyor. Bir Yogolat Frozen Yoğurt standının toplam yatırım tutarı 45 bin TL+KDV. Franchise alan ilk 10 girişimciye 180 paket yoğurt tozu bedelsiz olarak veriliyor. 180 paket tozdan da yaklaşık 40 bin TL’ye tekabül eden 10 bin porsiyon ürün elde ediliyor.

Telefon: 0212 36175 13

GOBITTE
Yeni bir etçi

Yöresel yemekleriyle dikkat çeken Gobitte, ilk şubesini birkaç ay önce Ankara Nata Vega AVM’de açtı. Şirketin kurucusu Sabri Hoşta, “Anadolu’nun özel ürünlerini, Avrupa standartlarında hazırlayarak, hızlı bir sunumla müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz” diyor. Gobitte restoranında özel gobit ekmeğinde tek ve çift katlı ızgara köfte, germeç, bonfile, et ve tavuk dönerli ürün çeşitleri bulunuyor. Ayrıca tereyağlı bazlama üzerinde ızgara köfte, bol sebzeli falafel, tavuk kanat, Anadolu’nun vazgeçilmez ayran aşı çorbası, Divriği pilavı, içli köfte ve yöresel tatlı çeşitleri bulunuyor. Gobitte, önümüzdeki beş yılda 50 şube açmayı planlıyor. Yeni şubeler franchising sistemiyle açılacak.

Telefon: 0312 554 29 68

NENEHATUN PLATOST
Kars menşeli otantik lezzetler

Eskişehir merkezli Nenehatun Platost, yaklaşık iki yıl önce kurulmuş. Orijinal bir konsepte sahip. Nenehatun Platost ortaklarından Talha Ekinci, “Kars ve Erzurum’dan temin ettiğimiz kaşar, et ve o yöreye özgü ekmek çeşitleriyle yeni lezzetler ortaya çıkardık” diyor. Bazıntı adıyla tescil ettirilen kavurmalı, kaşarlı, pastırmalı birçok farklı sandviç ve tost çeşitleri var.

Nenehatun Platost, franchising sistemiyle ilk şubesini Antalya’da açmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki birkaç hafta içinde ikinci franchise şubesi ise İzmir’de açılacak. Şirket, franchise yatırım şartlarını oldukça düşük tutmuş. Örneğin 35 metrekarelik bir Nenehatun Platost şubesinin toplam yatırım tutarı 15 bin TL. Buna franchise giriş bedeli, dekorasyon masrafları ve gerekli ekipmanlar dahil. Bunun dışında cirodan yüzde 1 reklam katılım payı alınıyor.

Telefon: 0222 230 86 78

PLAVCIZADEM
Pilav üstadı

Müşterilerine nohutlu, tavuklu ve kavurmalı olmak üzere üç çeşit pilav sunan Pilavcızadem, yaklaşık bir yıl önce, Nursa Gıda tarafından kurulmuş. Pilavcızadem’in beşi franchise olmak üzere yedi şubesi var. Şirket yılsonuna kadar şube sayısını 20’ye çıkarmayı hedefliyor.

Nursa Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Erçin Filizoğlu, “Pilavcı-zadem şubesi açmak için 20-60 metrekare büyüklüğünde bir yer gerekiyor. Mekanın giriş katı olması ve caddeye dönük bir cephesi olması şart. Mutfak standart olduğu için yatırım tutarları aynı. Bir şube açabilmek için 30 bin TL yeterli. Bu rakama franehise giriş bedeli ve yapılacak diğer masraflar dahil” diyor. Şirket, franehise alanlara yer seçimi, mimari, pazarlama ve eğitim konularında destek veriyor. Bu çalışmalar şirket bünyesindeki profesyonel bir ekip tarafından yürütülüyor.

Tüm Pilavcızadem şubelerine ürünler günlük olarak tek bir merkezden dağıtılıyor. Şirketin üretim merkezi İstanbul Beylikdüzü’nde bulunuyor. Bu tesis bin 500 metrekare kapalı alana sahip.

Telefon: 0212 428 03 07

PAŞA FIRINI
Aylık ciro potansiyeli 100 bin TL

Paşafırını, İstanbul Sarıyer’de 2009’da kuruldu. Şık bir dekorasyona sahip olan şubelerinde ekmek, unlu mamuller, pasta ve geleneksel tatlılar servis ediliyor. Paşafırını’nın İstanbul’da altı şubesi var. Şirket, 2013’te franchising sistemiyle açacağı yeni şubelerle birlikte şube sayısını 20’ye yükseltmeyi hedefliyor.

Franehise giriş bedeli 30 bin dolar+KDV. Buna ek olarak 100 metrekaresi kapalı, 50 metrekaresi açık bir alana sahip bir şube için 150-175 bin dolar gerekiyor. Sürekli franehise ödemesi yok. Yatırımcılara proje ve mimari uygulama dahil olmak üzere tüm malzeme, ekipman ve dekorasyon konularında destek veriliyor. Paşafırını’nın franchise aylık ciro hedefi ise 100-150 bin TL arasında değişiyor.

Telefon: 0212 218 00 14

TAVUK DÜNYASI
30 şube açacak

Tavuk Dünyası hızla büyüyen bir franehise örneği. Restoranlarında doğal sebze ve baharatlar kullanılarak çok farklı reçetelerde kendine özgü ürünler hazırlanıyor. Soslu tavukların yanı sıra kırmızı et ürünleri de var. Tavuk Dünyası kurucu ortağı Taylan Kaya, myfikirler.com “Malzeme seçimine çok özen gösteriyoruz. Örneğin Şanlıurfa’dan aflatoksin içermeyen biber getiriyoruz. Kulandığımız diğer malzemeleri de aynı titizlikle tedarik ediyoruz” diyor.

Şirketin şube sayısının 2013’te 50’ye çıkarılması hedefleniyor. Bir Tavuk Dünyası restoranı açmanın maliyeti 220-400 bin TL arasında değişiyor. Aylık franehise ödemesi, operasyon ve reklam katkı bedeli adı altında cirodan yüzde 3.5 pay alınıyor.

Tavuk Dünyası yurtiçindeki büyüme planlarının yanı sıra yurtdışında da şubeler açmayı hedefliyor. Şirket bu doğrultudaki ilk adımları Dubai ve Suudi Arabistan’da atmaya hazırlanıyor. Tüm bunları gerçekleştirebilecek bir altyapı sahip olduklarını vurgulayan Kaya, bu işe başlamadan önce bir buçuk yıl Ar-Ge çalışması yaptıklarını söylüyor. Kaya, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Markamızın gelişim süreci çok hızlı oldu, tik şubemizi açtıktan sonra hem AVM yönetimleri hem de bayi adaylarından yoğun ilgi gördük. Gıda üretim ve mimari konseptimizle ödüller aldık.”

Telefon: 0216 399 17 80

BITEZ DONDURMA
Ulusal pazara çıktı

Bitez Dondurma, 1995’te Ahmet, Mehmet ve Ramazan İhtiyar kardeşler tarafından Bitez Köy Meydanı’nda kurulmuş. Bitez Dondurma süt ve şeker kullanılmadan kendine özgü yöntemlerle Turgut-reis’teki fabrikada hazırlanıyor.

Mağazalarında dondurmanın yanı sıra sütlü tatlılar ve waffle da bulunuyor.

Bitez Dondurma’nın Yalıkavak’ta iki, Bitez Köy Meydanı, Bodrum Marina, Turgutreis, Gündoğan ve İstanbul’da birer tane olmak üzere yedi şubesi bulunuyor. 2013 yılı sonuna kadar İstanbul’da iki yeni şube açılması hedefleniyor. Franehise giriş bedeli olarak, 20 yıllık sözleşme karşılığında 100 bin euro talep ediliyor.

Telefon: 0252 363 93 45

ZİYAFE KAYSERİ MUTFAĞI
Yöresel yemeklere ilgi fazla

Ziyafe Kayseri Mutfağı, 2010’da faaliyetlerine başladı. Şimdi 11 şubesi var. Bunların dokuzu franchise sistemiyle açılmış. Ziyafe Kayseri Mutfağı Genel Koordinatörü Emre Ekşi, önümüzdeki üç yılda şube sayısını 55’e çıkaracaklarını söylüyor. Bunların 50’si franchise olacak. Yeni açılacak restoranlar için gelişmiş illerde açılan AVM’ler tercih edilecek.

60 metrekarelik bir şubenin toplam yatırım tutarı 350 bin TL. Bu rakama franchise giriş bedeli, dekorasyon ve diğer tüm masraflar dahil. Uygun bir yerde açılacak bir restoranın aylık cirosunun en az 100 bin TL olacağını belirten Ekşi, “Müşteri potansiyelin yüksek olduğu bölgelerde aylık ciromuz 200 bin TL’ye kadar yükseliyor” diyor.

Telefon: 0312 320 58 88

WEEKEND
10 çeşit makarna

İstanbul Cevahir AVM’de tek bir şubesi olan Weekend bir makarna restoranı. Sadece makarna çeşitleri var.

Weekend müşterilerine 10 çeşit makarna sunuyor. Ayrıca salata çeşitleri de var. Makarnalar İtalyan ve Türk soslarının harmanlanmasıyla yaratılan farklı soslarla sunuluyor. Weekend, franchising sistemiyle yeni şubeler açacak.

Telefon: 0212 380 08 90

BEARD PAPAS
Ünlü Japon pufları

Japon menşeli Beard Papa’s master franchise’ını alan Taksan İç ve Dış Ticaret, Türkiye genelinden yeni şubeler açacak. Beard Papa’s ilk şubesini İstanbul Forum AVM’de açtı. Beard Papa’s stantlarında kremalı puf satılıyor. Beard Papa’s, ilk olarak 1999 yılında Japonya Osaka faaliyete geçmiş. Elde ettiği başarılar ile önce Uzakdoğu’da fenomen haline gelmiş, ardından da ününü Amerika ve Avrupa’ya taşımayı başarmış. Şu anda Asya, Amerika ve Avrupa’daki 20 ülkede faaliyet gösteriyor.

Telefon: 0212 659 32 32

NAZAR PROFITEROL
Bu tatlının meraklısı çok

2010’dan bu yana Cevahir AVM’de faaliyet gösteriyor. Istanbul Feriköy’de profiterolleriyle ünlü Nazar Pastanesi tarafından üretilen profiteroller satılıyor. Bunun yanı sıra çay. kahve ve salep gibi içecekler de servis ediliyor. Standın sahibi Aytaç Berk, 2013’te bayilik sistemiyle yeni şubeler açmayı hedeflediklerini söylüyor.

Telefon: 0212 380 24 66

BUBBMIX
Doğal içecekler

Bubbmıx’te dünyaca ünlü Tayvan çayları satılıyor. Tamamen bitkisel olan bu çaylar soğuk, sıcak ya da dondurma kıvamında servis ediliyor. Çayların içinde sakız gibi çiğnenen rengarenk

baloncuklar bulunuyor. Bubb-mix’in menüsünde muz aramalı inci çayı, yaban mersini aramalı çay, çilek aramalı çay, şeftali aramalı yeşil çay ve çilek toplan gibi çok çeşitli seçenekler var. Bubbmix’te İstanbul Forum ve Marmara Forum AVM’lerinde iki şubesi var. Şirket, Türkiye genelinde franchising sistemiyle şubeler açacak.

Telefon: 0216 651 47 61

Ersan Çıplak / Para

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu