Emlak ve Gayrimenkul Haberleri

Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün Geçtiği Köylerde Araziler Değerlendi

Lapseki köylerinde arazi fiyatları, lapseki beldelerinde arazi fiyatları, lapsekide imarlı arazi fiyatları, gelibolu köylerinde arazi fiyatları, gelibolu köylerinde imarlı araziler.

Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün güzergâhı nihayet netleşti. 1/100 bin ölçekli imar planına işlenen köprü ve çevre yolları, Gelibolu ve Lapseki’deki köylerin çehresini değiştirecek. Bölgedeki bazı köylerde halen dönümü bin TL’nin altında arazi bulmak mümkün…

15-20 yıldır yapımı planlanan ama bugüne kadar bir türlü gerçekleştirilemeyen Çanakkale Boğaz Köprüsü ilk kez resmi belgelere girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı 1/100 bin ölçekli imar planına göre Çanakkale Boğaz Köprüsü, Lapseki ile Gelibolu arasında olacak. Bölgenin çehresini tamamen değiştirmesi beklenen Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün yapımı yıllardır gündemdeydi. Çanakkaleliler, daha önce hiç bir resmi planda yer almayan köprünün Sa-rıçay ya da Lara’da inşa edileceğini tahmin ediyordu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bugüne kadar yapılan tüm tahminleri boşa çıkardı. Yeni imar planına göre köprü, Lapseki’nin Kocaveli Köyü ile Gelibolu’nun Sütlüce Köyü arasında inşa edilecek. Yeni köprünün uzunluğu 3 bin 700 metre olacak. Geçtiğimiz hafta Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün inşaatına 2015 yılında başlamayı hedeflediklerini açıkladı.

NÜFUS ÜÇ KAT ARTACAK

Çanakkale Boğaz Köprüsü tamamlandığında, yapımı devam eden İzmir-İstanbul Otoyolu’na bağlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı imar planına göre köprünün ayaklarının inşa edileceği Lapseki ve Gelibolu bölgeleri daha şimdiden kentsel gelişim alanı ilan edildi. Bu bölgeler de dolaylı olarak imara açılmış oldu. Hazırlanan imar planına göre, 2040 yılında Çanakkale ve Balıkesir bölgelerinde 4 milyon 578 bin kişinin yaşaması bekleniyor. 2012,yılı nüfus verilerine göre her iki ilde toplam 1 milyon 654 bin nüfus yaşıyor. Yeni hazırlanan imar planına göre 30 yıl içinde bölgenin nüfusu üç kat artacak.

SANAYİ, TARIM VE KONUT ALANI

Türkiye’de herhangi bir yerde bir köprü yapıldığında, köprünün çevresi de hemen imara açılıyor. Bölge için hazırlanan 1/100 binlik yeni imar planında da Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün bulunduğu bölgelerin imara açılması öngörülüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı plan çerçevesinde Balıkesir ve Çanakkale’nin bazı bölgeleri sanayi alanı olarak belirlenmiş. Sanayi alanı olarak belirtilen en dikkat çekici bölge ise Bandırma. İlçe sınırlarında içinde kalan 4 bin 800 hektarlık bir alan sanayi bölgesi olarak gösterilmiş. Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün her iki ayağının yükseleceği Lapseki ve Gelibolu bölgelerinde de sanayi ve tarım bölgeleri belirlenmiş. Her iki yakada imara açılan şehir merkezi, belde ve köylerde konut, ticari ve turizm alanları birbirinden ayrılmış.

YILLARDIR ARAZİ TOPLUYORLAR

işadamları, bölgede yıllardır arazi topladı, halen toplamaya da devam ediyor. Büyük gruplar özellikle Gelibolu ve Biga’da tersane ve liman işletmeciliği ile ilgili arazi arayışında idi. Kalkavanlar ve Zeytinoğlu gibi şirketlerin Gelibolu’da tersane kurmak için Anıtlar Yüksek Ku-rulu’ndan izin aldıkları bile söyleniyordu. Toksöz Holding şirketlerinden Sanset Turizm Eceabat’ın sahil köylerinde, Doluca da bölgede bağcılık yapmak için arazi satın alan şirketler arasındaydı. Çanakkale ve çevresinde arazi toplayan büyük gruplar arasında Alarko Holding, Alara Grup, Çolakoğlu Grubu, Doğtaş ve İÇDAŞ’m isimlerini saymak mümkün. Köylerden 600 dönüm arazi toplayan Alarko’nun, bölgede rüzgar santralleri kurmak istediği belirtiliyor. Gemi yapım ve deniz taşımacılığı alanlarında faaliyet gösteren ÎÇDAŞ’m da bölgede termik santral kurmak istediğini daha önce yazmıştık. Edindiğimiz son bilgilere göre tersane kurmaktan vazgeçen Kalkavan Grubu tersane yapmak için aldığı arazideki projeyi yat limanına çevirmiş. Ayrıca Lapseki’ye bir de havaalanı kurulacağı söyleniyor.

Bizde bu hafta Para Dergisi okurları için Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün ayaklarının yükseleceği her iki yakada da şehir, belde ve köylerde yatırım yapılabilecek arazi ve arsaların fiyatlarını araştırdık…

lapseki arazileri

LAPSEKİ’DE ARAZİ FİYATLARI

Köprü ayaklarının yükseleceği Lapseki ile Çardak, Umurbey ve Beyçayır beldelerinde konut, villa, ticari-konut, turizm, tarla ve bağ-bahçe yatırımı yapılabilecek çok miktarda arazi var. Lapseki’de bir tek Cumhuriyet Mahallesi’nde sanayi için ayrılan arazi bulabilirsiniz. Dalyan Mahallesi’nde satılık konut, villa ve turizm imarlı araziler var. Gazi Süleyman Paşa Mahallesi’nde ise sadece konut ve villa imarlı araziler bulunuyor. Konut imarlı arsaların metrekaresinin 100 ile 350 TL arasında değiştiği Lapseki’de, turizm imarlı arazilerin metrekaresini 175 TL’den ve sanayi imarlı arazilerin metrekaresini de 57 TL’den satın almak mümkün. Lapseki’de tarla ve bağ-bahçe imarlı arazilerin metrekare fiyatı ise 10-20 TL arasında değişiyor.

lapseki belde

BELDELERDE İMARLI ARAZİLER

Çardak Beldesi’nde konut, ticari konut ve toplu konut yapmak için uygun araziler var. Çardak’ta konut imarlı arsaların metrekaresi 30 TL’den başlıyor ve 200 TL’ye kadar çıkıyor. Beldedeki tarlaların metrekaresi 15-56 TL’ye, bağ-bahçelerin metrekaresi 13-20 TL’ye ve zeytinliklerin metrekaresi ise 14 TL’ye satılıyor.

Beyçayır Beldesi’nde sadece tarla ve bağ-bahçe imarlı araziler satışa çıkarılmış. Beyçayır’da tarla imarlı arazilerin metrekaresini 2 TL’den, bağbahçelerin metrekaresini ise 6-7 TL’den satın almanız mümkün. Villa imarlı arazilerin metrekaresi 97-110 TL’den satılan Umurbey Beldesi’nde, tarla vasfındaki arazilerin metrekaresi 3-13 TL, bağ-bahçe imarlı arazilerin metrekaresi ise 7-23 TL arasında.

lapseki imarli araziler

İMARA AÇIK KÖYLER

Lapseki’nin Kocaveli, Taştepe, Gök-köy, Kangırlı, Adatepe, Kemiklialan, Suluca ve Güreci köylerinde imarlı konut ve villa imarlı araziler bulunuyor. Güreci ve Şevketiye köylerinde ise konut ve villa imarlı arazilerin yanı sıra turizm imarlı araziler de var.

Kocaveli Köyü’nde konut imarlı arsaların metrekaresi 200-205 TL’ye satılırken, tarla imarlı arazilerin metrekaresi 10-13 TL arasında değişiyor. Kocaveli Köyü’ndeki sanayi imarlı arazilere yakın tarla vasfındaki arazilerin metrekaresi 50 TL’ye kadar çıkıyor. Konut imarlı arazilerin metrekare fiyatı 10-11 TL olan Taştepe Köyü’nde, tarla vasfındaki arazilerin metrekaresi 4-16 TL arasında satılıyor. Bağ-bahçe vasfındaki arazilerin metrekaresi 12-13 TL’den satılan Gök-köy’de, konut imarlı arazilerin metrekare fiyatı 24-42 TL arasında değişiyor.

İmara açık olan Kemiklialan Köyü’nde villa imarlı arazilerin metrekaresi 76 TL’den, Adatepe Köyü’nde 179 TL ve Suluca Köyü’nde de 271 TL’den satılıyor. Kemiklialan Köyü’nde tarla vasfındaki arazilerin metrekaresi 22-28 TL arasında ve Suluca Köyü’nde 20-70 TL arasında değişiyor. Tarla vasfındaki arazilerin metrekare fiyatı 6 TL’den başlayan Adatepe Köyü’nde, imarlı arazilere yakın tarlaların metrekaresi ise 300 TL’ye kadar yükselmiş.

Konut ve turizm imarına açılan Şevketiye Köyü’nde, konut imarlı arazilerin metrekaresi 6 TL’den başlayıp, 95 TL kadar çıkıyor. Turizm imarlı arazilerin metrekaresi ise 44 TL’den satılıyor. Metrekaresi 3 TL’den başlayan tarla vasfındaki araziler, imarlı arazilere yakınsa metrekaresi 51 TL’ye kadar çıkıyor.

lapseki koy arazi

İMARI OLMAYAN KÖYLER

Bağbahçe imarlı arazilerin metrekaresi 9 TL’den satılan Şahinli Köyü’nde, tarla vasfındaki arazilerin metrekaresi 9 TL’den alıcı bekliyor. Subaşı Köyü’nde tarla vasfında olan arazilerin metrekaresi ise 6-13 TL arasında değişiyor. Hacı-ömerler Köyü’nde tarla vasfındaki araziler 10 TL’den, bağ-bahçe imarlı arazilerin metrekaresi ise 13 TL’den satılıyor. Hacıgelen Köyü’nde de tarla vasfındaki arazilerin metrekaresine 4 TL ve bağ-bahçe imarlı arazilerin metrekaresine 6 TL isteniyor. Beyçayır Köyü’nde tarla vasfındaki araziler 2 TL, bağ-bahçe imarlı arazilerin metrekaresi 6-7 TL’den satışa çıkarılmış. Tarla vasfındaki arazilerin metrekaresi Beybaş Köyü’nde 6 TL, Sındal’da 4-10 TL ve Akçaalan Köyü’nde 2-6 TL arasında değişiyor.

Tarla vasfındaki arazilerin en ucuz olduğu köyler ise Balcılar, Harmancık, Dişbudak ve Karamusalar köyleri. Bu dört köyde de tarla vasfındaki arazilerin metrekaresine 1-3 TL isteniyor.

Sahil şeridinde yer alan Yeniceköy, Mecidiye Köyü ve Güreci Köyü’nde tarlaların fiyatları diğer köylere göre daha yüksek. Tarla vasfındaki arazilerin metrekaresi Yeniceköy’de 21 TL’den, Güreci’de 24 TL’den ve Mecidiye’de de 16-37 TL’den satılıyor.

1 2 3Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu