Başarılı Girişimcilik

Girişimci Fabrikası Teknokentler ve Teknoparklar

Teknokentler ve Teknoparklar

MARMARA TEKNOKENT

620 bin metrekarede inovasyon

Üniversite, kamu ve sanayi iş birliğinin en başarılı örneklerinden biri olan TÜBİTAK Marmara Teknokent, kurumun Gebze yerleşkesinde bulunuyor.

67 firma için yaptığı çalışmaları, 620 bin metrekarelik alanda gelişmiş transfer ofisi, kuluçka, ön kuluçka merkezleri ve daha pek çok teknik altyapıyı karşılayacak departmanlarıyla sürdüren TÜBİTAK Marmara Teknokent, inovatif çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

GAZİANTEP TEKNOPARK

2023’e kadar tam destek

İki ayrı bloktan oluşan Gaziantep Teknopark, toplamda 4 bin 250 metrekarelik bir kapalı yerleşkeye sahip. Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi Vakfı, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığında kurulan Gaziantep Teknopark, üniversitenin kampüs alanı içerisinde yer alıyor.

Halihazırda 60’a yakın girişime destek veren Teknopark, yeni projelerle girişimlerin gelişimine ve istihdamı artırmaya yönelik çalışmaları sürdürüyor. 2023 yılma kadar tüm vergilerden muaf olacak girişimcilere işbirliği platformu, danışmanlık, ulusal ve uluslararası fon ve hibe kaynaklara kolay erişim, altyapı ve lojistik destekleri sunuluyor.

İSTANBUL TEKNOKENT

Sağlık girişimleri öncelikli

İstanbul Üniversitesi bünyesinde kurulan İstanbul Teknokent, yine İstanbul Üniversitesi çatısı altındaki Tekmer ve Teknogirişim firmalarının haricinde 54 firmaya teknik altyapı ve gelişime yönelik stratejiler konusunda destek oluyor.

Köklü geçmişiyle akademik birikimini firmalara aktaran İstanbul Üniversitesi, bunun sonuçlarmı girişimcilere ve ülke ekonomisine değer olarak kazandırıyor. İstanbul Üniversitesi bünyesinde 2009 yılında kurulan İstanbul Teknokent, üniversitenin Avcılar kampüsünde faaliyet gösteriyor. 510 bin metrekarelik alanda halen 50 firma faaliyette. Bu firmalar ağırlıklı olarak sağlık, bilişim, kimya, elektronik ve makine sektörlerinden

TEKNOPARK İSTANBUL

Türkiye’nin en büyüğü

Yüzde 45 Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve yüzde 40 İstanbul Ticaret Odası ana ortaklığıyla kurulan Teknopark İstanbul, farklı sektörlerden 125 firmaya destek veriyor.

Bilim ve iş dünyası arasında en ideal etkileşim ortamını tesis etmek amacıyla çalışan teknopark, Pendik’te bulunuyor. 950 bin metrekare alanıyla Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise ilk üç teknoparh arasında yer alan Teknopark İstanbul’un öncelikli sektörleri havacılık ve uzay, savunma sanayii, denizcilik, ileri elektronik, ileri malzemeler, endüstriyel yazılım ve enerji.

DÜZCE TEKNOPARK

Bölgenin teknoloji üssü

Düzce Teknopark, üç farklı yerleşkede farklı sektörlerden girişimcilere en etkili desteği sunabilmek adma kuruldu. Düzce Üniversitesi, Organize Sanayi Bölgesi ve TEM otoyolu güzergahında bulunan bu üç yerleşkede hizmet veren Düzce Teknopark, bölgenin teknoloji üssü olarak değerlendiriliyor.

Düzce Üniversitesi bünyesindeki teknopark, 2010 yılında faaliyete başladı. Teknopark bünyesinde makine, uzay, havacılık, yapı malzemeleri, tekstil, orman ürünleri, lastik ve yazılım alanında Ar-Ge yapan 19 firma faaliyet gösteriyor. 42 Ar-Ge personelinin çalıştığı merkezde 20 Ar-Ge projesi yürütülüyor.

GOSB TEKNOPARK

Önceliği otomotiv ve bilişim

Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Tefen Endüstri Parkları’nın bir araya gelerek kurdukları GOSB Teknopark, 2002’de resmi olarak faaliyetine başladı. 120 bin metrekarelik alana kurulu GOSB Teknopark’ta 121 firma faaliyet gösteriyor.

Bunların 95’i yazılım firması. Diğerleri ise Ar-Ge’ye yönelik prototip tasarımı, üretim ve geliştirmesi yapıyor. GOSB Teknopark’ta faaliyet gösteren firmaların sek-törel dağılımı ise başta otomotiv ve bilişim teknolojileri olmak üzere robot otomasyonu, elektrik-elektronik, web tabanlı uygulamalar, alternatif eneıji, hastane otomasyonu, medikal, bi-yomedikal, biyoteknoloji ve telekomünikasyon.

SAKARYA TEKNOKENT

Web teknolojilerinde etkin

2009 yılında kurulmasının ardından 2010 yılında faaliyetlerine başlayan Sakarya Teknokent, 50 bin metrekare alan içerisinde üç binada hizmet veriyor.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Esente-pe Kampüsü’nde bulunan Sakarya Teknokent, yaklaşık 50 firmaya ev sahipliği yapıyor. Teknokentte otomotiv, makine imalatı, gıda işleme makine teknolojileri, bilişim, yeni nesil web teknolojileri, elektronik otomasyon gibi sektörler bulunuyor.

ANADOLU TEKNOLOJİ ARAŞTIRMA PARKI

80 firma faal

ATAP, Anadolu Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi Güçlendirme Vakfı, Anadolu Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı, Eskişehir Sanayi Odası ve odaya bağlı 15 şirketin katılımı sonucu kuruldu. 1996 yılında hizmete başlayan ATAP, 510 dönümlük bir arazide faaliyetlerine ilk adımları attı.

Kurulduğu günden bu yana bünyesindeki şirketlerin artmasıyla Yazılımku-le adlı bir ek bina inşa edilerek, 2008’den bu yana şirketlerin kuluçkadan itibaren gelişimlerini destekliyor. Teknopark’ta 80’den fazla firma faaliyet gösteriyor. Bu firmaların faaliyet alanları yazılım, uzay ve havacılık, savunma sanayii, tasarım, ileri malzeme, biyoteknoloji ve medikal şeklinde dağılıyor.

Önceki sayfa 1 2 3 4Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu