Makaleler

Sorunları Çözebilmenin Çaresi Çok Yönlü Gelişim

Monster Yazarı Sevim Çavdarlı

 

Kim daha çok ve kolaylıkla sorunları algılayabiliyor ve çözebiliyorsa ona sorumluluk veriyorlar. Aldığınız her sorumluluk daha büyük bir alanı kullanma şansınızı ve özgürlüğünüzü arttırıyor. Sınırları zorlamanın ve gelişmenin başka yolu yok. Gelişmek sorun çözme yeterliliğinizin artmasıdır.

Yaşamınız ve işiniz her geçen gün daha karmaşık hale geliyor. Gerçekleriniz ve problemleriniz birçok bilgi ve disiplinle etkileşim içinde. Uyaranlar hızla artıyor, bilgiye erişim çok boyutlu hale geliyor. Çok boyutlu erişim, çok boyutlu düşünemediğiniz zaman sizi ezip geçecek bir canavara dönüşebilir. Yaratıcılığınız çok yönlü, çok disiplinli bilgi ve beceri birikiminize bağlı.

Çok boyutlu iletişim teknolojilerinin eğlenceli ve görünen yanından biraz uzaklaşın, sonuçlarının nerelere varacağını görmeye çalışın. Düşünme biçiminize çok boyutluluğu kazandıramazsanız, farklı disiplinlerden beslenemezseniz, işiniz zorlaşacak. İşinizde kalmanız zorlaşacak.

İlişki ve bilgi alışveriş trafiğini algılamadan sorunlara çözüm üretme olanağı yok. Bilgiyi farklı yönlerden incelemek için sorular sormanız gerekecek. Farklı sorular sorabilen insan, sınırlılıkları, engelleri aşacak çözümleri üretebilir. Disiplinler arası köprüler kurabilmeniz için bilim ve sanatı yan yana veya sosyal bilimler ile mühendisliği birbirini anlayacak kadar öğrenmelisiniz.

Hiçbir iş yaşamdan kopuk değil, diğer işlerle bağını kurmadan, farklı disiplinlerin bakış açılarını yakalamadan geliştirilemez. Geliştiremediğiniz işiniz gelişemeyen becerinize dönüşür.
Bir şey biliyorsanız ve iyi biliyorsanız sadece o alanla sınırlı kalırsınız. Farklı şeyler biliyorsanız, sentezinden yenilikler üretir, daha üst hedeflere yürüyebilir, birbirine bağlı süreçleri anlayabilirsiniz. Farkındasınız değil mi?

Monster Yazarı Sevim Çavdarlı
Yönetim Danışmanı

Kaynak Sistem Geliştirme Danışmanlık

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu