İş Fikirleri ve İş Kurmak

Dijital fotoğrafları kitaplaştırma vakti

Dijital fotoğrafları kitaplaştırma vakti

sertacDijital ortamlar hem yeni ihtiyaçların oluşmasına fırsat veriyor, hem de yaygınlaşmasına. Telefon ya da dijital fotoğraf makinemizle çektiğimiz fotoğrafları kitap haline getirme fikri de böyle bir ihtiyaçtan doğmuş ve girişimci Sertaç Yerlikaya tarafından hayata geçirilmiş.

Dijitalleşmeyle beraber birçoğumuz çektiğimiz fotoğrafları bastırmıyoruz artık. Kimi bilgisayarımızda, kimi sosyal mecralarda kimi telefon ya da telefonumuzun hafızasında kalıyor. Ancak bazen teknolojinin azizliğine uğrayıp güzel anıların yer aldığı fotoğraflarımız uçup gidebiliyor.

işte bunun önüne geçmek isteyenler için bir kadın girişimci yeni bir uygulama başlattı. www.afillikitap.com sitesini kuran Sertaç Yerlikaya, hayata dair çektiğiniz, çektirdiğiniz tüm fotoğrafları basılı bir albüme dönüştürmenize imkan tanıyor. Bunun için bir program indirmenize de gerek yok. Siteye girip adımları takip etmeniz yeterli, ister bilgisayarınızdan indirdiğiniz fotoğrafları, isterseniz de Facebook, Instagram, Fiicer’a yüklediğiniz fotoğrafları bir ücret karşılığında fotokitaba dönüştürebiliyorsunuz. Diğer sitelerden en büyük farkı ise tamamen on-line çalışan bir program olması. Elinize geçen kitap ise sert kapaklı ve ciltli oluyor. Kare, yatay ya da dikey, sayfaları kuşe ya da düz açılan layflat olabiliyor. Minimum sayfa adedi 24. Ama yetmez derseniz istediğiniz kadar sayfa ekleyebiliyorsunuz.

En çok aldığı hizmet girişim fikri oldu

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Sertaç Yerlikaya, uzun yıllar çok uluslu şirketlerde iş geliştirme ve proje yöneticisi olarak çalışmış. Ünlü yazar ve televizyon programcısı Alain De Botton’un, kurumsal şirketlerde çalışanların hep bir pastane açma hayalinden bahsettiğine değinen Yerlikaya, konuşmasını şöyle sürdürüyor:

“Botton, büyük kurumsal şirketlerde hiç ürün ve müşteri görmeden tamamlanan süreçlerde insanın içinde tatmin olamayan bir ürüne dokunmak, müşterinin gözündeki mutluluğu görme ihtiyacından bahseder.

Ben de benzer nedenlerleTurkceil’de strateji yöneticisi olduğum yıllarda mobil ve e-tica-ret alanında girişimci olmaya karar verdim”.

iki sene farklı projeler üzerinde çalışan Yerlikaya en sonunda en iyi girişimin bildiği iş değil, en iyi müşterisi olduğu iş olduğuna karar vermiş. Senelerce yurtdışında çeşitli internet sitelerinden bu hizmeti alan Yerlikaya, Türkiye’de bu hizmeti vermek için kuzeni Hasene Yılmaz ile beraber afillikitap’ı kurmuş. Her bir müşterisini tek tek tanıdığını, en mutlu oldukları anları yaptıkları fotokitaplarda gördüğünü anlatan Yerlikaya, bunun kendisini çok mutlu ettiğinden bahsediyor.

Nasıl kullanılıyor?

afillikitap, teknoloji ile uzak ilişkisi olanların kullanımını kolaylaştırdığı gibi bu işi profesyonelce yapmak isteyenlere de birçok fonksiyon sunan bir servis. En büyük kolaylığı on-line olması. Program indirmek gerekmiyor, internete giren herkes girip ulaşabiliyor. Facebook kullanmak gibi bir şey. afillikitap’a üye olarak fo-tokitabınızı hazırlayabileceğiniz gibi üye olmadan da neler yapılıyor görebilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra, istediğiniz bir fotokitap boyutunu tercihinize göre seçiyorsunuz: Büyük Kare, Kare, Dikey (A4), Yatay (A4), mini yatay. Sonra fotoğraflarınızı yüklüyorsunuz. Ardından tema seçimi yapıp, fotoğrafları bu temanın içine yerleştiriyorsunuz. Programın hazırladığı halinden memnunsanız fotokitabınız sipariş vermeye hazır demek. Facebook’la ya da e-posta ile paylaşabileceğiniz bu fotokitabınızı kendi web sitenize, bloğunuza link koyabiliyorsunuz.

Hedef uluslararası marka olmak

Profesyonel fotoğrafçıların da kendi portföylerini tanıtan kataloglarını Afîlli Kitap’ta hazırlamaya başladıklarım söyleyen Yerlikaya, “Onlara farklı boyutlar ve çıktılar konusunda da servis verebiliyoruz. Kitap kalitesinden çok memnunlar” diye konuşuyor. Sertaç Yerlikaya’nm hedefi ise Öncelikle Afillikitap’m Türkiye’deki her evde yerini alması, en anlamlı hediye olarak akla ilk gelenlerden olması. En önemlisi de yakın coğrafyaya açılarak uluslararası bir marka olmak.

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu