Kariyer ve İş

Media Markt Staj Programı 2014

MEDIA-MARKT
Almanya’ya gönderiyor

Şirkete staj başvuruları her yıl kasım-aralık aylarında yapılıyor. Mayıs ayında ise stajyer seçim süreci tamamlanıyor. Yılda bir defa staj alımı yapan Media Markt, Almanya’daki merkez ofisiyle işbirliğine giderek staj politikasını daha entegre bir eğitim programı ile harmanlıyor. Media-Saturn Türkiye İK Direktörü Seda Kaplan’ın verdiği bilgilere göre, Media-Satum dört yıldır Uluslararası Perakende Yönetimi Eğitim Programı’nda yer alıyor.

Media Markt Staj

Bu program kapsamında stajyer öğrenciler Media Satürn’ün merkezinin bulunduğu Ingolstadt’da bir yandan “İşletme ve Perakende Yönetimi” eğitimi alırken bir yandan da mağazalarda bilgilerini pratiğe döküyor. Eğitim 3.5 yıl sürüyor ve öğrenciler program boyunca yılda iki defa, toplamda üç ay olmak üzere, mağazalarda ve merkez ofislerde zorunlu staj yapıyor. Programın sonuncu yılında öğrenciler, kariyer yapmayı hedefledikleri bölümde 5.5 ay uzun dönem stajlarını yaparken, bir ay da program dahilinde yer alan diğer Media-Satum ülkelerinde stajlarını yapmakla yükümlüler.

Program boyunca stajyerlerin okul masraflarını karşılayabilmeleri için her ay bin euro maaş ödemesi yapılıyor. Program için öncelikli olarak perakende sektöründe kariyer yapmayı hedefleyen adaylar tercih edilirken, adaylarda ileri seviyede İngilizce bilgisi aranıyor. Bugüne kadar programdan dört öğrenci mezun oldu, şu anda dört öğrenci stajyer.

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu