Güncel Ekonomi Haberleri

2019 Yılında Yatırımınızı Burcunuza Göre Yapın

2019 yılında yatırım yapacak girişimciler için iş dünyasının burç yorumlarını, ekonomiyi neler bekliyor tüm detaylar yazımızda. Astrolog Öner Döşer yorumladı.

YENİ bir yıla başlarken, “Bizi neler bekliyor” sorusu her zamankinden daha çok merak uyandırıyor. Yeni bir yıla girmek yeni başlangıçlar yapmayı çağrıştırdığından olsa gerek, olasılıkları öngörebilmek, karşılaşacağımız tehditleri önceden bilmek ve şansımızı iyi değerlendirebilmek için astrolojiye ilgimiz tam da bu dönemde artıyor. Yıl boyunca ekonomiyi farklı göstergelerden okuyup, başka kriterlere göre yorumlarken yeni yıla girerken astrolojik açıdan da değerlendiriyoruz. Ekonominin geneli için AstroArt Astroloji Okulu, Astroloji Televizyonu kurucusu, astroloji eğitmeni, yazarı ve danışmanı Öner Döşer’e başvurduk.

2019’da İş Dünyasını Neler Bekliyor

Öner Döşer, 2019 ve 2020 yılları için önemli uyarılarda bulundu. Döşer, zorlu etkileri önceden bilerek olumsuzluklardan kaçınmak ve gezegenlere göre bizi bekleyen “finansal tufan”dan korunmak için şu değerlendirmeleri yaptı:

astrolog oner doser
Öner Döşer

Ekonomi dünyasını astrolojik açıdan değerlendirdiğinizde ilk bakışta neler görünüyor?

Tarihteki Satürn-Plüton döngülerinde büyük ekonomik zorluklar, başarısızlıklar görülmüştür. Şirketler ve devletlerdeki bozulma da en çok bu dönemlerde yaşanır. Bu döngünün ekonominin altüst olması ile ilişkisi de şaşırtıcı değil. Bu iki gezegenin kavuşumunun etkili olduğu 2019 ve 2020 yıllarına baktığımızda, bazı istisnalar hariç, dünya genelinde ekonomik anlamda işler iyiye gitmeyecek gibi gözüküyor. 6 Ocak 2019 itibariyle Oğlak/Yengeç burçlarında tutulmaların ağırlık kazandığı ve bu tutulmaların Satürn ile dizilimde olduğu bir zaman diliminde olacağız. Yani Ocak ayından itibaren ekonomik anlamda kritik bir dönemece giriyoruz.

Gezegenler bize tüm dünyayı etkisi altına alacak bir krizden mi söz ediyor?

2019 yılında risk alma eğilimi ve girişimcilik heyecanı azalarak da olsa devam edecek. Ama Aralık ayından sonra gerileyecek. Dönemsel güneş lekesi aktiviteleri de böyle düşündürüyor. 10 Ocak 2020 tarihinde Satürn-Plüton kavuşumuyla eşzamanlı bir ay tutulması meydana gelecek. Bu tutulma haritasına baktığımızda, azaltan ve bıraktıran özellikleriyle ta mmladığımız Güney Ay Düğümü’nün finans gezegeni ve kapitalizmin genel temsilcisi olan Jüpiter ile Oğlak burcunda kavuşumda olduğunu görürüz. Jüpiter zaten Oğlak burcunda zarar gördüğü konumda. Bunu Satürn-PIüton’un Oğlak burcundaki kavuşumuyla birlikte okursak, o dönemin çok önemli finansal testlerden geçilen ve büyük dönüşüm krizlerinin yaşanacağı bir dönem olarak görebiliriz. 2019-2020 yıllarında ekonomide yaşanacak büyük krizler görünüyor. Dünya genelinde etkili olacak ve pek çok ülkeyi etkileyecek olan bir “finansal tufan” yakınlaşıyor ve bu durum ülkemizi de çok yakından ilgilendiriyor. Piyasa uzmanları ve ekonomistler ekonomik büyümenin yakın zamanda negatife dönme ihtimalinden bahsediyor. Astroloji haritaları da aynı şeyi işaret ediyor. Aralık 2019’dan itibaren ibre çok bariz bir şekilde negatifi gösteriyor. 2019 zor bir yıl olacak ama 2020 kadar değil!

Gezegenler pek de iç açıcı şeyler söylemiyor, bu bizi daha da karamsarlığa itmez mi?

Yepyeni bir şeylerin hayat bulması için halihazırda var olan bir şeylerin sona ermesi gerekir. Bu süreç, bir şeylerin çürüme ve bozulmasıyla başlar ve çöküşe doğru ilerleme aşamasına geçilir. Şirketler ve devletlerdeki bozulma, uluslararası kriz ve ikilemler en çok bu dönemlerde görülür. Bu dönemler bir devrin sona erişi niteliğindedir. 2018 yılından itibaren böylesi bir fazın içerisine girdik ve zirve noktasına 2020 yılında varacağız. Değişim, dönüşüm süreci diyebiliriz buna.

Gezegenler uyarıyor, ancak hayat da devam ediyor, durmak ve beklemek mümkün değil. Bu dönemde ayakta kalmak isteyen şirketler ne yapacak?

Ayakta kalmak isteyen şirketler en kötü senaryoya göre bütçe yapmalı ve ekonomik şoklara hazırlıklı olmalı. Yeni ekilen tohumların yeşermesi biraz zaman alabilir. Başarılı sonuçlar almak için bedel ödemek ve sabırlı olmak gerekecek. Hakkını veren, çalışan kazanacak. Ay Düğümleri’nin hangi burçlarda seyrettiği, güneş ve ay tutulmalarının hangi burçlarda gerçekleştiğine bakarak, içinde bulunduğumuz dönemin ihtiyaçlarını daha iyi anlayabiliriz. Astrolojik açıdan içinde bulunduğumuz dönemi ele alırsak şirketlere şu öneriler yapılabilir: İnsana öncelik veren, insanı merkeze alan bir strateji izleyin. Çalışanlarınızla ve müşterilerinizle insani bağ oluşturmanız bu dönemde daha da önemli. İş ortamında aile gibi ortam yaratmak, çalışanların problemlerine vakit ayırmak tekrar önem kazanıyor.

Bu olumsuz dönemi hasar görmeden atlatabilmek için çalışanıyla, yöneticisiyle bizler nasıl bir tutum almalıyız?

Satürn’ün Oğlak burcundan geçişini dik bir yamaca tırmanmaya çalışan dağ keçisinin zorlu yolculuğuna benzetebiliriz. 2019-2021 yılları arasında tepeye tırmanmak isteyenleri zorlu, çetrefilli ve çok gayret göstermeyi gerektiren bir zaman dilimi bekliyor. Ekonomik olmak, kemerleri sıkmak gerekecek. Girişilen projelerin maliyetlerini iyi hesaplamak çok önemli olacak. Ayağım yorganına göre uzatmak gerektiğini örnekleriyle göreceğimiz bir zaman diliminde olacağız. Mesuliyetini bilen, işini bilen, haddini bilen, limitlerini iyi belirleyen kazanacak.

Zamanı efektif kullanmanın önemini iyice kavrayacağımız bir sürece girdik. Günlük işlerimizi iyi planlar, iyi organize olursak zorlukların üstesinden gelebileceğiz. Jüpiter Yay’da iken genişleme ve ilerleme fırsatlarını değerlendirin. Jüpiter Oğlak burcuna geçtiğinde daha ziyade mevcut şartları korumak gerekecek. Ama ayağı yere basmayan, gerçekçi olmayan projelerden ve girişimlerden kaçınmak gerekiyor. Tam anlamıyla emin olmadan işinizden, eşinizden, yaşadığınız çevreden ayrılmamanızı tavsiye ederim.

Bu tarihlere dikkat!

2019 yılının ana senaryosunu anlatan Jüpiter-Neptün karesi, fazla kar etmek amacıyla risk almak, spekülasyon, büyüme hayalleri peşinde koşarken karşılaşılacak sorunları gösteriyor. Bu açının 2019 yılında Ocak, Haziran ve Eylül aylarında üç kez etkinleşecek olması, enflasyonun 2019 yılı içerisinde çeşitli kerelerde yükseleceğini düşündürüyor. Nisan ayı da 2019 yılının en zorlu aylarından biri olarak görünüyor.

26 Aralık 2019’da Oğlak burcunda gerçekleşecek parçalı Güneş tutulması civarındaki günlerde zorlu bir enerji akışı var. Bu tarihten itibaren maddi anlamda büyük riskler almamanız önerilir. Ekonomik olmak ve ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gereken bir zaman dilimine giriyoruz. Ocak 2019 itibariyle resesyon üzerine konuşuyor olacağız ve Aralık 2019 itibarı ile bu dalganın artık içinde olacağız.

En büyük fırsatlar

■ Venüs ve Jüpiter’in tam kavuşumda olduğu 22 Ocak civarından itibaren genişleme ve ilerleme kaydetmek için çok güzel fırsatlar var.

■ Ay’ın da bu İkiliye eşlik ettiği ve üç ışığın da görünür olduğu 29-31 Ocak tarihleri arası harika.

■ Mars’ın 19 derece Koç’ta Güneş’in maksimum yüceldiği derecede olduğu 29 Ocak günü yaptığınız atılımlar, girişimler kendini daha fazla gösterebilir.

Yükselişte olan sektörler

Gezegenler bizi bekleyen bir krizden söz etse de biliyoruz ki bu dönemler bazıları için fırsat vadediyor. Bu açıdan bakınca Öner Döşer, 2019 yılının iki lokomotif sektörünün ihracat ve turizm olacağını söylüyor, dayanağı ise Jüpiter’in yay burcunda olması.

Bu dönemde yükselişte olan diğer bazı sektörlere ilişkin Öner Döşer’in verdiği ipuçları da şöyle:

■ Jüpiter’in Yay burcunda hareket edeceği 2019 yılı genelinde eğitim, yayıncılık, uluslararası işler, kültürel faaliyetler, ulaşım, havacılık alanlarında gelişmeler beklenir. Konferans ve kültür merkezlerine ilgi ve yatırım artabilir. Ulaşım projeleri kazandırabilir. Yollar sayesinde çevre değerlenmesi görülebilir.

■ Uranüs Boğa burcunda iken gıdanın bir bilim olduğunu iyice kavrayacağız. Gıda konusunda önemli değişiklikler bu yıldan itibaren devreye giriyor. Yiyecek-gıda endüstrisinde de önemli gelişmeler, reformlar bizi bekliyor. Yeni tatlar, farklı yemekler, doğal ürünler prim yapacak.

■ Tutulmaların ve Ay Düğümlerinin hangi burçlarda seyrettiğine göre değerlendirme yaparsak, ev yemeklerine veya eve yemek siparişlerine yönelik işlerde büyüme olasılığından bahsedebiliriz. Eve siparişler artacak, çünkü insanlar evde daha çpk vakit geçirecek.

■ Açılacak yeni yerlerin, mekanların ev ortamı hissi vermesini sağlamak da iyi bir fikir bu dönem için. İnsanların böyle sıcak bir ortamda olma arzuları artacak.

■ Uranüs’ün Boğa burcunda, Plüton ve Satürn’ün Oğlak burcunda ilerleyeceği 2019-2020 yılları arasında güvenlik sektörüne ilgi hayli yüksek olacak. Uranüs teknolojiyle, Boğa burcu güvenlikle alakalıdır. Elektronik güvenlik, önümüzdeki dönemde gelişecek alanlardan biri olarak dikkat çekmekte.

■ Dokunmakla ilişkilendirilen Boğa, burcunda teknolojik gelişmelerin genel göstergesi Uranüs’ün geçişiyle birlikte, dokunmatik teknolojisinde de gelişmeler, ürünler ve uygulamalar da hızla artacak.

■ İndirimli perakendecilik yükselişini bu yıl da sürdürecek. Mahalle aralarına bile girebilen mağazalar artacak. Esnaflığın önemi tekrar vurgulanacak. Müşteriyle sıcak ilgi ve eski mahalle bakkallarında olduğu gibi aile atmosferi yaratabilen mağazalar oluşturmak çok önemli.

■ Jüpiter Yay burcunda seyrederken online eğitim tarafında bu yıldan itibaren gözle görülür artış beklenebilir.

■ Boğa burcu ile temsil edilen kokular, parfümler, sabunlar, çiçek tatlarına ilgi artacak. Hayatın her alanında doğal ürünler kullanmak revaçta olacak. Tüm bunların ve benzerlerinin evde üretimi de gelişebilir önümüzdeki yıllarda.

■ Organik tarımda gelişme yaşanacak. Bu alanla ilgilenebiliriz. Tarım ülkesi olarak bu alana yatırım yapmamız çok önemli ve muhtemelen 2019 yılından itibaren bu alana ağırlık verilmeye başlanacak.

■ Uranüs gezegeninin Boğa burcunda seyredeceği 2026 yılına kadarki süreçte teknoloji ve doğa temalı konular gündemimizde önemli yer tutacak. Bu yıldan itibaren bunlara yönelik işler yapan şirketler önemli yol kat edebilir.

Nilgün Karataş / Para Dergisi

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu