Güncel Ekonomi Haberleri

Altın Fiyatları Ne Olur?

Gram Altın Yorumları

YILA kötü bir başlangıç yapan ve uzun bir aradan sonra yatırımcılarına ciddi zarar yazdıran altın fiyatları yeniden tırmanışa geçti. Mart ayında kısa bir süre için bile olsa bir ara 400 TL’nin de altına inen gram altın şimdilerde 470 TL seviyelerinde seyrediyor. Altın fiyatlarında son haftalarda yaşanan bu dikkat çeken yükselişte özellikle TL’nin dolar karşısındaki değer kaybı etkili oldu. Dolar kurunun 8 TL’lerin üzerine çıkması ile birlikte gram altın fiyatlarındaki yükseliş ivme kazandı. Bu arada uluslararası piyasalarda bu yıl 1680 dolara kadar gerileyen altının ons fiyatının da yeniden toparlanarak 1770 dolarlara ulaşması yükselişe destek oldu. Kurda kısa vadede düşüş ihtimalini zayıf gören uzmanlar, ons altında geçen yılki kadar hızlı olmasa da toparlanmanın devam edeceği görüşünde. Özellikle yılın üçüncü çeyreğinden sonra gerek dolar/TL kuru, gerekse ons altında yükseliş bekleyen uzmanlar bunun gram altın fiyatlarını da 550-600 TL seviyelerine taşıyacağını belirtiyorlar.



Türkiye’de altın fiyatları ons altın fiyatının yanı sıra dolar/TL kuruna göre belirleniyor. Bu nedenle gram altın satın alan yatırımcılar hem altındaki değer artışına ortak oluyor, hem de kur riskine karşı kendisini koruyor. Bu özelliği nedeniyle yatırımcıların portföylerine mutlaka altın alması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, geçen yılki kadar olmasa da bu yıl da altına yatırım yapanların kazanacağını söylüyorlar.

“YÖN YUKARI DOĞRU”

Al Capital Araştırma Müdürü Eren Can Umut, gram altın fiyatlarında son dönemde yaşanan yükseliş hareketinin ana kaynağının dolar/TL’deki yükseliş olduğuna dikkat çekiyor. Son günlerde dolar/TL tarafındaki hafif güçlenme nedeniyle gram altın fiyatlarında da düşük oranlı geri çekilme yaşandığını ifade eden Umut, “Fakat ons altın fiyatlarındaki hareketlilik de gözden kaçmamalı. FED’den gelen açıklamalar bankanın varlık alım miktarında azaltıma gitmesi noktasında aceleci davranmayacağı ve faiz oranlarının 2023’e kadar artırılmayacağı beklentilerini güçlendiriyor. Böylelikle dolar endeksinde ABD tahvil getirilerinde sakin bir seyir hâkim. Bu durumda yüksek likidite eşliğinde ons altın fiyatlarını destekleyebilir. Dolar/TL’de güçlü bir geri çekilmeye neden olacak hikâye yok. Buna paralel olarak ons altında yükseliş ivmesinin yeniden kendini göstermesi durumunda gram altında yıl genelinde yukarı yönde fiyatlamalar görebiliriz” diyor. Yükselişin ivme kazanabilmesi için 485 direncinin yakından takip edilmesi gerektiğini söyleyen Umut, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Son dönemde TL’de yaşanan sert değer kaybı ile bu seviye test edilmiş ve ardından geri çekilmeler yaşanmıştı. Bu seviyelere yükselişin yeniden oluşması durumunda bu sefer kırılma ihtimalini güçlü görüyoruz. Bunun sebebi olarak da ons altın fiyatlarında güçlenil1 me olasılığını denkleme ekliyoruz. Böyle bir durumda 540 ra zirvesine doğru yeni bir toparlanma oluşabilir. Aşağıda ise JS 450 desteği önemli. Kırılması durumunda yıl içinde yeni — zirvelerin görülme olasılığı azalabilir. ABD tahvil getirilerinde yukarı eğilim sürse bile oynaklığın azalacağını ve ons altın fiyatlarında yükseliş hareketinin görülebileceğini düşünüyoruz. Bir diğer unsur da yurtiçi enflasyon beklentileri. Burada TCMB’nin faiz indirim sürecine girmesi durumunda dolar/TL’de geri çekilmeler sınırlı kalacaktır. Bu sayede gram altın fiyatlarında yılın geri kalanında yükseliş görülmesi şaşırtıcı olmayacaktır.”

Ons altında ise 1792 direncinin aşılması gerektiğine dikkat çeken Umut, “Bu seviyenin aşılabileceğini düşünüyorum. Böyle bir durumda 1875 ara seviye ile birlikte 1960 çanağının tamamlanma ihtimali belirecektir. Kritik destek olarak da 1675 seviyesini takip ediyorum” diyor.

“MERKEZ TAKİP EDİLECEK”

GCM Yatırım Araştırma Müdürü Dr. Tuğberk Çitilci’ye göre, gram altın fiyatlamalarında ana eğilimin yukarı yönde olması ve düşüşlerin sınırlı kalması beklenmeli. Son dönemdeki gram altın fiyatlamalarda dolar/TL paritesinin ağırlığını hissettirdiğini, önümüzdeki süreçte de bunun etkisini görebileceğimizi ifade eden Çitilci, “Ancak TCMB’nin sıkılaştırıcı politikalarına devam edip etmeyeceği, TL bazında altın fiyatlamalarını etkileyebilir” diyor.

Orta ve uzun vadeli teknik görünüme göre gram altın fiyatlamalarında yukarı yönlü eğilimin süreceği beklentisinin desteklediğini , söyleyen Çitilci, gram altın fiyatlarında dikkat edilmesi gereken destek ve dirençler hakkında n ise şunları söylüyor:

“Gerçekleşebilecek düşüşlerde, orta vadede 460-450 bölgesinin, uzun vadede ise 440-430 bölgesinin etkili bir destek bölgesi olarak çalışması beklenebilir. Yükselişlerin yaşanması halinde ise 480-490 bölgesi ve 500 seviyesinin olası direnç konumundaki tutumları takip edilebilir.”

Bu ortamda yatırımcıların portföylerine gram a almalarını tavsiye eden Çitilci buna karşın yatırımcıla kısa vadeden ziyade orta ve uzun vadeli yatırımı öner; yor. Ons altın içinse aşı ve Fed genişleme politikalarının belirleyici olacağına dikkat çeken Çitilci, 1677-1800 dolar bölgesindeki hareketin etkin olduğunu söylüyor.

ABD tahvil faizleri ile ons altın fiyatı arasında negatif yönlü ilişki bulunduğunu söyleyen Çitilci, “Ons altın için majör trend değişimi 144 günlük basit hareketli ortalama 1823 dolar seviyesi. îlk etapta 1800 dolar psikolojik eşik seviyesi sonrası 1823 dolara hareket sürebilir. Geri çekilmelerde ise 1750 ve 1700 dolar seviyeleri önemli olabilir” diyor.

“460 TL İZLENMELİ”

Integral Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Seda Yalçınkaya Özer’e göre, ons altının 1750 doların üzerinde kalmaya devam etmesi halinde gram altındaki yükseliş eğilimi de korunacak. Gram altında 460 TL seviyesinin kritik destek, 483 TL’nin ise kritik direnç seviyeleri olduğunu söyleyen özer, yatırımcılara bu dönem için şu tavsiyede bulunuyor:

Gram altında 460 TL seviyesi güçlü destek konumunu sürdürüyor. Bu seviyenin üzerindeki yerleşik seyirlerin sürmesi gram al-yukarı yönlü potansiyelini destekleyecektir. 480-500 bandı-direnç olarak izlemeye devam ediyoruz. Buna karşın 460 TL .tek seviyesi altındaki geri çekilmelerde uzun pozisyonların mkinli olmak için sonlandırılmasında fayda olabilir. Bu nok-ıda 450 ve 437 seviyelerinden destek arayışı devam edebilir re bu seviyelerden yukarı yönde tepkiler gelebilir. Gram altın yatırımcısının ons altın ve dolar/TL’deki hareketi izlenmeli. Ons altın 1750 seviyesi üzerinde ve dolar/TL 8 seviyesi üzerinde kaldığı sürece her ikisinde de yön yukarı. Dolayısıyla bu hareket alanı korundukça geri çekilmeler alım fırsatı verebilir.” özer buna göre önümüzdeki üç aylık süreçte gram altında 450 TL’nin kritik destek, 494/500 TL’nin için kritik direnç seviyesi olarak izlenmesini tavsiye ediyor.

“500-520 DİRENCİ ÖNEMLİ”

InvestAZ Stratejisti Muammer Demir’e göre teknik olarak bakıldığında, gram altında psikolojik aralık olarak kısa vadede 450-470 bölgesi takip edilmeli. Bu bölgenin üzerine çıkılması durumunda ise kısa vadede 500-520 TL direnç bölgesinin takip edilebileceğini söyleyen Demir, “Bu aralığın altına geçilmesi durumunda ise kısa vadede 440-425 TL destek bölgesine doğru geri çekilmeler gündeme gelebilir” diyor. Son dönemde gram altın fiyatlarında yaşanan dikkat çekici yükselişi de değerlendiren Demir, bu konuda şunları söylüyor:

“Yurtiçindeki gelişmelerin kısa vadede TL’de oynaklığın devam etmesine neden olduğu bir dönemden geçiyoruz, özellikle yurtiçinde TL bacağında devam eden yüksek faiz patikasına karşın, artan jeopolitik riskler ve enflasyon beklentilerinde bozulmalar kısa vadede TL’de dalgalı bir seyre neden oluyor. Başta ABD 10 yıllık tahvil getirileri olmak üzere gelişmiş ülke tahvillerindeki yükseliş diğer bir risk unsuru olarak takip ediliyor. Bu bağlamda, TL’nin seyri açısından global tahvil piyasasında yaşanan gelişmeleri yakından izlemeye devam ediyoruz. Gram altın fiyatları için kısa vadede teknik olarak bir beklenti oluşturmanın zor olduğunu öngörüyoruz.”

Demir’e göre bu kadar iç ve dış belirsizliğin yaşandığı bir dönemde yatırımcılar uzun vadeli oluşturacakları portföylere kendi belirledikleri oranda altın almalı.

GRAM 460 TL’NİN ÜZERİNDE KALABİLİR

ALB Forex Araştırma Müdürü Emre Çayırlı, son günlerde dolar kurunda ve ons altında yaşanan yükselişin gram altın fiyatına iki yönlü olarak destek verdiğini söylüyor. Geçen hafta açılışında dolar/TL paritesinin 8.48 seviyesine yükselmesinin gram altını 485 TL seviyelerine kadar yükselttiğini hatırlatan Çayırlı, “Son dönemde FED yetkilerinden gelen açıklamalar ons altın fiyatının yükselmesine neden oldu. Kısa vadede, ons altın fiyatında 1.830 dolara doğru yükseliş görebiliriz. Teknik olarak geçtiğimiz yıl ağustos ayında görülen 2.070 dolar bölgesinden başlayan düşüş trendi yaklaşık olarak 1.870 dolardan geçiyor. Ons altın fiyatında yükselişin devam etmesi halinde 1.870 dolar bölgesi oldukça önemli bir direnç olacaktır. Kısa vadede hareketliliğin 1.760 / 1.850 dolar aralığında oluştuğunu görebiliriz” diyor.

Çayırlı’ya göre iç piyasada da gram altın fiyatlarının yüksek seviyelerini koruma ihtimali kuvvetli. Mart sonrası Türk CDS primlerinin yükselmesi ve TL’de yaşanan değer kaybının sürmesi durumunda gram altın fiyatının 460 TL üzerinde kalmaya devam edebileceğini söyleyen Çayırlı, gram altın fiyatlarına ilişkin şu tahminde bulunuyor: “Dolar endeksinin 91 seviyesinin altındaki seyri ve ABD 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 1.7’den yüzde 1.56’ya düşmesi ons altın fiyatının 1.800 dolara yaklaşmasını sağladı. Mevcut durumun devamı halinde önümüzdeki aylarda gram altın fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi beklenebilir. Teknik olarak 475 TL seviyesi ara destek konumunda. Bu bölgenin üzerinde kalındığı sürece 490 TL seviyesine doğru yükselişin sürdüğünü görebiliriz. Gram altında 460 TL seviyesi ise ilk önemli destek olarak takip edilebilir.”

“478 TL SEVİYESİNE DİKKAT”

Ata Yatırım Araştırma Direktörü Murat Barışık, son haftalarda hem altının ons fiyatında hem de dolar/TL’de yaşanan yükselişle gram altın fiyatlarında hızlı bir tırmanış yaşandığını söylüyor. Türk yatırımcısının ağırlıklı olarak gram altın konuştuğunu ve gram altına yatırım yaptığını hatırlatan Barışık, ons ve gram altın fiyatına ilişkinse şu tahminde bulunuyor: “Gram altında altının kendi değeri ve kurdaki yükselişler fiyatı belirliyor. Son haftalarda altının onsu 1.700 seviyelerinden 1.770 seviyelerine doğru yükselirken aynı dönemde dolar/ TL kurunda da yaşanan -tırmanış altının gramın-1 da hızlı tırmanışa neden oldu. Gram altında 478 kritik direnç noktasıdır. Bu seviyenin kırılması durumunda 492, ardından 500 seviyesini direnç noktası olarak takip edebiliriz. Geri çekilmelerde 470 destek noktasının kırılması durumunda 460, ardından 453 seviyesini destek noktası olarak takip edebiliriz.”



Ata Yatırım olarak yatırımcılara portföylerinin belirli oranında altına yatırım yapmasını tavsiye ettiklerini de belirten Barışık, “Hem portföy çeşitliliğini artırmak hem de küresel piyasalarda pande-mi döneminde yaratılan bol likiditeden dolayı oluşacak enflasyondan korunmaları için portföylerinde olmasında fayda görüyoruz. Kısa vadede üç aylık süreçte hafif eğimli yukarı yönlü trendin devam edeceğini düşünüyoruz. Alım kararı alan yatırımcılara her zaman önerdiğimiz gibi alacağı tutarı en az üç parçaya bölerek fiyat geriledikçe alım yapmasında fayda görüyoruz” diyor.

Doğukan ÇİÇEK / Troy İş Geliştirme Yöneticisi
“Vatandaşın altına talebi azaldı”

Yatırımcılar gram altın satın alarak, kendilerini hem TL’deki değer kayıplarına karşı hem de yüksek risk ortamlarından koruyor. Bu yüzden yatırımcıların muhakkak portföylerinin belirli bir kısmını gram altında tutmalarını öneririz. Fiyat açısından ise 400 TL seviyesinin destek olduğunu, bu seviyenin yeniden kaydedilmesi durumunda alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini söyleyebiliriz. 480 TL direnç seviyesinin aşılmasıyla gram altın yeniden yukarı yönlü trendini sürdürebilir. 500 TL’nin üzeri seviyeler ise kar realizasyonu için doğru olabilir. Altın 2020’de aşının bulunmasıyla birlikte pandemi öncesindeki seviye olan 1680 dolar/ons’a kadar geri çekildi. Aynı dönem Merkez Bankası’nın sıkılaştırıcı politikalarının etkisiyle TL’nin de değer kazanmasıyla mart ayında gram altın 395 TL’ye kadar geri çekildi. Sonrasında ise ons altında toparlanma kısıtlı olmasına karşın, gram altındaki ivmenin TL’de yaşanan değer kaybıyla daha güçlü olduğunu gördük. Nisan geride kalırken 460 TL civarında dengelenmiş bir gram altın görüyoruz. Bundan sonraki süreçte ekonomilerde yaşanması beklenen toparlanmayla birlikte ortaya çıkacak enflasyonun, altın fiyatına pozitif yansıyacağı görüşündeyiz. Genişlemeci politikalarını sürdürmesi beklenen FED de, altını desteklemeye devam edecektir.

1680 dolar/ons seviyesi altın için güçlü bir destek. Bu seviyenin üzerinde kalındığı sürece, altın açısından bir risk olmayacağını söyleyebiliriz. 1820 dolar/ons seviyesi ise altının direnç olarak zorlanacağı bir seviye. Altın açısından en önemli risk, FED önderliğinde merkez bankalarının genişlemeci politikalarına beklenenden önce son vermeleri olacaktır. 2021’e baktığımızda yerli yatırımcıların bir parça satış yönünde pozisyon aldıklarını gördük. Bunu altın ithalatında da gözlemliyoruz. Geçtiğimiz yıl 30 ton olarak aylık bazda yapılan altın ithalatı 2021 ilk üç ayda yapılmış durumda. Bu veri bile bize talebin düştüğünü gösteriyor. Yatırımcıların ise geleneksel olarak cumhuriyet altınını tercih etmeye devam ettiğini gözlemliyoruz.”

Mehmet Ali YILDIRIMTÜRK / Altın ve Para Piyasaları Uzmanı
“Gram altın 600 TL’yi görebilir”

Yılın ilk çeyreğinde ABD tahvil faizleri piyasa oyuncuları tarafından yükseltildi. Ancak FED bu satışlara ve tahvil faizlerindeki yükselişe aldırış etmeyince ve faizleri hemen artırmayacağız vurgusunu sürdürünce piyasalar geri adım attı. 10 yıllık tahvil faizleri de inişe geçmeye başladı.

Geçen hafta 10 yıllık ABD tahvil faizleri 1.56’lara kadar geriledi. Bu geri çekilme ons altında yükselişi destekledi. Bu arada aynı dönemlerde dolar endeksinin 93’lerden 91.5’lere kadar gerilemesi yani zayıflaması da altına yaradı. Üçüncü neden ise ABD Rusya arasındaki Karadeniz’e ilişkin gerginlik oldu. Bu da güvenli liman olan altına talebi artırdı.

Ben ons altında kısa vadede 1765 dolar üzerinde 1805-1815 dolar görebileceğimizi düşünüyorum. Ancak hemen şunu belirteyim, geçen seneki kadar hızlı bir hareket beklememek gerekiyor. Bunun en temel nedeni ise bu yıl dünya merkez bankalarının altın talebinin zayıf olmasıdır. Fiziki altın talebi bu yıl düşük seyrediyor. Ancak önümüzdeki döneme bakacak olursak, üçüncü çeyrek yani eylül ekim aylarında altının onsunu 2000 dolar üzeri göreceğimizi düşünüyorum. Burada 2.150-2.250 dolar seviyelerini görebiliriz. Bu beklentimin temelinde jeopolitik gerginliklerde düzelme beklentisinin bulunmaması ve yüksek enflasyon beklentileri etkili. Bu da yine altın fiyatlarını destekleyecektir.

İçerde ise kısa vadede dolar/TL kurunun 8-8.10 seviyesinin altına inmeyeceğini düşünüyorum. Bu ortamda hem ons hem dolardan etkilenen gram altın fiyatlarının da yüksek seviyelerini korumasını bekliyorum. Kısa vadede beklentim doğrultusunda altının onsu 1.800-1.815 dolar ve dolar/TL kuru 8.45-8.57 TL seviyesinde seyrederse gram altın fiyatının 460-465 TL’yi görmesi sürpriz olmaz. Bu seviyelerin üzerinde kısa vadede 480-485-500 TL seviyelerini de görebiliriz. Üçüncü çeyrekte ise ons altın ve doiar kur beklentime bağlı olarak gram altında 538 TL’lik zirvenin aşılacağını düşünüyorum. Beklentim son çeyrekte gram altının 600-620 TL’ye ulaşacağı yönünde. Altına yatırım yapmayı düşünenlerin ise bir ile üç yılı göze alarak yatırım yapmasını tavsiye ediyorum. Bu beklentilerim doğrultusunda yatırımcılara portföylerinin yüzde 30-40’ını altına yatırmasını öneririm. Ayrıca yüzde 19 hatta üstüne çıkan TL mevduat faizlerinden de yararlanmaları gerektiğini düşünüyorum. Portföylerin yüzde 30’unu TL mevduatta tutarak risksiz yüksek getiri elde edebilirler.

Uzmanların dolar/TL tahminleri

Türk Lirası’nın kısa vadede dolar karşısında 8-8.20 TL seviyesinin altına inmesinin zor olduğunu ifade eden para yöneticilerinin yakın dönem kur tahminleri şöyle:

“8.22-8.28 DESTEKLERİNE DİKKAT”

ALB Forex, dolar/TL kurunda hareketliliğin arttığına dikkat çekerek, yakın döneme ilişkin şu tespitte bulunuyor: “Yakın süreçte kur üzerinde hareketliliği devam ettirebilecek birçok ekonomik veriyi takip edeceğiz. ABD verilerin pozitif görünümü koruması ve Türkiye’de enflasyon oranında artışın sürmesi halinde kurda mevcut yükseliş trendinin devam ettiği görülebilir. Yakın süreçte 8.28 ve 8.22 seviyeleri önemli destek seviyeleri. Kısa süre önce başlayan yükseliş trendinin geçtiği 8.22 aşağısında 8.10 bölgesine değer kaybı yaşanabilir. Yükselişin sürmesi durumunda 8.37 seviyesi ilk önemli direnç seviyesi. Uzun vadeli hareketlerde 8.48 üzerinde kalınması durumunda geçtiğimiz yıl görülen 8.58 seviyesi yeniden test edilebilir.

“YILSONU DOLAR/TL 9.36 OLUR”

Para ve altın uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, dolar/TL’de artık 8 TL seviyesinin altına inişin zor olduğunu belirtip, “Dolar/TL için beklentim bu yıl içinde kurun 8-8.10 TL’nin altına inmeyeceği yönündedir. Bunun en temel nedeni piyasalarda yaşanan güvensizlik ve kısa vadede enflasyonda beklenen düşüşün gerçekleşmeyeceğine yönelik beklentim. Sene sonu için dolar/TL kur beklentim ise 9.36 TL” diyor.

“PSİKOLOJİK ARALIK 8-8.20 TL”

InvestAZ, son dönemde, yurtiçi/ yurtdışındaki gelişmelere bağlı olarak kur fıyatlamalarında kısa vadede tahmin yapılmasının zorlaştığına dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu: “Teknik olarak bakıldığında, kurun psikolojik aralığı olan 8-8.20 bölgesinin yakından takip edilmesi gerektiğini öngörüyoruz. Bu bölgenin üzerine geçilmesi durumunda kısa vadede 8.36-8.50 TL direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Olası, geri çekilmelerde ise 7.80-8.00 TL destek bölgesi olarak izlenebilir. Kur fiyatlamalarında hem yurtiçi hem de global gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

“8.75 TEST EDİLEBİLİR”

GCM Yatırım, Türk varlıklarında ABD-Türkiye ilişkilerinin öne çıktığı bugünlerde beş yıllık CDS’lerin 400 seviyesi üzerinde kalıcı hale geldiğine dikkat çekip, kura ilişkin şu tahminde bulundu:

“Dış politika gündemi ile TCMB’nin sıkı para politikası duruşunda ne zaman gevşemeye gidebileceği endişesi TL tarafında baskı oluşturuyor. Dolar/TL paritesinde 8 psikolojik seviyesi ile 8.50 arasında hareket haber akışına bağlı sürmekte.

TL değerlenmesinde TCMB’nin sıkı para politikası devamının süreceğine ilişkin mesajlar ve enflasyon tarafında yüzde 17-18 bandında en kötüsünün geride kaldığı algısı önemli olacaktır. TCMB’nin olası erken faiz indirim hamlesi ile TL tarafında değer kayıpları ile 8.75 seviyeleri ilk etapta test edilebilir. TCMB’nin erken faiz indirimine gitmemesi ve enflasyonda gerileme ile 8 psikolojik seviyesi ve altında olası 7.85 seviyesi test edilebilir.”

“HEDEF SEVİYE 8.90 TL”

Al Capital TL’deki değer kaybının sürebileceğine işaret ederek şu tespitte bulunuyor: “Yurtiçi enflasyon ve TCMB para politikasına yönelik görünüm çok net değil. Dolayısıyla bu soruyu net olarak cevaplamak oldukça zor. Fakat bankandan yapılan açıklamalar faiz artırımından ziyade faiz indirimi sürecine girileceği şeklinde. Bu da TL’nin koruma kalkanının zayıflaması anlamına gelecektir.

Dolayısıyla TL’de oluşan değerlenmelerin sert ve kalıcı olmasını beklemiyorum. Geri çekilmelerde kısa vadede 200 günlük üssel ortalamaların geçtiği 7.50 seviyelerini izleyecek olsak da aşağısında kalıcılık sağlanma ihtimalini düşük görüyoruz. Dolayısıyla kritik destek olarak bu seviyeyi takip ediyoruz. Yükselişlerde ise 8.58 direnci zaten zirve seviyesi. Bu seviyenin üzerinde 8.90 seviyesinin hedef konumuna yerleşeceğini şimdiden not edelim.”

Esin ÇETİNEL

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu