İş Fikirleri ve İş Kurmak

Bebek bezi değiştirme minderi iş fikri

Patemm minderi

Buluş: Kötü bir soruna basit bir çözüm. Grace Welch bezleri değiştirilirken çocukların herhangi yönde yatırılmasına izin veren ve ailelerin hayatlarını çok daha fazla kolaylaştıran devrim niteliğinde dairesel bir bebek bezi değiştirme minderi. Bu fikri edindikten sonraki beş ay içinde ürün satışa sunuldu ve ona büyük karlar getirmeye başladı.
Mucit: Grace Welch, ABD
Finansal Ödül: 2 milyon Dolardan fazla

Hikâyesi: 2004 yılında bir sabah kızının altını değiştirmeye çabalayan Grace Welch Harvard İşletme Fakültesi’nde okuyan kız kardeşiyle bir gün ev-merkezli bir işinin olmasını ne kadar çok istediğini konuşuyordu. Kız kardeşi ona herhangi bir soruna çözüm bulabilirse kendi işini kurmak için ideal bir durumda olacağını söyledi.

Bu konuşma sırasında bebeğine baktı ve kendisi onu sabit tutmaya çalışırken onun da bebek bezinin içinde kıvrandığını gördü ve o anda ihtiyacı olan ilham geldi ona. Çünkü bebek bezi değiştirmek bebek bezleri ve şekilleri yüzünden her zaman sorun yaratmıştı ve sorun anın da ıslak mendiller hiçbir zaman ulaşılabilecek mesafede olmuyordu.

Basit Bir Çözüm ve Milyon Dolarlık Bir Fikir
Çözümün kendisi basitti aslında, bebek bezi değiştirme minderini yuvarlak yaparak bebek her ne tarafa dönse de sorun olmayacaktı ve bu minderin bebek bezleri ve mendiller için cepleri olacaktı. Çok basit bir fikir olduğu için daha önce birilerinin yapmış olduğunu düşünmek normaldi. Ama Welch’in de aramalarında rastlamadığı gibi böyle bir ürün yoktu.

Bu yüzden bazı fikirler karaladı ve ilk prototipini renkli kartonlardan yaptı. Anneler gününde annesi ona bir dikiş makinesi hediye etmişti ve o da çoğu zaman gece geç saatlere kadar kumaş parçalarını dikti. Bu dikiş çabaları ona herhangi bir ödül getirmeyecekti ve o da prototipini tamamlamak için sarı sayfalardan bir örnek üreticisi ile irtibata geçti .

Sonraki adım patent başvurusuydu: “Kocam yaptığım prototipi görünce hemen ‘San Fransisco’daki en iyi patent avukatını bulmalısın’ dedi. Bir tanesiyle patent başvurumuzu yaptık ve şu an hizmet ve tasarım patentimiz var ve dünya genelinde beklemede olan patentlerimiz var.” Onun buluşunun adı Patemm’di (ürünün ilham kaynağı olan ilk 2 çocuğundan sonra bu isim verildi; PATrick ve EMMa) ve her bir minderin boyu 75 cm’ydi. kolayca tek elle bile katlanabiliyordu ve diğer minderler gibi taşınması zor değildi.

Zorlu Zamanlar
Artık bir soruna çözüm bulduğuna göre bir sonraki aşama bunun etrafında bir iş kurmaktı. Welch’in daha önce hiçbir ticari deneyimi yoktu ve kendi şirketi Patemm Inc. ‘i kurduktan sonra yoğun bir iş eğitim periyoduna başladı. Bu süre zarfında en zor kısım anne olup çocuklarını yetiştirmek ve işini kurmaya çalışmak arasındaki doğru dengeyi bulma kısmıydı.

Welch ürünün pazarlanabilirliğini ölçmek için kendi araştırmasını başlattı. Çocuklarını ve bazı örnek minderleri yanına alarak parka gitti ve dairesel minderi diğer annelere dağıttı. Tepkileri tamamen olumlu yöndeydi. Welch piyasaya çıkmaya hazırdı ve aşamaya göz açıp kapayıncaya kadar gelmişti: “Bu fikir aklıma Nisan 2004’te geldi ve Temmuz 2004 yılında ürünümü piyasaya sürmüştüm! Herşey mümkündür!!!”

Welch’e göre mucitler için en önemli ders ne yapacağı hakkında kesin bir fikre olmaktır. Ve onun buluşu direkt olarak müşteriye satılıyordu ve ürünler el yapımıydı, kendi evinin oturma odasında üretiliyordu. Oysa onun işleri sadece küçük bir ev işletmesi olacaktı ancak medyanın yoğun ilgisinden ve devamında gelen satışlardan sonra birkaç blok ötede bir iş yerine taşıdılar işi.

Kulaktan Kulağa
Önceden Welsch halkla ilişkiler yöntemiyle çalışıyordu. Ürününün numuneleri ve basın açıklamaları bebek ve aile dergilerine gönderiliyordu ve tanıdığı herkese e-posta göndermişti. Kısa zamanda bütün dünyadan siparişler gelmeye başladı. Welch başarılı olmuştu çünkü çok ihtiyaç duyulan bir açığı görüp bu açığı doldurmuştu. Ve ürününe karşı derin duygular besliyor ve başarısına inanıyordu.

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu