Makaleler

Becerilerimi Kendi Kendime Nasıl Geliştirebilirim?

Günümüzün acımasız ve rekabetçi işyerlerinde, cazibe, dakiklik, patronlarınıza saygı ve işbirliğine açık olmak bu zorlu yamaçta sizi zirveye çıkarmak için yeterli değildir.

İlerleme, değişen işin ihtiyaçlarına olumlu bir biçimde karşılık verebilecek en donanımlı kişi olmaktan geçer. Bu da doğru becerileri ortaya çıkarmakla sağlanır.

Çalışanlarının sürekli gelişme gösteren profesyonel hayatlarına yatırım yapmaya değer veren birçok firma, bir yandan şirket içi veya dışı eğitim fırsatlarının mümkün olmasını da sağlarlar.

Ancak birçok şirket bu tarz yatırımları hem gereksiz hem de temel eğitim masraflarını en aza indirdikleri için kazançsız olarak görürler.

Peki, bu kariyer basamaklarını tırmanmak için hevesli firmayı neyle karşı karşıya bırakır? Kendi uzmanlık alanlarında sahip oldukları uygun becerileri korumak için gidebilecekleri yerler ve yapabilecekleri şeyler nelerdir?

Kişisel gelişim için birçok imkandan çalışma programları, ek eğitim ve mesleki eğitimler yoluyla yararlanılabilir. Çok az çabayla, arzulu bir çalışanın becerilerini yüksek oranda ve beklentilerini olumlu tutması olasıdır.

Yine de herhangi bir taahhütte bulunmadan önce, kendinize sormanız gereken birkaç soru olmalı.

  • Şirketinizin ihtiyaç duyabileceği yeni becerileri belirlemek için gerekli vakit harcadınız mı?
  • Sizden beklenen beceriler, sahip olduklarınızın mantıksal bir değişimden geçmesini mi temsil ediyor yoksa başka bir yöne gitmeye mi karar verdiniz?
  • Sahip olmanız beklenen becerileri sağlamak için yapmanız gereken en iyi işi garantiye alacak zamana ve kaynaklara sahip misiniz?
  • Ulaşmaya çalıştığınız hedefe kişisel durumunuz uygunluk gösteriyor mu?

İhtiyaç duyulduğu için, sizden istenen becerileri karşılıyor olmanız oldukça önemlidir. Örnek olarak, farklı geçmişlere sahip insanlarla birlikte verimli çalışma becerisi – bir yardım kampanyasına gönüllü olarak kazanabileceğiniz bir beceri- müşteriyle yüz yüze görüşmekten çok perde arkasından çalışabilen birini arayan şirketinize katkıda bulunmanıza yardımcı olur.

Benzer şekilde, defterdarlık ve muhasebecilikte sertifika sahibi olmanız, eğer şirketiniz insan yönetimi becerileriyle donanmış birini arıyorsa işinize yaramaz.

Yerine getirmeniz gereken şeyi iyi etüt edin ve sonrasında bireysel durumunuza uygun bir çözüm sağlayacak kaynak arayışına girin.

Hali hazırda istihdam altındaysanız, tam ya da yarı zamanlı yükseköğrenim dersleri almak pek muhtemel olmayabilir, buna rağmen kendi hızınızı kendiniz belirleyerek evde çalışmanız olabilir. Eğer pratik, mesleki becerilerden sonra uzmanlık okullarını hedefliyorsanız, bunun için ihtiyacınız olan ekipman ve olanaklara da ulaşabiliyorsanız, sizin için en iyi seçenek bu olabilir.

İnternette biraz araştırma yapmak, seçenekleriniz hakkında daha belirgin fikirlere sahip olmanızı sağlar, tedarikçi kişi veya kuruluşlar belirli hizmetler, ücretler ve ders detayları hakkında ek bilgiler sunabilir.

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu