Makaleler

Bir varmış bir yokmuş. 16 marka internet için ortak şirket kurmuş

16 markadan masallar!

200 milyar dolarlık perakende pazarında organize perakendenin payı her yıl artıyor. 2010’da bu pay 76 milyar dolara yani 118 milyar TL’ye ulaştı. Toplam 30 milyon internet kullanıcısının olduğu Türkiye’de e-ticaretin büyüklüğü 2009 yılında 10 milyar TL iken 2010 yılı sonunda yüzde 48 artışla 15 milyar TL’ye ulaştı. 2003’te bu rakam 260 milyon TL idi.

BKM verileri 2010’da yapılan her 100 liralık harcamanın yaklaşık 7 lirasının internetten gerçekleştiğini gösteriyor. Böyle bakınca, niçin herkesin e-ticarete girdiği de anlaşılıyor. Türkiye her alanda olduğu gibi burada da geç başlayıp, arayı hızla kapatacak gibi görünüyor.

2011 yılında önce Vakko, daybuyday ile ardından Boyner Holding morhippo.com ile eticarete girdi. Mayıs ayındaki üçüncü büyük girişim ise perakendenin 16 oyuncusundan geliyor. Hazır giyim, ayakkabı ve optikte 40 markayla hizmet veren 16 perakendeci internetin gücünü fark ederek, “Biz de bir şeyler yapalım” dedi.

Başkanlığını Hotiç’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hotiç’in yaptığı Perabayt şirketinin internet sitesine de birvarmisbiryokmus.com adı verildi. Şirketin başkan yardımcısı da bu girişimin fitilini ateşleyen Abdullah Kiğılı. Sitenin yöneticisi Mehmet Hotiç, “Misyonumuz internet ortamında müşteriye sürekli fayda optimizasyonu yaratmak” diyor. Hotiç, hem lüks hem de orta sınıf markaların satışa sunulduğu sitenin mayıs ayında aktif hale geleceğini söylüyor. Şirketin 16 ortağı, toplam 40 markaya sahip. birvarmisbiryokmus.com’da başka markaların da satışa sunulması planlanıyor.

“Bu kadar çok seçenek varken yeni bir siteye ihtiyaç var mı?” sorusunu ise şirket ortaklarından Yalçın Ayaydın, “İnternet işi çok büyüyecek, bunun dışında kalmak olmaz. Herkes kısmetini yiyecek” diye yanıtlıyor.

16 ORTAĞIN 40 MARKASI VAR
Abdullah Kiğılı (Kiğılı Giyim)
Ahmet Can Tarkan (Dilasima Group)
Burak Çelet (Desa)
Burhan Özkan (Herşey İletişim)
Yüksel Başesgioğlu (Zeki Triko)
Kerem Gözalan-Furkan Gözalan (Converse-Asport)
Mehmet Hotiç (Hotiç Ayakkabı)
Ramazan Kaya (Saat&Saat)
Ümit Zaim (Derimod)
Ali Tahsin Özlenir (Diesel-Özlenir Giyim)
Tekin Acar (Tekin Acar Kozmetik)
Nejdet Ayaydın (İpekyol)
Yılmaz Yılmaz (Koton)
Gizem Burçetin (Genel Müdür) Aysel Balkan Sancaktar (Göz Group)
Mehmet Rıza Aytek (Vitrin Grup)

Alışverişin yüzde 7’si internetten yapılıyor
Vakko’nun büyük hissedarı olduğu ve geçtiğimiz günlerde ziyarete açılan e-ticaret sitesinin başında sektörün deneyimli isimlerinden Dinç Artman var. Private shopping’in Türkiye’de 3 yıllık bir geçmişi olduğu düşünüldüğünde bugün gelinen noktayı büyük bir başarı olarak değerlendiren Artman, “Yoğun geçen iş yaşamı, trafik ve ulaşım gibi pek çok sorun nedeniyle alışveriş bir keyif olmaktan çıkıyor. Daybuyday açılalı 3 hafta olmasına rağmen şu anda 100 bin üyeyi geçtik” diyor.

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu