İş Fikirleri ve İş Kurmak

Defne Yaprağı Köylülerin Gelir Kapısı Oldu

Defne Yaprağı, Köylüler İçin Yeni Bir Gelir Kapısı Olarak Yükseliyor

Antalya’nın Manavgat, Gazipaşa, Alanya ve Mersin’in Silifke ilçelerinde, binlerce ton defne yaprağı işlenerek yurtdışına ihraç ediliyor. Bu doğal kaynak, köylülere yeni bir gelir kapısı açarak bölge ekonomisine olumlu katkılarda bulunuyor. İlçe orman müdürlükleri tarafından yıllar önce dağıtılan defne fidanları, bölgedeki üreticiler tarafından yetiştirilip işlenerek İzmir’de bulunan firmalar aracılığıyla ABD, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerine gönderiliyor. Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Amuk, defne fidanlarının köylülere iş fırsatları sunarak ekonomik kalkınmaya katkı sağladığını ifade etti.

Defne Yaprağı
Defne Yaprağı

Defne yaprağı üretiminin düşük maliyetli olması ve aromatik özellikleri nedeniyle, Avrupa ülkelerinde ilaç ve kozmetik sanayisinde kullanıldığı belirtiliyor. Gazipaşa Kaymakamı Amuk, defne yaprağı üretiminin köylülere ekmeğini kazandırmanın yanı sıra, doğal kaynakların sürdürülebilir bir şekilde değerlendirilmesine de örnek teşkil ettiğini vurguluyor.

Defne yaprağı üreticisi Mustafa Yılmaz, 2010 ve 2011 yıllarında toplamda 100 ton civarında yaş defne yaprağı ürettiğini ifade ederek, bölgedeki tesisinde 30 aileyi istihdam ettiğini belirtiyor. Yılmaz, bu yılki hedeflerinin ise 60-70 ton arasında bir üretim yapmak olduğunu açıklıyor.

Alanya Sağlık Grup Başkanı Dr. Abdullah Yağdır ise defne çayının gribe iyi geldiğini ve bu tür doğal ürünlerin sağlık alanında da değerlendirildiğini belirtiyor. Bu bağlamda, defne yaprağı üretiminin sadece ekonomik değil, aynı zamanda sağlık açısından da önemli olduğu vurgulanıyor.

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu