Başarılı Girişimcilik

FİKRİN VARSA EĞİTİM SORUN DEĞİL!

Kadın girişimcilere destek olmak amacıyla Goldman Sachs tarafından dünya çapında 22 ülkede yürütülen ve Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi tarafından hayata geçirilen 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı ikinci defa kadın girişimcilere kapılarını açıyor. Türkiye’de 2011 yılı içinde toplam 135 kadınının eğitim göreceği programdan yararlanmak isteyen kadın girişimcilerin Şubat 2011 sonuna kadar www.10000kadin.org adresinden başvurularını yapmaları gerekiyor. Programa, ekonomik büyüme potansiyeli yüksek bir işe veya iş fikrine sahip olan, ancak gerekli eğitimleri maddi koşulları nedeniyle alamamış bütün kadın girişimciler başvurabilecek.

FİKRİN VARSA EĞİTİM SORUN DEĞİL!
Ekonomik büyüme potansiyeli yüksek bir işe veya iş fikrine sahip olan, ancak gerekli eğitimleri maddi koşulları nedeniyle alamamış kadın girişimcilere ücretsiz olarak verilecek olan eğitimlere katılacaklar Goldman Sachs ve Özyeğin Üniversitesi tarafından geliştirilen kriterlere göre seçilecekler.

10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı kapsamında seçilen kadın girişimcilere 3 aya yayılmış bir süre içerisinde toplam 6 haftada 150 saat eğitim verilecek. Eğitimler; girişimciliğin temel ilkeleri, muhasebe ve finans, süreç yönetimi ve organizasyonel planlama, satış ve pazarlama, sermayeye erişim ve iş planı geliştirme ve değerlendirme konularını içeriyor. Programı tamamlayıp sertifikasını alan her kadın girişimci, mezun olduğu günden itibaren en az bir yıl süre ile izlenecek ve işini büyütebilmesi için mentörlük ve koçluk hizmetlerinden yararlanacak.

BU YIL 135 KADIN GİRİŞİMCİ MEZUN OLACAK
Goldman Sachs’ın 2008 yılında 10.000 Kadın adıyla başlattığı ve 5 yıl içinde dünyada toplam 10.000 kadına girişimcilik ve işletme eğitimi verilmesini hedefleyen projenin Türkiye Programı kapsamında, ilk olarak geçtiğimiz yıl Özyeğin Üniversitesi tarafından 79 kadına ücretsiz eğitim verilmişti. Üç yıl içinde toplam 340 kadının yararlanmış olacağı bu imkana bu yıl ise 135 kadın girişimci ulaşacak. Dünya çapında 22 ülkede uygulanan ve 100 milyon dolarlık bir bütçeyle gerçekleştirilen program sayesinde, gelişmekte olan ülkelerde kadınların girişimcilik ve yöneticilik yönlerinin güçlendirilmesi, kadın – erkek eşitsizliğinin azaltılarak paylaşımcı, sürdürülebilir bir ekonomik büyümenin desteklenmesi amaçlanıyor. Ayrıca, kadınların kendi işlerini kurarak yeni iş alanları yaratmalarına ve ailelerine, toplumlarına ve ülkelerine  daha fazla zenginlik kazandırmalarına yardımcı olmak hedefleniyor.

10.000 Kadın, dünyada 60’ı aşkın akademik kurum ve sivil toplum kuruluşundan oluşan bir ağ tarafından yürütülüyor. Financial Times’ın dünyanın en iyisi saydığı 10 işletme okulundan 7’sinin de dahil olduğu 37’yi aşkın lider işletme okulu 10.000 Kadın projesinde yer alıyor.

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu