İş Fikirleri ve İş Kurmak

Founder Institute Girişimcilik Eğitim Programı

Founder Institute, teknoloji alanında fikir aşamasındaki projelere eğitim veren bir kuluçka (inkubasyon) programı. Hedef kitle, teknoloji girişimi kurmak için fikri olan ancak henüz hayata geçirmemiş girişimciler. Girişimcinin fikri olması bile gerekmiyor, bir teknoloji girişiminde kurucu ortak olmak istemesi yeterli. Programın amacı, projeyi, iş modelini, yol haritası ve girişim kuruluşunu doğru kurgulayarak start-up başarı oranlarını arttırmak. Diğer programlardan farkı ise kurumsal bir çalışma hayatı olan kişilerin de katılabilmesi.

Program dört ay boyunca haftada bir akşam toplantılar, bireysel ve grup egzersizlerinden oluşan, tecrübeli start-up CEO’ları tarafından verilen ve girişimciliğin tüm boyutlarını kapsayan uygulamalı bir eğitim, mentorluk desteği ve yatırımcı tanıştırmalarından oluşuyor.

Founder Instute, globalde yüzde 95’i CEO veya start-up kurucu ortağı olan 900’den fazla mentorun desteğiyle bugüne kadar 650’den fazla teknoloji firmasını hayata geçirdi. 2009 yılında Silikon Vadisi’nde girişimci Adeo Ressi tarafından kurulan Founder Institute’un yer aldığı 32. şehir İstanbul oldu.

Türkiye’nin girişimcilik konusunda büyük bir potansiyel taşıdığını belirten Founder Institute Türkiye Direktörü Kutlu Kazancı, “Genç yetenekler kurumsal hayatta alternatif olarak girişimciliği düşünmeye başladılar. Türkiye’de hâlâ yeteneğin büyük kısmı kurumsal dünyada ve fikirlerin çoğu kafalarda. Gerekli olan motivasyon, mentorluk, destek veren bir topluluk ve doğru yatırım. Founder Institute bütün bu alanlarda girişimcilere destek veriyor. Hedefimiz her sene 20-30 teknoloji fikrini hayata geçirmek” diyor.

Son başvuru 18 Kasım
Eğitim aslında uygulamalı bir program. Her hafta bir girişim kurmanın bir boyutuyla ilgili çalışılıyor. İlk 5 hafta fikir, girişimci-ürün-pazar uyumu, iş modeli, büyüme stratejisi üzerinde çalışılıyor ve sonunda mentorlardan bir değerlendirme ve geri bildirim alıp devam ediliyor. İkinci 5 hafta ekip kurma, firma kurma ve hukuk, gelirler giderler, ürün geliştirme üzerinde çalışılıyor. Sonunda yine mentorlara yol haritası ve gelişim sunulup destek ve geribildirim alınıyor. Son 5 hafta lansmana hazırlanılıyor. Ürünün prototipi nasıl geliştirilir, satış, PR, finansman üzerine çalışılıp firmaları ve projeleri hayata geçirerek mezun olunuyor.

Mezuniyet şartının girişimcilerin firmalarını kurmaları ve projelerini hayata geçirmeye başlamaları olduğunu belirten Kazancı, dünyada 10 binden fazla başvuru olduğunu, yüzde 25’inin programa kabul edildiğini, programa başlayanlardan da yüzde 35’inin mezun olduğunu söylüyor.

Programa son başvuru tarihi 18 Kasım. Başvuranlar kişilik ve yetenek testini geçtikten sonra başvuru ve test sonuçlarına göre programa kabul oluyorlar. Programın yurtdışından gelecek mentorların ve organizasyonların masraflarını karşılamaya yönelik bir ücreti var. Mezun olanlar da ayrıca yüzde 3,5 hisselerini Founder Institute’a veriyorlar, Founder Institute buradan gelecek  kazanımların üçte birini mezunlara, üçte birini mentorlara ve kalanını kendi bünyesine paylaştırıyor. Founder Institute mezunları başarılı olup şirketleri satılıyor veya halka açılırsa para kazanıyor. İlk sömestır 28 Kasım’da başlayıp Mart’ta son bulacak.

Başvuru için: http://fi.co/apply/istanbul/

Hürriyet İK – Zeynep MENGİ

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu