İş Fikirleri ve İş Kurmak

Gelecekte çok kazandıracak iş fikirleri, yıldızı parlayacak iş fikirleri

İş fikirleri yeni dünya ile genişliyor, iş alanları artıyor. Geleceğin favori işleri de günden güne farklılık gösteriyor. Geçtiğimiz 10 yılın gözdeleri artık tarih oluyor. İşte ekotrent.com sitesinin haberi yıldızı parlayacak 42 iş önerisini gündeme getiriyor. “Nasıl bir dükkan açarsam kaç lira kazanırım” diye merak edenler bu haberi okumadan geçmesin.

1- İş fikri: 5 boyutlu sinema: Son zamanlarda 5 boyutlu sinema salonları yatırımcıların yüzünü güldüren bir iş modeli olarak dikkat çekiyor. Görüntüdeki derinlik algısının yanı sıra sert esen rüzgar veya bir anda salonu basan sisle izleyiciyi filmin içine alan 5 boyutlu sinema, gerçekçi efektleriyle yatırımcısıyla birlikte ziyaretçisini de mutlu ediyor. Ortalama 250 bin dolar seviyelerinde olan yatırım maliyetine karşılık aylık en az 15 bin lira kazanç sağlayan 5D sinema, önümüzdeki dönemlerde eğlence harcamalarından daha büyük pay almaya aday.

2- İş fikri: Funpark: Türkiye’nin çeşitli illerinde altı noktada yer alan Funpark da bu işe ilgi duyanlara yeni bayilikler veriyor. 5D sinema işletmeciliği yapılabilecek uygun yerler, başta alışveriş merkezleri ve yoğun yaya akış trafiği bulunan caddeler de bayilik verecek olan Funpark, yatırımcıdan franchising bedeli almıyor. Film desteği verdiği girişimcilerine bir yıl garantili teknik servis, montaj ve kurulum da sağlayan Funpark, aylık minimum 15 bin lira kazanç vaat ediyor.

3- İş fikri: Simülatör Makine Prodüksiyon: Simülatör Makine Prodüksiyon, artan ilgi ve yatırım maliyetlerinin kısa sürede karşılandığını gören pazara adım atan isimlerden biri. Genel Müdür Mustafa Mertcan, henüz yeni bir iş modeli olmasına rağmen şu anda bu işle ilgilenen 50’nin üstünde çok boyutlu sinema salonu olduğunu kaydediyor. Simülasyon ve sanal gerçeklik teknolojilerine yatırımların gelecek dönemde artacağını öngören Mertcan, 6 kişilik bir 5D sinemanın en az 150 bin dolarlık bir maliyeti olduğunu söylüyor. Mertcan, bayilik için teknik destek, montaj ve kurulum hizmeti de verdiklerini iletiyor.

4- İş fikri: Fatura kuyruklarına son: Bir zamanlar elektrik, su, doğalgaz gibi faturaları ödemek için bankada kuyruğa girmek zorunda kaldığımız dönemler tarih olmaya başladı. Keza banka kuyruklarının yerini fatura tahsilat noktaları almaya başladı. Fatura tahsilatı ödeme noktaları aslında dünyada çok yaygın bir sistem.

5- İş fikri: Garanti Online Fatura: Garanti Online Fatura (GOF), franchise açmak isteyenlere sunduğu 24 aya varan taksit olanakları sunuyor. 2011 sonuna kadar şube sayısını ise bine çıkarmayı hedefliyor. GOF Genel Müdürü Tarık Yılmaz, “Finansal durumu yeterli olmayanlar için de cazip bir yatırım paketi oluşturduk. 5 bin dolarlık franchise bedeli ile bankacılık destekleyici hizmetleri, fatura ödemeleri, D-Smart, TTnet ve diğer bazı ödemeleri içeren bu paketle işinizi kurabiliyorsunuz” diyor.

6- İş fikri: Kredixshop: Şu an 35 ilde 350’yi aşkın Kredixshop ödeme noktası bulunuyor. Bütün işlemler Kredixshop’un özel sistemi üzerinden online olarak yapılıyor. Franchise giriş bedeli proje ve lokasyona göre değişiyor. Standart KredixShop açmanın giriş bedeli 6 bin lira + KDV. Ayrıca 15 bin liralık teminat mektubu alınıyor. Bayinin aylık cirosu yerine ve iş hacmine göre 3 bin ile 80 bin lira arasında değişiyor.

7- İş fikri: Sağlıklı yaşam ve zayıflama: Sağlıklı yaşam ve zayıflama Sağlıklı yaşam, son yılların en hızlı büyüyen pazarı. Henüz bakir olan bu pazarın yılda yüzde 500 oranında büyüdüğü belirtiliyor. Türkiye’de 20 milyon kadın bu pazarın hedef kitlesi. Türkiye’de yeni yeni büyümeye başlayan sağlıklı yaşam sektörünün ABD’deki cirosal büyüklüğü 100 milyar dolar civarında. Uzmanlar önümüzdeki beş yıl içinde bu pazarın dünyada 1 trilyon dolarlara ulaşacağını öngörüyorlar.

8- İş fikri: Neobodica: Güney Kore medikal ve kozmetik buluşlarının, Avrupa’da tüketicilere sunulması için kurulmuş bir zincir sistemi. Bostancı, Maltepe ve Göztepe’de merkezleri olan şirket, Türkiye’nin her yerine franchise verecek. 150 bin lira yatırım maliyeti yapılması gerekirken, 13-14 bin lira işletme gideri bulunuyor. Evlerin yoğun olduğu bölgelerde yatırım yapılması önerilirken yatırımcının aylık kazancı 30-40 bin lirayı buluyor.

9- İş fikri: Footbreak: Sağlıklı yaşam pazarında faaliyet gösterecek olan Footbreak, Tai ayak masajı ile gevşemeyi sağlayan çayların satıldığı cafe konseptinden oluşuyor. Dünyada bir ilk olan bu konsept ile insanların streslerinden arınmalarının sağlanması hedefleniyor. Yurt içi ve yurt dışında zincirleşme planları olan marka, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya ile yurtdışında Rusya ve Almanya’da franchise vermeye hazırlanıyor. 100-120 bin dolar yatırım maliyetine karşılık aylık kazancın da 40 bin doları bulacağı belirtiliyor.

10- İş fikri: Ota Güzellik Merkezi: 1996 yılında Ota Tıp merkezi yöneticiliğine başlayan Tülay Akvardar, aynı yıl Ota Tıp Merkezi bünyesinde hizmete başlayan güzellik ve estetik hizmetlerini Ota Güzellik Merkezi adı altında farklı bir merkezde toplamış. Marka, Türkiye genelinde franchise veriyor. Bu merkeze ihtiyaç duyan insanların kolay ulaşabilecekleri yerlerde açılması planlanan merkezlerin minimum yatırım maliyeti 500 bin dolar. Aylık kazancın ise 30 bin dolar civarında olduğu belirtiliyor

11- İş fikri: Sigarayla terapi savaşı: Sağlıklı yaşam bilincinin yükselmesi ve restoran, cafe gibi kapalı alanlarda yasaklanmasıyla artan sigara bırakma merkezleri yeni girişimlerin de adresi oldu. Sigara bırakma terapilerinin yanı sıra, bitkisel ilaçlarla da hizmet veren bu merkezler başarısına göre ayakta kalabiliyor.

1 2 3 4Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu