Güncel Ekonomi Haberleri

Hedeflere daha hızlı yürüyeceğiz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye muasır medeniyetler seviyesi hedefine ilerlerken mevcut sistemin artık milletin beklentilerini karşılamakta yetersiz kaldığını söyledi. Ekonominin, kalkınmanın olmazsa olmazının, altyapı yatırımları, Türkiye’nin erişimini, ulaşımını kolaylaştırmak olduğunu vurgulayan Arslan, şunları kaydetti: “Ancak gördük ki, darbe anayasası ile kurulan yönetim sistemi buna izin vermiyor. Özellikle çok başlılıktan kaynaklı olarak, çok daha kısa sürede tamamlayacağımız işleri birkaç yılda bitirmek zorunda kalıyoruz. Bolu Tüneli, yüksek hızlı tren hayali gibi yapırr,; 20-30 yıl süren projeler bunların en büyük kanıtı. Ancak ülkemizin artık buna tahammülü yok. 2023 hedeflerine bu şekilde ulaşmak çok zor. Hedefleri büyük koyduk, hedefleri büyük koyduğumuza göre büyük ve güçlü adımlarla yürümemiz gerekiyor. Ülkemizin istikrarının, güvenin de aynı şekilde devam etmesi gerekiyor.”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin ulaştırma ve iletişim altyapısına 2003’ten bu yana 320 milyar TL yatırım yaptıklarını belirtiyor…

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2003’ten bu yana Türkiye’nin ulaştırma ve iletişim altyapısına yaklaşık 320 milyar TL yatırım yaptıklarını belirterek, Yavuz Sultan Selim ve Osmanga-zi Köprüsü ile Avrasya Tüneli gibi küresel ölçekli dev karayolu projelerini başarıyla tamamlayarak tüm dünyanın hizmetine verdiklerini vurguladı. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temelinin atıldığını belirten Arslan, Bakü Tiflis Kars Projesi ve 150 yıllık rüya Mar-maray ile Uzak Asya’dan Batı Avrupa’ya; Pekin’den Londra’ya uzanan “İpek Demiryolu” hayalini gerçeğe dönüştürdüklerini söyledi. Arslan, bu yatırım ve pro-j eleri birçok hukuki ve bürokratik engeli aşarak gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile çift başlılığın ortadan kalkacağını ifade eden Arslan, bu durumun özellikle bürokrasinin de ortadan kalkmasına büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Değişimle birlikte çok daha hızlı iş yapabilir hale gelineceğini ve alınan kararları çok daha hızlı uygulayacaklarım belirten Arslan, “İşte bu yüzden 16 Nisan’da ‘evet’ diyeceğiz. Böylece önce 2023 hedeflerimize, daha sonra da 2035,2053,2071 gibi uzun vadeli hedeflerimize çok daha sağlıklı ve hızlı yürüyeceğiz” dedi.

“TEK MİLLET OLMA ÇABASI”

Ülke ve millet olarak hedeflere ulaşmak için öncelikle güçlü, etkin, yetki ve sorumluluk sahibinin tam olarak belli olduğu bir yönetim sistemine ihtiyaç duyulduğunu belirten Bakan Arslan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin arkasında da böyle derin bir arka plan olduğuna işaret etti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ne rejimle, ne tek adamlıkla, ne şahsilikle bir ilgisi olmadığını ifade eden Arslan, “Bizim tek konumuz, ülke ve millet olarak geçmişte yaşadığımız tecrübeler ışığında kendimize çok daha güçlü, çok daha dirençli, hedeflerimizi gerçekleştirmeye çok daha uygun bir yönetim sistemi kurma çabasıdır. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet olma çabasıdır.”

‘YÖNETİM DOĞRUDAN MİLLETE”

“Yeni sistemin en büyük güvencesi gerçek anlamda demokratik olmasıdır” diyen Arslan, bu sistemde milletin yüzde 51’inin teveccühüne mazhar olamayan hiç kimsenin cumhurbaşkanı olamayacağını vurguladı. Millete hesap vermek zorunda olan hiçbir cumhurbaşkanının da yanlışlara sapma ihtimali olamayacağını dile getiren Arslan, “Cumhurbaşkanlığı sisteminin özü, yönetimin doğrudan millete veriliyor olmasıdır. Yasama orgam ve orada görev yapan milletvekilleri yeni sistemde sadece asli işlerine odaklanacaklar” dedi.

TBMM’de üç dönem görev yapmış olup da tek bir kanun teklifi, tek bir yasama çalışması yapmamış milletvekilleri olduğunu dile getiren Arslan, yürütmeyle yasamayı kesin hatlarıyla ayıran yeni sistemle birlikte tüm milletvekillerinin Meclis çalışmalarına yoğunlaşacağını kaydetti.

HÜLYA GENÇ SERTKAYA

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu