Teknoloji ve İnovasyon Haberleri

İngilizce öğretme uygulamaları derdimize deva olabilir mi?

Yabancı dil öğreten 25 uygulama

PRATİK zekasıyla her şeyin hakkından gelmeyi bilen Türk insanı, yabancı dil konusunda henüz istenen düzeyde değil. Söz konusu kariyer olduğunda ise dil öğrenme süreci neredeyse ömür boyu süren bir deneyime dönüşebiliyor. Peki, yıllarca İngilizce dersi almamıza rağmen neden İngilizce konuşamıyoruz? Son yıllarda yükselişe geçen İngilizce öğretme uygulamaları derdimize deva olabilir mi?

Dünyanın birçok ülkesinden kullanıcılara anadili İngilizce olan eğitmenler ile canlı, sesli ve görüntülü konuşma pratiği sağlayan English Ninjas’ın CEO’su Ali Servet Eyüboğlu, “Ülkemizde 7 yaşında başlayan İngilizce öğrenme serüveni ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere tam 12 yıl sürüyor. Okullarda verilen gramer ağırlıklı dil eğitimi, iş konuşmaya geldiğinde sınıfta kalıyor. Öğrenciler yıllar süren eğitimlerinde aynı konuları ve kuralları tekrarlarken İngilizce öğrenme heveslerini ve ilgilerini de kaybediyorlar” diyor. Öğrencilerin yetersiz konuşma uygulamaları, kalabalık sınıflar, farklı öğrenme becerileri ve anadili İngilizce olan kişilerle iletişim kurma fırsatının az olması gibi nedenlerle teorik olarak İngilizceyi öğrenseler bile pratikte zorlandıklarını ifade eden Eyüboğlu, iyi seviyede İngilizce bildiğini söyleyen çalışanların bile, kağıt üzerindeki dil kullanma becerileri ile sözlü iletişim kurarken gösterdikleri başarının büyük farklılık gösterdiğine işaret ediyor. İş hayatında, özellikle de uluslararası firmalarda çalışırken bu durumun büyük sıkıntılara yol açtığına değinen Eyüboğlu şunları aktarıyor:

“İhracat ve turizm gibi ülkeye döviz girişi sağlayan ve ülke ekonomisine büyük katkıda bulunan sektörlerde iyi seviyede İngilizce bilen iş gücüne olan ihtiyaç her geçen gün daha da artıyor. İngilizceyi akıcı bir şekilde ko-nuşabilmeye yönelik projelerin teşvik edilmesine ihtiyacımız var. Hayatımızın her alanına giren dijitalleşme ve teknolojinin avantajlarını bu alanda kullanmalıyız. English Ninjas da bunu yapıyor.

Anadili İngilizce olan eğitmenlerle konuşma pratiği yapmak isteyen kişileri, zaman ve mekan kısıtlaması olmadan bir araya getiriyoruz. Konuşamama problemine çözüm olarak geliştirilen bu tarz platformlar, şu an için İngilizceyi geliştirmenin en etkin yolu.”

Yabancı dil öğreten 25 uygulama

TÜRKÇE YÜZDE 3’LÜK GRUPTA

Türklerin İngilizce konuşamaması konusunda yaptığı stand-up gösterileriyle tanınan, “İngilizcenin Matematiğini Yazan Adam” seminer serisiyle kısa sürede İngilizce konuşturmayı vaat eden Taner Çağlı’ya göre, dünya dillerinin yalnızca yüzde 3’ü sondan eklemeli ve sezgilere dayanıyor. Türkçe ise bu yüzde 3’lük dil grubunun en gelişmiş olanı. Kalan yüzde 97’lik grubun ortak özelliği matematiğe dayalı olması yani yoruma oldukça kapalı olması. İngilizce bunlar arasında en gelişmiş olanı, öyle ki dilin bütün felsefesi ve kurgusu yanlış anlaşılmamak üzerine tasarlanmış. “Düşünün ki bir taraf her şeyi insanın zekasına ve yorumuna bırakmışken diğer taraf tüm planını bunun önüne geçmek için yapmış. Bir yabancı dil öğrenmek için bir ülkenin veya milletin gelişmiş olması gerekmez, öğrenen kişilerin bu konuda yetenekli veya yatkın olmaları da gerekmez. Önemli olan ana dilinizdeki mantığın ve düşünce sisteminizin hedef dile uygun olmasıdır.

Örneğin, bir Alman eğitim sistemi ne kadar kötü olursa olsun eğitim sistemi mükemmel olan bir Türke göre daha kolay İngilizce öğrenecektir çünkü dilin mantığı kendi ana diline uygundur” diyen Çağlı konuyu şu sözlerle detaylandırıyor:

“ÖNCE TÜRKÇE…”

“Eğer ‘the’ niye var sorusunu soruyorsanız Türkçe düşünce sistemine sahipsiniz demektir ve kendi dilinde ‘the (malum)’ ifadesine başvurmadan konuşan birisi elbette ki dili saçma bulacak ve eğitim sistemi ne kadar iyi olursa olsun kendi kendine bir duvar örecektir. Dolayısıyla burada Türkiye’deki eğitim sisteminin ilk olarak dikkat etmesi gereken şey bireylere İngilizce öğretmek değil, İngilizcenin nasıl bir dil olduğunu öğretmektir. Bunu anlayan çocuk veya yetişkin zaten kendi kendine ve doğal olarak İngilizce öğrenecektir. Şöyle bir örnekle kafanızda canlandırmanızı sağlayayım; ‘Şapkalı asker’ Türkçede iki kelime iken İngilizcesi sekiz kelimedir. The one with a hat is a soldicr.’ Şimdi aynı cümleyi iki kelime ile söyleyebilen bir milletin sekiz kelime ile bu cümlcyi kurmasını beklemekten önce onlara bu cümlenin İngilizcede neden sekiz kelime olduğunu anlatmak gerekiyor. Haliyle, Türkçede de neden iki kelime olduğunu anlatmış olacaksınız. îşte biz buna 7İngilizce düşünmek7 diyoruz. Yani İngilizce düşünmek ‘araba’ gördüğünde aklına ‘car’ kelimesinin gelmesi değil, bu farklı bakış açısını anlamaktır. Yani bir İngilizin hangi durumda nasıl düşündüğünü bilmektir ve tabii bu da Türkçe düşünmeyi bilmekten geçer. Bu yüzden her zaman önce Türkçe diyoruz.”

İNGİLİZCENİN BİR MATEMATİĞİ VAR

Çağlı’ya göre, İngilizce sol beyinde çalışan ve yanlış anlaşılmaya en kapalı dildir bu yüzden matematikle yönetilir ve çoğu cümle matematik kadar yoruma ve tartışmaya kapalıdır. Dolayısıyla Türkçe düşünce sisteminden gelen birisinin önce sezgilerini bir kenara bırakıp matematiksel düşünmeyi öğrenmesi gerekiyor. Çağlı bu konuyu şöyle özetliyor:

“Biz aileyiz derken İngilizce düşünce sisteminde ‘Biz bir aileyiz /we are a family’ açılımı görünür fakat ‘biz öğrenciyiz’ cümlesinde ‘biz öğrencileriz / we are students’. Oysa Tiirkçesinde ne aile kelimesinin başında ‘bir’ vardır ne de öğrcnci’nin sonunda ier’ eki. Peki,öğrenci bunun böyle olması gerektiğini nasıl öğrenecek? Ya yıllarca bu dile maruz kalacak ve fanus ortamında kulak dolgunluğuyla öğrenecek, ya da size her iki düşünce sistemine hakim bir öğretmen sizi bu konuda doğrudan yönlendirecek. İngilizce düşünmek İngiliz gibi düşünmektir. İngilizce gibi düşünmeyi öğrenmek için önce Türk gibi düşünmenin ne olduğunu bilmek gerekir. İngilizcenin matematiği sorusuna gelecek olursak evet cümlenin yoruma kapalı olması açısından yüz yıllar önce belirlenmiş ve kolay kolay değişmez bir öğe dizilimi vardır. Bu matematiğe hakim olmak ve içselleştirmek için önce iyi düzeyde öğe bilgisine sahip olmak gerekir. Cümle öğelerine etraflıca hakim olan birisi hem daha iyi İngilizce konuşur hem de daha doğru cümleler kurar.”

İngilizce öğretme uygulamalarının başarısının kanıtlanmış olmadığını ifade eden Çağlı, “Benim önerim, uygulamaların bir öğretmen rehberliğinde yani yüz yüze derslere ek olarak kullanılması. Ben bilginin sınıf ortamında yüz yüze öğrenilmesi gerektiği fakat uygulamalar vasıtasıyla pekiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani en azından 15-20 yıl daha böyle olacaktır. 20 yıl sonrası içinse öngörüm zaten dil eğitimi diye bir şey kalmayacak, iler şeyin yerini teknoloji almış olacak.”

En popüler 25 uygulama

DUOLİNGO

Türkçe arayüz ile İngilizcenin yanı sıra Almanca, Fransızca, Portekizce, Rusça, İtalyanca, Felemenkçe ve İspanyolca kursları da bulunan uygulama, çeşitli alıştırmalar sunarak dil öğrenimini geliştirmeye çalışıyor.

En iyi yabancı dil uygulamaları arasında yer alan Duolingo, yabancı dil öğrenmek isteyenlere farklı dil seçenekleri sunuyor. Dinleme, konuşma, boşluk doldurma gibi etkinliklerin yer aldığı uygulama, kullanıcılarına pratik yapması gereken saati de hatırlatıyor. Uygulama günde yirmi dakika ayırarak kısa zamanda basit bir İngilizce ile konuşmaya başlatmayı vaat ediyor. Duolingo’daki derslerin tamamı yaklaşık üç ayda bitiyor.

BUSUU

En popüler uygulamalardan biri olan Busuu, kullanıcıları tabi tuttuğu bir deneme sınavından sonra seviyesine uygun olan eğitime başlatıyor. Kullanıcının temel seviyeden başlayarak ileri seviyeye kadar kendini geliştirmesine imkan sağlıyor. “Günde sadece 10 dakikanı ayırarak yeni bir dil konuş” sloganıyla yola çıkan Busuu, kullanıcılarına konuşma, yazma gibi etkinlikler sunuyor. İngilizce dışında İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Portekizce, Çince, Japonca, Lehçe, Rusça ve Arapça versiyonları da bulunan uygulama, ana dili İngilizce olan kişilerle konuşma imkanı da sunuyor. Her bir derste bazı kilit kelimeler, bir diyalog, yazma alıştırması bölümü, konuşma pratiği bölümleri bulunuyor.

FLUENTU

En favori uygulamalardan biri olan Fluentu, müzik videoları, reklamlar, haberler ve ilham verici konuşmalar gibi gerçek hayattan alınma videolar aracılığıyla kişiselleştirilmiş bir İngilizce öğrenme deneyimi sunuyor. İngilizceyi gerçek hayatta konuşulduğu gibi öğrenme fırsatı sunan uygulamada, popüler talk şovlar, müzik videoları ve komik reklamlar gibi pek çok ilgi çekici video bulunuyor. FluentU’nun en güzel yanlarından biri de öğrendiğiniz kelimelerin kaydını tutması. Böylece ileride size öğrendiğiniz kelimelerle ilgili örnekler ve öğrenme geçmişinizi baz alarak yeni videolar öneriyor.

CAMBLY

Cambly, ana dil seviyesinde İngilizce konuşan hocalarla görüntülü olarak konuşma sağlıyor. Hocaların profillerini inceleyerek kiminle konuşacağınıza karar verebildiğiniz uygulamada iş İngilizcesi, havacılık, seyahat, bilim gibi konularda uzmanlaşmak isteyenlere kategoriler de sunuluyor. Ayrıca Cambly ile TOEFL ve IELTS uzmanlarından eğitim alınabiliyor.

VOSCREEN

Voscreen çeşitli İngilizce içeriklerden oluşturulmuş videolar sunarak, İngilizce ile sürekli iç içe olmanızı sağlıyor. Ekrana gelen videodan sonra sizden İngilizce içeriğin Türkçe karşılığını işaretlemeniz isteniyor. Ayrıca uygulamada sadece Türkçe değil, birçok dil seçeneği olduğu için bir başka dilde çeviri yapmak isterseniz onu da seçebiliyorsunuz. Uygulama içeriklerini film, dizi, belgesel ve çizgi film gibi programlardan alıyor ve kısa video kesitleriyle İngilizceyi eğlenceli hale getiriyor. Kullanıcının anlama hızını arttırmasını, hızlı okuma becerilerini ve refleks düşünme yeteneklerini geliştirmesini sağlıyor.

İngilizcenin yanında Almanca, Rusça, Korece, Fransızca, İspanyolca, Arapça, Japonca ve İtalyanca seçenekleri bulunan uygulama, kameranızdan baktığınız nesneleri tanımlayarak yabancı dildeki çevirisini gösteriyor. Dersler kullanıcılar tarafından tasarlanıyor; örneğin öğrendiğiniz kelimeleri başka kullanıcıların nasıl öğrendiğini de görebiliyorsunuz. Özellikle Amerikan İngilizcesinin çok geniş bir kelime haznesi vardır. Bu da kelime ezberleme sürecini zorlaştırıyor. Memrise bu zorluğa yönelik bir uygulama olarak biliniyor. Konuşma becerilerini geliştirmek için sohbetler kategorisi de bulunan Memrise, burada çeşitli senaryolar ile size sohbet imkanı sunuyor.

HİNATİVE

HiNative uygulaması, kullanıcıların İngilizce, İspanyolca, Fransızca gibi dilleri anadili olarak konuşanlardan öğrenmesini sağlıyor. Bu uygulamada, akla gelebilecek her türlü soru dünyanın dört bir yanındaki insanlara sorulabiliyor.

“Bunu İngilizce nasıl telaffuz ederim?”, “Bu iki sözcük arasındaki fark ne?” gibi soruların cevabı HiNative ile alınabiliyor. Yaygın kullanılan diller ile ilgili kısa dersler, ipuçları ve oyunlara da bu uygulamadan erişilebiliyor.

SPEAKY

Dünyadan milyonlarca kullanıcının katıldığı Speaky uygulaması, farklı dillerde pratik yapma imkanı sunuyor. 110’dan fazla dil ile ilgili etkinliklerin bulunduğu Speaky, kullanıcının ilgi alanlarını farklı insanlarla konuşabilmesini sağlıyor.

BABBEL

Rakiplerinden farklı olarak kullanıcının ilgi duyduğu alanlara odaklanan Babbel, 14 farklı dilde eğitim veriyor. Bunlar arasında, İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Portekizce, Endonezce, Türkçe gibi diller yer alıyor. 15 dakikalık dersler sayesinde günlük hayattan konuşmalar öğretiliyor. Babbel’in odaklandığı alan size gerçek hayatta kullanılan konuşma İngilizcesini öğretmek. Uygulama İngilizce telaffuzunuza yardımcı olmak için sesinizi de dinleyebiliyor. Öğrendiklerinizi hatırlayacağınız konusunda da emin olabilirsiniz çünkü bu uygulama önemli dersleri unutmanıza izin vermeden size hatırlatıyor. Kişisel ilgi alanlarınıza göre dersler bulmanıza yardımcı olan uygulama sayesinde iş dünyasından seyahate her konuda İngilizce pratiği yapılabiliyor.

HELLO7

Gif’lerle İngilizce kelime ezberleten Hello7, öğrencileri sıkmayacak bir yöntemle kelime haznesini genişletiyor. AppStore editörleri tarafından defalarca eğitim kategorisindeki en iyi 10 uygulamadan biri seçilen Hello7, kullanıcılara günde yedi yeni kelime öğretiyor. Her kelime, özenle seçilmiş bir GIF ile eşleştiriliyor ve bu sayede öğrenim süreci eğlenceli hale getiriliyor. Hello7’nin Türkçe hariç Ruslar, İspanyollar ve Almanlar için de versiyonları bulunuyor.

HELLOTALK

Yeni kültürler keşfetmeyi, dünyanın herhangi bir yerinden arkadaş edinmeyi sağlayan uygulama, kullanıcılarına karşılıklı dil değişimi imkanı sağlıyor. 100’den fazla dilde pratik yapılabilen uygulamada metin, sesli kayıtlar, sesli aramalar ve video görüşmeleri de mevcut.

“Bir dili öğrenmenin en iyi yolu aslında onu konuşmaktır” sözüyle yola çıkan uygulamada, ortak çalışmaya dayalı bir öğrenme deneyimi tasarlanmış. Kullanıcı bireysel üyelerle sohbet edebildiği gibi grup sohbetlerine de katılabiliyor.

ENGLİSH NİNJAS

Anadili İngilizce olan eğitmenler ile web ve mobil uygulamalar üzerinden canlı konuşma pratiği sağlayan English Ninjas, Brezilya, Güney Kore, Suudi Arabistan başta olmak üzere 70 farklı ülkeden kullanıcılara sahip. Uygulama, yurtdışında yaşayan eğitmenlere dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerden ulaşarak anında canlı bağlantıyla konuşmayı sağlıyor. Eğitim kurumlan ve şirketler ile işbirlikleri de gerçekleştiriyor.

MOSALİNGUA

İngilizce öğrenenlerin karşılaştıkları ortak sorunlardan biri belirli bir zaman sonra bir kelimeyi unutmalarıdır. Mosalingua bu sorunu SRS adı verilen bir yöntemle çözmeye çalışıyor. Açılımı “Spaced Repetition Softvvare” olan SRS, “Aralıklı Tekrar Yazılımı” anlamına geliyor ve en basit haliyle siz yeni öğrendiğiniz kelimeleri unutmadan hemen önce size bu kelimeleri tekrar ettirmeyi sağlıyor.

SRS ile tasarlanmış konuşmalar ve kelime bilgi kartları ile Mosalingua en önemli 1.500 kelimeyi etkin şekilde öğrenmeyi sağlıyor.

MONDLY

Yabancı dil öğrenme uygulamaları arasında en kapsamlı uygulamalardan biri olan Mondly tam 33 farklı dili öğrenme imkanı sunuyor. İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca gibi popüler dillerin yanında Çekçe, Hırvatça, Fince, Farsça, Macarca ve Afrika Dili gibi görece olarak az insanın konuştuğu dilleri Mondly ile öğrenmek mümkün. Günlük hedefler sayesinde hem gramer olarak hem de kelime dağarcığı olarak kullanıcısına katkıda bulunan Mondly en iyi .yabancı dil öğrenme programlarından bir tanesi.

QUIZLET

İnteraktif bir uygulama olan Çuizlet sayesinde arkadaşlarınız ile aynı anda yabancı dil çalışması yapabiliyorsunuz.

18 farklı dilde öğrenme imkanı sunan uygulamanın birçok farklı modu bulunuyor. Mesela öğren modu ile katılacağınız sınavlara hazırlanabiliyorsunuz. Yaz modu sayesinde öğrendiğiniz kelimeleri ne kadar hatırladığınızı test edebiliyorsunuz. Bununla birlikte kelimelerin 18 ayrı dilde telaffuzlarını da sunan Ouizlet akılda kalıcı bir öğrenme imkanı sunuyor. Anatomi, fizik, yabancı dil, spor, müzik gibi kategorilerde eğitim programları bulunuyor.

LINGUALEO

Gramer kursları, altyazılı TED konferansları ve İngilizce makaleler gibi pek çok içeriğe ulaşmanızı sağlayan Lingualeo, içinde 100’den fazla açıklamalı ve resimli kelime seti barındırıyor. İnternet bağlantısı olmadan da çalışabilen Lingualeo, klasik eğitimi sıkıcı bulanlara özellikle tavsiye ediliyor.

MİNDSNACKS

SAT ve GRE sınavlarına hazırlanan öğrenciler için tasarlanmış dokuz zengin ve etkileyici oyuna, pratiklik kazanmanıza yardımcı olacak 500 SAT kelimesine, 25 ders ve test içeriğine sahip olan uygulama, kelime dağarcığınızı genişletmeyi hedefliyor. SAT, yani “Scholastic Aptitude Test” (Akademik Yeterlik Testi] Amerika’da lise öğrencilerinin liseden mezun oldukları dönemde üniversitelere başvuru yaparken girdikleri bir sınav. Bu sınav öğrencilerin birtakım ileri seviyede İngilizce kelimeler bilmelerini gerektiriyor. Geleneksel olarak, eğer SAT’de yüksek bir puan almaya çalışıyorsanız, MindSnacks bu süreci zevkli bir hale getirecektir.

BBC LANGUAGES

Haber hizmeti vermekle yetinmeyen BBC, web sitesinde yayınladığı yazılarla akademik bilgiler de sunuyor. Buradan erişebileceğiniz İngilizce Dersleri sayfasının yanı sıra, İngilizcesini geliştirmek isteyenler, buradaki hizmetlerden de faydalanabiliyor.

VOCABSUSHI

Kelime dağarcığınızı geliştirmek istiyorsanız VocabSushi tam size K göre. Kelimelerin anlamlarını daha hızlı öğrenmeniz için tasarlanan VocabSushi, ACT, ESL GET, GMAD, GRE, SAT ve TOEFL gibi sınavlara hazırlanan öğrenciler için de oldukça faydalı.

LANG-8

Lang-8‘de yazdığınız yazılar, ana dili İngilizce olan bir kişi tarafından düzeltiliyor. Böylece nerede, hangi hataları yaptığınızı kolayca öğrenebiliyorsunuz. Ana dilinizde düzeltme işini dilerseniz siz de üstlenebiliyorsunuz.

PHRASEBOOK

Yeni başlayanlar için onlarca farklı dil desteği sunan Phrasebook uygulaması sık kullanılan cümlelerden ve kelimelerden oluşan bir koleksiyonla birlikte geliyor.

Bu sayede önce önemli konular üzerinde yoğunlaşabiliyorsunuz. Yurtdışı tatilinizde ihtiyaç duyabileceğiniz bazı temel şeyleri öğrenmek için faydalı olabilecek uygulama internet bağlantısı olmadan çalışabiliyor.

HOW TO PRONOUNCE

İngilizce, Almanca, Fransızca ya da İspanyolca mı öğrenmek istiyorsunuz? Kelimelerin nasıl telaffuz edildiklerini öğrenmek, duyduğunuz bir kelimeyi doğru bir şekilde telaffuz etmek bazen gramerden çok daha önemlidir. 0 halde How to Pronounce ile hem yanlış telaffuz edilen İngilizce kelimeleri öğrenebilir hem de diğer yabancı dillerdeki telaffuzlarına göz atabilirsiniz.

GOOGLE TRANSLATE

Çoğu yabancı dil öğrenme uygulamasına göre Google Translate, sadece çeviri yapmak için değil, metin, el yazısı ve ses çevirileri yapıp dil öğrenirken yazma ve konuşma becerilerinizi geliştirmek için kullanabileceğiniz bir platform. Google’ın sunduğu en faydalı araçlardan biri olan Google Translate, onlarca farklı dil desteği sunuyor. Son zamanlarda oldukça iyi çeviriler yapan platformda, bir kelimenin veya cümlenin diğer dillerde ne anlama geldiğini kontrol etmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca, cihazınızla çektiğiniz fotoğraflardaki kelimeleri de çevirebilen uygulama ile kelimelerin telaffuzlarını da dinleyebilmeniz mümkün.

ROSETTA STONE

25 yıldır dil öğretiminde lider markalardan olan Rosetta Stone’un uygulaması, 24 dil seçeceğinde temel öğrenme becerileri sunuyor. Genelde İngilizce öğrenme uygulamaları size İngilizceyi ana dilinizde açıklamalar sunarak öğretir. Ancak Rosetta Stone bunu yapmıyor, size İngilizceyi İngilizce ile öğretiyor. Çok kapsayıcı bir yöntem olarak bazı dil okullarında da tercih edilen bu yöntele ana dilinizden kopup yabancı dilin içine doğrudan adım atabiliyorsunuz.

ZARGAN

Başarılı bir sözlük uygulaması olan Zargan’ın en önemli özelliği hukuk, tıp, sağlık, bankacılık, finans, inşaat, mimarlık, mühendislik, otomotiv, muhasebe, bilişim, bilgisayar terimleri, deyimler gibi alanlarda ve teknik terimlerde diğer sözlüklere göre daha kuvvetli olması. Üstelik aranan kelimeleri, kullanıldıkları kelime kalpları içinde ve günlük dildeki versiyonlarıyla da gösteriyor.

Instagram hocaları

Instagram her an baktığımız bir platform olarak anlık bir şeyler öğrenmek için de ideal. Instagram’da İngilizce öğreten pek çok hoca ve eğitim sayfası yer alıyor. Mizahı, popüler kültürü, günlük dil alışkanlıklarını, dünya ve ülke gündemini, eğlenceli video içeriklerini kullanarak İngilizceyi teoriden çıkaran, tavsiye edebileceğimiz en iyi Instagram sayfaları ise şunlar: Erkan Önler, Ercan Coşkun, [İngilizce gunluk, ingilizcegrem, ingilizcejet, İngilizce_guzel_sozIer, İngilizce.videolar, pratik.İngilizce, evva.english.

Yüzde 67.9 kariyer için dil öğreniyor

Busuu’nun 2014’te Türk kullanıcıları arasında yaptığı araştırmaya göre Türk insanının dil öğrenme nedenlerinin başında yüzde 67.9 ile kariyer geliyor. İkinci sırada yüzde 34.4 İle kültürel nedenler ve üçüncü sırada ise yüzde 30.7 oranla 0 seyahat bulunuyor. Araştırmaya katılanların yüzde 60’ı lisanın kariyerde çok önemli olduğunu düşünürken, yüzde 78’i iyi dil becerilerinin kişisel finans durumunu iyileştireceğine inanıyor.

Araştırmaya göre Türkler en çok İngilizce, Almanca ve İtalyanca öğrenmek istiyor. Yüzde 32 kullanıcı online dil öğrenme metodunu en etkili yöntem olarak görüyor.

ÜRÜN DİRİER

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu