Başarılı Girişimcilik

KOBI’lere özel web tabanlı sipariş ve stok takibi

Gerçekleştirdikleri Tüccarefendi projesi ile KOBİ’lerin birden fazla e-ticaret platformunu kolaylıkla yönetebilmelerini, kazançlarını artırmayı ve işlerine hız katmayı hedefleyen Muhammed Fatih İnanç ve Can Yıldırım adlı girişimciler, sipariş ve stok takibini web tabanlı sisteme taşıdı.

E-ticaret mecralarındaki satıcıların ürün, sipariş stok idaresini ve raporlamasını sağlayan web tabanlı bir idare paneli sistemi olan Tüccarefendi, KOBİ’lerin birden fazla e-ticaret platformunu kolaylıkla yönetebilmelerini, kazançlarını artırmayı ve işlerine hız katmayı hedefliyor.

Muhammed Fatih inanç ve Can Yıldırım tarafından kurulan girişim, şu anda prototip aşamasında ama Şubat ayında üretim aşaması tamamlanmış olacak. Şu anda ürünün sadece, ürünlerin her mağazada ortak şekilde sergilenmesine ve stokların bir tutulmasına yaradığını ifade eden Muhammed Fatih inanç, girişim öykülerini söyle anlatıyor:

KOBİ’ler hedef

“Müşteri kitlemiz olarak gördüğümüz kesimle irtibat halindeydik. Bu şekilde bir problemleri olduğunu bizzat onlardan öğrendik.

Daha sonra onlar Muhammed hakkında biraz daha Fatih inanç araştırma yaparak ortak bir problem tespiti yaptık. Onun üzerine bu projeyi geliştirdik.

KOBİ’lerimize biz “Tüccar” diyoruz. Bu tüccarlarımız birçok e-ticaret sitesinde mağazalar açıyor.

Bu mağazalara ürün giriyorlar, daha sonra onlara gelen siparişleri takip ediyorlar.

Mesajlarını kontrol etmeleri, stoklarını tutmaları gerekiyor. Biz onlara, stoklarını tek bir yerden idare edebilecekleri, ürünleri tek bir yerden yükleyip, sipariş ve mesajlaşmalarına tek bir yerden cevap verebilecekleri sistem hazırladık. Bunun yanı sıra bazı yararlı istatistikler sunarak onların daha öngörülebilir e-ticaret yapabilmelerini sağlıyor.”

Girişimciler, satış aşamasına geçtikten sonraki ilk yıl Türkiye pazarında belirlediği hedefe ulaştığı ve pazarın yüzde 50-60’ını ele geçirdikleri takdirde yurtdışında da belli sistemlere ihtiyaç olup olmadığına ve ne şekilde ilerlenebileceğine bakmayı planlıyor. Yurtdışında Güney Kore, Japonya, Uzakdoğu ve ABD gibi bir pazarlara öncelik verebilir. Tüccarefendi ekibi, yurtdışı pazarına karar verdikten sonra daha ciddi pazarlama faaliyetleri ve altyapı geliştirme çalışmalarımı olacağından birinci yılın sonunda yatırım almayı planlıyor.

Projenin gelişmesini sağladı

Başlangıçta projenin bu kadar gelişmesinin neredeyse yüzde 50-60’lık bölümünü İTÜ Çekirdek’in sağladığını söyleyen Muhammed Fatih inanç, İTÜ Çekirdek’te yer almanın projelerine katkısını şöyle anlatıyor:

“Bundan sonraki yol haritamızı çizmemize de ciddi manada yardımları dokundu. Yaklaşık bir yıl önce projeyi geliştirmeye başladık, yaklaşık yedi aydır İTÜ Çekirdek’te bulunuyoruz. Fikir aşamasını biz geliştirdik fakat bunu nasıl bir girişim haline çevirebileceğimizi bilmiyorduk. İTÜ Çekirdek’e başvurduk. Kabulümüzden sonra bize, öncelikle üç aylık bir eğitim verildi. Bu eğitim neticesinde bize hukuki, mali ve teknik bakımdan bazı yollar gösterildi. Mentorluk verildi. Bizim gibi girişimci arkadaşlarla beraber fikir alışverişleri yaptık.

Nihayetinde projenin gelişmesi, hukuki ve mali açıdan neler yapılması gerektiği, bir girişimin nasıl idare edilebileceği gibi konularda bize ciddi manada yardımcı oldular. Network ve mentorluk hizmetinde bulundular. Hala da devam ediyorlar.”

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu