İş Fikirleri ve İş Kurmak

Oyun Merkezi Kurma İş Fikirleri, Konsol Oyunları İş Fikri

ŞİRKETLER MOTİVASYON AMAÇLI KULLANIYOR
Özbek, asıl niyetlerinin şirketlerin bu mekanı motivasyon amaçlı kullanmaları olduğunun altını çizdi. Bugüne kadar burada 25’e yakın kurumsal event ve ürün lansmanı yapılmış. Gökhan Özbek, sahne ve sunum alanları ile şirketlerin burayı toplantılar, eğitimler, seminerler ve lansmanlar için kullandığını belirtti ve ekledi: ”İnsanlar eğitim toplantılarında belirli bir günü aştıktan sonra sıkılıyorlar. Ama burası takım halinde oyun oynanabilecek bir yer. Ayrıca tasarladığımız turnuvalar da var. Şirketler dışarıdan gelip turnuva da alabilecekler.”

300 KİŞİ AYNI ANDA OYUN OYNAYABİLİYOR
Sabah 10.00’dan gece 02.00’ye kadar açık olan ‘The Game’de konsol oyunlarının haricinde kartlarla oynanan ‘Tabu’ ya da ‘Scrabble’ gibi oyunların  da olduğunu söyleyen Özbek, kulübün özelliklerini şöyle anlattı: ”1500 metrekarelik alanda 150 tane oyun konsolu var. 300 kişi aynı anda interaktif bir şekilde oyun oynayabiliyor. Burada ister yarış simülatörlerinde üç boyutlu gözlüklerle hız yapabiliyorsunuz, isterseniz en sıkı futbol maçlarını oynayabiliyorsunuz, ya da hareket algılama teknolojisiyle boks ya da tenis maçı yapabiliyorsunuz. Boks maçı oynamak isteyenler için boks ringi, tenis maçı yapmak isteyenler için tenis kortu var. Ya da kapalı müzik odalarında sevdiğiniz müzik grubuna bateri ya da gitarla eşlik edebiliyorsunuz. 2 tane de VIP oda var. Bu odalarda mini bir parti vermek, 4-5 kişinin bir araya gelip oyun oynaması da mümkün. Odalarda TV, bilgisayar ve dev bir perde var.Burada fantastik tasarımlar da yaptık. Mesela Counter Strike diye bir savaş oyunu var. O oyundaki bir savaş mekanını birebir buraya da yaptık.”

KADINLARIN FAVORİSİ ‘BOKS’
Özbek, şu anda 150 üyesi olan ‘The Game’in üye profilinin ise ağırlıklı olarak erkeklerden oluştuğunu vurguladı. Bayan üyelerinin de olduğunu söyleyen Özbek, kadınların en çok boks oyunu oynamayı tercih ettiğini ve bunun kendisini çok şaşırttığını belirtti.

Gökhan Özbek, ‘The Game’in maliyetinin 1,5 milyon doları bulduğunu kaydederek, evde oyun oynamakla ‘The Game’de oyun oynamak arasındaki farka da değindi: ”Evde böyle bir ekran alırsınız, sistemi kurarsınız. En fazla 4-5 arkadaşınızla toplanıp oynarsınız. Ama buranın iç mimarisi de farklı. Mesela savaş oyunları oynamak isteyenler için savaş alanı oluşturduk. Counter Strike gibi bir savaş oyunundan alınan birebir bir savaş tünelini burada oluşturduk. Burada asosyal insanları sosyalleştirmeye de çalışıyoruz. Bilgisayara kilitlenme işi burada sosyallik kazanmaya başlıyor. Oyun oynamak insanları çocuklaştırıyor. Burada herkes oyun oynarken çocuklaştığı için ortam daha da sosyalleşiyor. Mekanda konsept partiler de yapılıyor. Mesela 24 Eylül’de bir Zombi gecesi düzenlenecek. Partiye isteyen üyeler zombi kıyafeti ve makyajı ile katılabilecek, zombi oyunları oynayacak. ”

OYUN MERKEZİNİN fotoğrafları

OYUN SADECE ÇOCUKLAR İÇİN DEĞİLDİR
”Burada oyunun sadece çocuklara yönelik olmadığını, oyunun çok ciddi bir iş olduğunu ispatlamaya çalışıyoruz” ifadesini kullanan Özbek,  ”Oyun insanın devamlı yapması gereken bir aktivite. Bernard Shaw der ki; ‘İnsanlar yaşlandıkları için oyunu bırakmazlar, oyunu bıraktıkları için yaşlanırlar.’ Aslında hayat da bir oyun. Biz bunun ciddiyetini ortaya çıkarmak için yola koyduk” dedi.

Önceki sayfa 1 2

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu