Dünyadan ve Türkiyeden Güncel HaberlerTeknoloji ve İnovasyon Haberleri

Siber Güvenlik Çözümleri ve Ürünleri

DOLANDIRICI ÖNLEME ÇÖZÜMÜ

Kaspersky Lab, hızla büyüyen çevrimiçi hizmetler sebebiyle dolandırıcılık riskiyle karşı karşıya olan kuruluşlar için ‘Kaspersky Fraud Prevention Cloud’ adlı bir çözüm de sunuyor. Yakın zamanda kullanıma sunulan yeni ürün, Kaspersky Fraud Prevention platformu dahilinde uç nokta ve mobil cihaz güvenliğine yönelik bulunan dolandırıcılık önleme çözümlerine ek olarak, bankalara, finansal kuramlara, sadakat programı sağlayıcılarma ve devlet kuramlarına dolandırıcılara karşı koruma sağlamak üzere tasarlanmış bir dizi bulut tabanlı teknoloji sunuyor. Bunlar arasında, küresel bir cihaz itibarı veri tabanı, cihaz ve çevre analizi, davranış analizi ve biyometrinin yanı sıra, istemcisiz zararlı yazılım tespiti teknolojileri yer alıyor.

Siber suçluların kullandığı taktikler gittikçe daha karmaşık bir hal alıp, mevzuat baskısı da arttıkça, finansal kurumlar ATM’lerinin ve PoS makinelerinin güvenliğini sağlamak konusunda daha büyük zorluklarla karşılaşıyor. Kaspersky Lab, bu kurumlara yardım etmek amacıyla Kaspersky Embedded Systems Security’nin yeni nesil bir sürümünü çıkardı. Büyük işletmelerin ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilen bu yeni çözüm sayesinde yüksek hassasiyete sahip finansal operasyonlar için kullanılan çeşitli gömülü sistemlerde ileri seviye güvenlik sağlanırken, aynı zamanda bu işletmelerin mevzuatın gerekliliklerini karşılamalarına da yardımcı olunuyor.

KURUMSAL DÜNYANIN AMİRAL GEMİSİ

Kaspersky Lab, sürekli gelişen siber tehditlere karşı güvenlik sağlayan ve kurumsal güvenlik alanındaki amiral gemisi olan ‘Kaspersky Endpoint Security for Business’ çözümünün yenilikçi bir sürümünü ise bahar aylarında yayınladı. Müşterilerini güvenle korumaya devam eden ve sektörün en fazla ödül kazananı olan çözümün yeni sürümü, çoklu yönetim çözümleri, veri korumada arttırılmış esneklik ve dalı a fazla platformu, uygulamayı ve cihazı tek bir merkezden yönetme imkanı sunuyor.

Yeni Kaspersky Endpoint Security for Business, büyük şirketlere odaklı işlevselliğinin bir parçası olarak Kaspersky Anti Tar-geted Attack platformu için bir sensör olarak kullanılabiliyor. Kurulum gerçekleştikten sonra sensör bileşeni veri toplayarak platforma gönderebiliyor ve böylece kurumsal sistemler özelinde daha fazla görüş imkanı sağlayabiliyor. Kaspersky Endpoint Security for Business dahilindeki Changes adlı denetim fonksiyonu, BT güvenlik ekiplerinin ilkelerdeki ve görevlerdeki değişiklikleri izlemesine ve yapılan herhangi bir değişikliği anında tespit etmelerine olanak tanıyor. Bu sayede, güvenlik ayarlarındaki değişikliklerin kontrolü de önemli ölçüde kolaylaşıyor.

ESET KURUMSAL ÇÖZÜMLER

“Kontrol şirkette olmalı”

Suçun giderek siberleştiği dünyada, hem global ölçekte hem de Türkiye’de en büyük hedef, kurumlar ve kuramların parası. Dünyanın en büyük antivirüs yazılım kuruluşlarından biri olan ESET, kurumlan hedef alan zekice tasarlanmış tehditlere karşı güçlü savunma hattı oluşturan çözümler sunuyor. Artan kurumsal saldırılar karşısında şirketler için daha güçlü ve en küçük ayrıntılara kadar kontrol edilebilir savunma mekanizması oluşturmaya odaklanan firma, kurumsal çözümlerinde çok sayıda yeni ve geliştirilmiş teknolojiye yer veriyor. Botnet koruması, kimlik avı hırsızlığı, istismar önleyici, güvenlik açığı kalkanı ve gelişmiş bellek tarayıcısı gibi yenilikçi uygulamalarla, düşük sistem kaynağı tüketimi ve kötücül yazılımları mükemmel düzeyde algılama oram sağlıyor.

Şirketler geliştikçe bilgi işlem altyapılarında farklı farklı ve karmaşık sistemler yer almaya başladı. Karmaşık sistemler siber suçlular için daha çekici. Çünkü bu sistemler arasında güvenlik entegrasyonu sağlamak, sıkıntıya girebiliyor. ESET Kurumsal Çözümler’in en öne çıkan unsurlarından biri, çoklu platformlarda rahatlıkla kullanılıyor olabilmesi. ESET Türkiye Genel Müdür Y ardımcısı Alev Akkoyunlu’nun verdiği bilgiye göre, şirketler, özellikle de çok şubeli yapılara sahip kurumlar pek çok farklı BT sistemi kullanıyor. Farklı sistemler arasında güvenlik açıkları oluşabiliyor. Yeni ürünlerin multiplatform özelliği, farklı IT sistemlerinde dijital güvenliğin aynı güçlü şekilde sürdürülebilmesine imkan tanıyor. ESET, desteklenen tüm platformları korumak için tek birleşik lisanslama sağlıyor.

“Mobilleşen dünyada güvenlik ayarlarını da mobil şekilde yönetebilmek öne çıkıyor” bilgisini paylaşan Akkoyunlu, “Müşterilerimiz ESET Remote Administrator ile web konsolu üzerinden en küçük ayrıntılara kadar inebilir, detaylı ayarlamalarım yapabilir, sistemlerini görüntüleyebilir ve BT güvenlik durumlarını kontrol edebilirler” diyor. Firma, tüm bunlarla birlikte kurumsal müşterilerin yapı, ihtiyaç ve isteklerine göre şifreleme, çift faktörlü kimlik doğrulama gibi ekstra güvenlik önlemleri de sunuyor.

VEEAM/VERİTAS/HPE

“2017 yedekiemeyenier için kriz yıiı oldu”

Türkiye’nin önde gelen kuramlarına veri koruma, arşivleme, iş sürekliliği, IT altyapı yönetimi ve güvenlik konularında profesyonel çözümler sunan Platin Bilişim, yedekli çalışmayan şirketler için 2017’nin kriz yılı olduğunu belirtiyor. Platin Bilişim olarak Veeam, Veritas ve HPE gibi bu alanın güvenilir uluslararası markalan ile projeler yürüttüklerini belirten Platin Bilişim Destek ve Operasyon Müdürü Emre Tatar, “Çağımızın madeni veri. İşletmeler verilerini güvenli bir şekilde koruma altına alıp düzenli olarak yedeklemediğinde geri dönülmesi imkansız sorunlarla karşılaşabiliyor. Güvenli yedekleme baştan sona değerlendirilmesi gereken bir süreçtir. Kullandığımız çözümler yüksek servis sağlarken aynı zamanda işletmelerin depolama işlemlerini optimize ediyor ve faydalanma kapasitelerini artırıyor. Bu ürünler sanal veri merkezleri için özel tasarlanmış, kurumsal ölçekli hizmet sunabilen, ölçeklendirilebilir ve bulut uygulamalarını destekleyen yüksek standartlara sahip ürünler” diyor.

BYOD DAHİLİ RİSKİ ARTTIRIYOR

Federal Dahili Tehdit Raporu’na göre birçok BT güvenlik yöneticisi şu an şirket içinden gelen tehdit kaynaklarına odaklanmış durumda. Bilgi güvenliği çalışanlarının yüzde 85 ’i BT yöneticilerinin bugün, bir yıl öncesine göre daha fazla dahili tehditlere odaklandıklarım belirtiyor. Şirketlerin yumuşak karnı içeriden gelen güvenlik tehditleri de denebilir. Şirket çalışanlarının şirketin BT altyapısı, kullanılan teknolojiler ve bilginin nasıl saklandığı konularındaki bilgileri şirket dışındaki kişilerle kasıtlı olarak ya da farkında olmadan paylaşmaları önemli bir tehdit oluşturuyor. Çalışanların kendi getirdikleri cihazlar (bring your own device (BYOD) / kendi cihazını getir) ile çalışmalarının ve şirket e-postalarını bu cihazlar üzerinden görüntülemelerinin kurumlan saldırılara karşı daha riskli bir hale getirdiğini belirten Platin Bilişim Genel Müdürü Ayhan Bamyacı şunları aktarıyor:

“Sosyal medya araçlarının kullanımı esnasında da birtakım saldırılar veya virüs ataklarına maruz kalınması da güvenlik riski oluşturan unsurlar arasında. Sosyal medya kullanımını bazı güvenlik protokolleri ile düzenlemek de bu saldırılar karşısında tek başına yeterli olmuyor. Kesin çözüm için tümleşik bir güvenlik sistemi kurulmalı.” Ağa giriş yetkisi olan en düşük seviyeli çalışandan en üst düzey yöneticiye kadar herkesin bu konuda eğitilmesi gerektiğine işaret eden Bamyacı, “Sertifikalı eğitmenlerden alınacak kurum içi eğitimlerden yararlanılabileceği gibi, uzman eğitim kurumlarmdan sınıf içi eğitim de tercih edilebilir” diyor.

Önceki sayfa 1 2 3 4 5 6 7Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu