Güncel Ekonomi Haberleri

Türk Lojistik Sektörü, Değişen Dünyanın Bir Parçası Oluyor

Lojistik sektöründe her geçen gün etkisi daha da yoğun hissedilen ve teknolojik gelişmeler başlığı altında toplanan birçok kavram, iş yapış şekillerine yön veriyor. Sektör, e-ticaretle gündelik hayatın bir parçası olan ve endüstri 4.0 ile iş yapış şekillerinde köklü değişiklikler yaratacak değişim süreciyle adım adım e-dünyaya doğru gidiyor.

Türk lojistik şirketleri, altyapı yatırımlarıyla sektörü geliştirmeye devam ediyor. Filo ve hacimlerini geliştiren firmalar, entegre ve çözüm odaklı yapılanma ve yatırımlarla sektörde farklılaşıyor. Sektörün çatı kuruluşlarından Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği, sektörün gelişimine destek olurken geleceğine yönelik beklenti ve yenilikleri de paylaşıyor. UTİKAD’ın geçtiğimiz ay düzenlediği dijital dönüşüm, ekonomide yeni fırsatlar ve lojistik sektörünün gündem konularının konuşulduğu Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde konuşan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, Türk lojistik sektöründe yaşanan gelişmelere değinirken, “2018 yılında devlet tarafından ulaştırmaya ayrılan bütçe bize umut verdi. Sektör olarak daha da büyüyeceğimize ve Türk firmalarının global markalar olma yolunda güçleneceğine inanıyoruz” diyor.

“KÜRESEL KONUMUMUZ SAĞLAMLAŞTIRILMALI”

Türk lojistik sektörünün son 10 yılda yaklaşık 2 milyar dolar yabancı yatırım çektiğini vurgulayan Emre Eldener, “Kargo kapasitesini 4 kat artırmış, konteyner hacimlerinde artış yakalamış bir sektör olarak ilk bakışta olumlu bir görünüm sergiliyoruz.

Türkiye’de lojistik sektörünün GSYH içerisindeki payı yaklaşık yüzde 14. Lojistik sektörü faaliyetlerinin büyüklüğünün ise 150 milyar TL’ye ulaştığını söylemek mümkün. Bunun yanı sıra 400 bin kişiye yatırım sağlayan lojistik sektörü, ülkemiz için çok önemli bir istihdam alanıdır. Yer aldığımız coğrafyadaki avantajlı konumumuzu değerlendirerek küresel pazardaki yerimizi sağlamlaştırıp ülkemizin önemini artırmamız, sektörün pazar büyüklüğü ve istihdam olanakları açısından gereklidir. İstanbul Yeni Havalimanı, Bakü-Tiflis-Kars hattının açılması, uluslararası firmaların liman yatırımları, demiryollarının serbestleştirilmesi vb. gelişmeler ışığında lojistik faaliyederinin gereksinimlerini yerine getirecek kapasite olanaklarına erişiliyor. Dünya genelinde 7 trilyon dolar hacme ulaşan lojistik sektöründen olabildiğince pay almak Türk lojistik sektörünün en temel hedefidir” yorumunda bulunuyor.

GELECEĞİN LOJİSTİĞİNİN KAPILARI ARALANIYOR

Diğer yandan Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği tarafından 19 Eylül’de gerçekleşecek Geleceğin Lojistiği Zirvesi’nde; Geleceğe nasıl uyum sağlarım? Geleceğin getireceği fırsatlar ve tehditler neler? Oyunda kalmaya nasıl devam ederim? e-dünya’ya hazır mıyım? gibi sorulara doğru yanıtlar aranacak.

Çin ve Türkiye Arasında Yeni Bir İpek Yolu

BORUSAN LOJİSTİK ORTA ASYA BÖLGESİNDEKİ İŞ DENEYİMİNİ, GÜÇLÜ ALTYAPISINI VE FİZİKSEL VARLIĞINI KULLANARAK ÇİN’DEN ASYA, TÜRKİYE VE AVRUPA’YA UZANAN YEPYENİ BİR YOL AÇTI.

Fark Yaratan Fayda Sağlayan’ şirket konumlandırması ile müşterilerine entegre lojistik hizmeti veren Borusan Lojistik, katma değer sağlayan çözümler de sunuyor. Şirket olarak bütünüyle teknolojik, yenilikçi ve değer yaratan yapısıyla çevre üzerindeki etkisini asgari düzeye düşürerek doğal kaynakların korunmasına da katkı sağladıklarını belirten Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen, “Şirket olarak bu yaklaşımı korumanın tek yolunun sürekli gelişim ve dönüşümden geçtiğinin bilincindeyiz. Yaptığımız yatırımlarda hedefimiz, yüksek katma değer yaratan, sürdürülebilir ve gelişmeye açık rekabet gücü olan, doğrudan ve öncelikli olarak gelişmiş pazarlara ürün ve hizmetler sunmayı hedefleyen, Ar-Ge ve teknoloji geliştirme yeteneği bulunan ve yenilikçiliğe endeks-lenmiş bir şirket olmaktır. Bizim için anahtar kavramlar; müşteri memnuniyeti, dijitalizasyon, inovasyon, yüksek kaüna değer ve sürdürülebilirliktir” diyor.

YÜZDE 20 BÜYÜME

Borusan Lojistik, 2018 yılında da büyüme performansı göstererek yoluna devam ediyor. İbrahim Dölen, “Geçen yıl fiilen anlaşmış ve hayata geçirmek için hazırlıklarını yaptığımız 4-5 tane çok büyük işimiz var. 2018’de hayata geçirdiğimiz bu işlerin yıllık cirolarının toplamı 100 milyon TL düzeyindedir. Proje taşımacılığı alanında güçlü varlığımızı pekiştirmeyi hedefliyoruz.

Türkiye’de eneıji sektöründe özellikle RE S yatırımlarının artmasından dolayı bu alanda özel çözümlerle hizmet vermeye başladık. Bu sektörde bize avantaj sağlayan yeni kanat adaptörü projemize ciddi ölçeklerde yatırım yaptık” diye konuşuyor. Şirketin yatırımlarının 20 milyon dolarlık kısmı Ar-Ge ve inovasyon üzerine gerçekleşiyor. Bugüne dek 100 milyon TL seviyesinde yatınm yapılan ve Nisan 2017’de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Ar-Ge merkezinde yenilikçi iş modelleri geliştiren Borusan Lojistik, 2018 yılı için büyüme hedefini ise yüzde 20 olarak ifade ediyor.

ÇİN’DEN ASYA VE AVRUPA’YA YENİ BİR HİZMET

Borusan Lojistik, Çin’den Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine, Türkiye’ye ve Almanya başta olmak üzere Avrupa’ya ekspres kara yolu ve multimodal taşıma hizmeti veriyor. Bu hizmetle de daha düşük maliyetle daha kısa sürede taşıma imkanı sağlanıyor. Çin’in Avrupa’ya açılan kapısı Kazakistan’da 5 yıldır yüzde 100 kendisine ait Borusan Logistics International Kazakhstan LLP şirketi ile çalışmalarını sürdüren lojistik şirketi, bu bölgedeki deneyimi ve gücü ile müşterilerine i önemli, avantajlar sunuyor.

“PAZAR PAYIMIZI ARTIRACAĞIZ”

Borusan Lojistik’in uluslararası pazarlarda da büyüdüğüne dikkat çeken Dölen, “Çin’den Türkiye’ye, BDT ülkelerine ve Almanya başta olmak üzere Avrupa’ya başlattığımız yeni özel taşıma modelimizin pazar payımızı önemli ölçüde artıracağına inanıyoruz. Çünkü sunduğumuz hizmet müşterilerimizin ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Borusan Lojistik müşterilerine 4 farklı taşımacılık hizmeti sunuyor. Bunların başında karayolu ile taşımacılık hizmeti geliyor. Bu hizmet kapsamında Çin’in her bölgesinden Tır ile kapıdan kapıya, 14-18 günde İstanbul’a teslim ediliyor. Böylece, havayoluna göre düşük maliyetle ve denizyoluna göre kısa bir süre içinde yükün taşınması sağlanıyor. Demiryolu ve kara yolunu içeren kontey-ner ile multimodal taşımacılıkta istasyondan kapıya teslimat 22-24 gün içinde gerçekleşiyor. Bu sayede Çin’den Türkiye ve Avrupa’ya müşteriye özel veya konsolide olarak 41 konteyner ile Borusan Lojistik olarak komple blok tren organize edebiliyoruz” diye açıklıyor.

“Katma Değer ve Verimliliği Artıracağız”

LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN ÖNDE GELEN OYUNCULARINDAN REYSAŞ, HEM DEPO HEM DE ARAÇ YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR. DEPO YATIRIMLARINI SON 5 YILDA ARTIRARAK SÜRDÜREN REYSAŞ, YEŞİL LOJİSTİK KAPSAMINDA KARBON SALINIMINI AZALTAN DEPOLARININ ÇATISINDA GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRİYOR. ŞİRKET, DOĞA LG AZ İN AĞIR TİCARİ VASITALARDA KULLANIMINA YÖNELİK YATIRIMLARA DA İMZA ATIYOR.

Araç taşımacılığı ile adım attığı lojistik sektöründe kısa zamanda büyüyen Reysaş, yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, uluslararası ve yurt içi demiryolu taşımacılığı, otel işletmeciliği, taşıt muayene istasyonu işletmeciliği ve depolama hizmetleri ile ek servisleri veriyor. Bugün ise yaklaşık 600 adet öz mal tır ve ihtiyaç olduğunda piyasadan kiralık Ur ile operasyon yürüten, kendisine ait ikisi aktif 7 demiryolu istasyonu, bin vagon, bin tren konteyneri, 38 depo, yaklaşık 2 milyon metrekareye yakın depolama binası, 19 TUVTürk Muayene istasyonları işletmesi, 600 istif makinası, GES Tesisleri, Türkiye’nin en büyük endüstriyel yem bitki alanları, besi üretim çiftliği ve 2 adet Hilton Oteli’ne sahip, 2017 yılını ciro olarak yaklaşık yüzde 20 büyüme ile kapatan yatırım ve organizasyon şirketi konumunda.

SLOGANI; ‘TÜRKİYE’NİN DEPOCUSU’

‘Türkiye’nin Depocusu’ olarak diğer GYO’lardan biraz daha farklı bir yerde konumlanırken Türkiye’de GYO’lar genellikle konut, AVM veya ofis olarak inşaat faaliyetlerinde de bulunan Reysaş, kendisine depoculuk ve sanayi tipi gayrimenkul alanında niş bir sektör belirliyor. Reysas GYO, depo yatırımlarını son 5 yılda artırarak sürdürüyor. Ayrıca demiryolunda üstyapı ekipmanları, vagon, istasyon ve özellikle de yeşil lojistik kapsamında karbon salınımını azaltan depolarının çatısında güneş eneıjisinden elektrik üretimi ve doğalgazın ağır ticari vasıtalarda kullanımı ile ilgili yatırımlarda bulunuyor.

YAKLAŞIK 200 BİN METREKARELİK DEPO İNŞAATI DEVAM EDİYOR

2016’da İzmir-Menderes’te 35 bin metrekare kapalı alana sahip 45 depo, Çayırova’da ise 45 bin metrekarelik kapalı alana sahip depo inşaatını, 2017 yılında ise İstanbul-Esenyurt’da 42 bin metrekare kapalı alanlı depo inşaatını tamamlayan Reysaş, Çayırova’da 60 bin metrekare, Orhanlı’da 100 bin metrekare, Adana’da 25 bin metrekare, Ankara-Gölbaşı’nda 8 bin metrekare kapalı alana sahip olacak depo inşaatlarına da devam ediyor. Egemen Döven, “Türk gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek ve sektöre farklı bir bakış açısı kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen Sign of the City Awards (SotCA) 2017 gayrimenkul yarışmasında, 2017 yılında inşaatı tamamlanan Çayırova Kampüsü’nde 11 depo binamızla ‘En İyi Endüstriyel-Lojistik Yapı Odülü’nü kazandı” diye anlatıyor.

2018’DE YÜZDE 15 BÜYÜME

Bu yıl yüzde 15 büyüme hedeflediklerini belirten Döven, ‘Yatırımlarımız proje büyüklüğüne göre değişebiliyor. 2018 yılında hedeflerimiz; demiryolu tarafında 500 tren vagon/konteyner yaünmı, lojistik için ise 100 adet ür ve 150 adet ticari vasıta yatırımı yapmak. 2017 yılında kamu-reel sektör-lojistik sektörü üçlüsünü bir araya getiren 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde şirketimiz, ‘Yılın Lojistik Çözümleri Şirketi’ ödülünü kazandı. Diğer yandan Türkiye’de depo, tren, tanm-hayvancılık (yaklaşık 5-6 kat büyümek için gerekli yaünmlar yapıldı), istif makinaları ve lojistik yaunmlanmız, yurt dışında ise İngiltere, Belçika, Hollanda, Avusturya, Macaristan ve Polonya’da tren yatırımlarımız devam ediyor” diyor.

İstanbul-Dıisburg Seferleri Başladı

MARS LOGISTICS, MÜŞTERİLERİNE FARKLI ALTERNATİFLER SUNARAK HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTTİĞİ UYGULAMALARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR. ŞİRKET, ÇEVRECİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR LOJİSTİK MODELİ, INTERMODAL TAŞIMACILIK SİSTEMİ İLE TÜRKİYE-DUISBURG HATTINDA INTERMODAL SEFERLERİ DÜZENLEMEYE BAŞLADI.

Uluslararası kara, hava, deniz ve demiryolu taşımacılığı hizmeti sunan Mars Logistics, proje taşımacılığı, intermodal taşımacılık, fuar ve etkinlik lojistiği, depolama, gümrük yönetimi ve sigorta alanlarında da hizmet vererek müşterilerine entegre bir sistem sunuyor. Merkezi İstanbul’da olan, yurt içinde ve yurt dışında şubeleri bulunan Mars, yaklaşık 100 bin metrekarlik açık ve kapalı alanda gümrüklü ve gümrüksüz depolama hizmetleri ile müşterilerine akıllı çözümler sağlıyor.

HALKALI DAN DUISBURGA

Lojistik sektöründe sayısız farklılık yaratan, sürekli büyüyerek daima hizmet kalitesini artırmayı hedefleyen Mars Logistics, ‘Optimum süre, maksimum çevrecilik’ sloganı ile başlattığı intermodal taşımacılık modeline mevcut hatlarına ilave olarak Duisburg hattını da ekliyor. Geniş müşteri portföyüne güçlü ve etkin çözümler sunan Mars Logistics, müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine daha iyi yanıt verebilmek amacıyla Türkiye-Duisburg arasında geniş hacimli 45 HC kontey-nerler ile intermodal taşımacılık hiz-me tini hayata geçiriyor. Tüm organizasyonu Mars Logistics tarafından yönetilen Türkiye-Duisburg inter-modal taşımacılık sisteminde Türkiye’deki çeşitli noktalardan alman malların yüklendiği konteynerler, Halkalı-Duisburg arasında tren seferleri ile taşınıyor.

TRANSİT SÜRE, 96 SAAT

Konteynerler, Halkalı Terminali’ne ulaştıktan sonra gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından trenle yola devam ediyor ve Kapıkule gümrü-ğünü geçtikten sonra sırasıyla Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Avusturya rotasını izleyerek Almanya-Duisburg’a ulaşıyor. Bu noktadan şasilere alman konteynerler çeşitli varış noktalarına teslim ediliyor. 96 saat transit süre ile 5 Mayıs’ta bölgeye ilk seferini yapan Mars Logistics’in yeni İstaııbul-Duisburg intermodal. hizmeti, başta otomotiv olmak üzere farklı sektörler tarafından yoğun olarak tercih ediliyor.

Her Yıl Büyümeye Odaklanıyor, Yatırımlarıyla Güçleniyor

HIZLI VE VERİMLİ OLMAK AMACIYLA İLERLEYEN ARKAS LOJİSTİK, KAPSAMLI BİR KARA NAKLİYE FİLOSUNA SAHİP OLMANIN SORUMLULUĞUNU TAŞIRKEN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ DE İLK SIRAYA KOYUYOR.

Bu yıl özellikle yeni geliştirdiği hizmetlerin hacimlerinin artması ile dolar bazında yüzde 20 büyüme kaydeden Arkas Lojistik, gelecek planlarını yatırımlarla destekliyor. Entegre ve çözüm odaklı yapılanma ve yatırımlarla sektörde farklılaşan şirket, yurt içinde özellikle nakliye ve yurt içi dağıtımın yanı sıra lojistik zincirini tamamlamak üzere depolama ve dağıtıma önem veriyor. Filodaki çekici sayısını 520’ye dorse sayısını ise 700’e ulaştırırken 2 milyon dolar tutarında Mersin-Yenice, Denizli-Kaklık, İzmir-Aliağa ve İzmit Körfez olmak üzere toplam 4 yeni depo yatırımı yaparak 11 şehirde 15 terminal sayısına ulaşıyor. Bu kapsamda 2017’yi dolar bazında yüzde 15 büyümeyle kapattıklarını ifade eden Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Diane Arcas, “Büyüme hedeflerimiz ve müşterilerimizin talepleri doğrultusunda şekillendirdiğimiz yatırım planlarımızın başında araç yenileme. araç ve iş makinesi alınılan ile Demiryolu Serbestleşmesi ile birlikte lokomotif yatırımı geliyor. 2018 yılında bu konuları kapsayan toplam yatırımlarımız 30 milyon Euro’dan fazla olacak. Bu hedefimiz doğrultusunda yılın ilk yatırımını da gerçekleştirdik. 2017 yılında toplam 23.5 milyon TL’lik çekici ve dorse yatırımı yapmıştık. Bu yala baktığımızda 25 milyon TL civarında yatırım yaptık. Ford Trucks ile tekrar iş birliği gerçekleştirerek 60 adet Ford Trucks 1848T ADR’li çekici satın aldık” diyor.

YAKIT TASARRUFU İLE VERİMLİLİĞİ ARTIRIYOR

Arcas, “Kara filosundaki araçlar yıllık ortalama 25 milyon kilometre yol kate-diyor ve yaklaşık 8 milyon 750 bin litre yakıt tüketiyor. Bu kadar yüksek bir tüketimde araçların sunduğu yakıt tasarrufu, hem maliyet hem de sürdürülebilir çevre konusunda büyük bir geri dönüşüm sağlıyor. Araçlarımızın bir kısmını her yıl yenileyerek filomuzun her zaman genç ve güçlü kalmasını sağlıyoruz. Yatırım yaparken çağın gerekliliklerine uygun, çevreci araçlar tercih ediyoruz. Euro 6 normuna sahip bu araçlar yakıt tasarrufu sağlarken karbon salınımını düşürüyor. Filomuza yeni çekicilerimizin eklenmesiyle 250 bin litre daha az tüketim yaparak hem çevresel hem de verimlilik sağlayacağız” diye ifade ediyor. Arkas Lojistik, kara nakliye filosuyla konteyner taşımalarına ek olarak FTL (Full Truck Load) diğer adıyla komple kamyon taşımaları yapıyor. FTL ile başlattığı bu dağıtım ağını güçlendirerek orta vadede parsiyel dağıtımda da Türkiye’de güçlü oyuncularından biri olmayı hedefleyen şirket, Türkiye’nin 81 iline dağıtım yapıyor. Petrol Ofisi, Yurtbay Seramik, Pınar Su ve Sanica Boru gibi markalarla uzun vadeli kontratlar dahilinde dağıtım hizmetleri ise devam ediyor.

“DEMİR İPEK YOLU’NDA SEFERLERİMİZ, 15 GÜNDE BİR GERÇEKLEŞİYOR”

Sektör gündemini değerlendirirken yeni havalimanı terminalleri ve demiryolları yatırımlarına değinen Diane Arcas, “Demiryolu Serbestleşmesi bu yıl işlerlik kazanacak. Hem sektör hem de ülkemize sağlayacağı katkılar dolayısıyla üzerinde durduğumuz önemli bir başka konu ise Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı. Türkiye’den Çin’e kadar devam eden Demir İpek Yolu, pek çok ülkenin yakın takibinde. Türkiye’den yüklemelere ilk biz başladık ve sadece biz yapıyoruz. Mersin’den seferlerimizi 15 günde bir düzenli hale getirdik ve yakın zamanda haftalık düzenli seferlere başlamak istiyoruz” diye belirüyor.

Sertrans Yatırımda Hız Kesmiyor

1989 YILINDAN BU YANA ULUSLARARASI PARSİYEL VE MULTIMODAL TAŞIMACILIK HİZMETLERİ SUNAN SERTRANS LOGİSTİCS, 29 YILI AŞKIN BİR SÜREDİR ULUSAL VE ULUSLARARASI MÜŞTERİLERİNİN GÜVENİLİR ÇÖZÜM ORTAĞI OLARAK ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR. TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNDE ENDÜSTRİ 40A UYUMLU BİR ŞEKİLDE VERDİĞİ YÜKSEK KATMA DEĞERLİ LOJİSTİK HİZMETLERİYLE ADINDAN SÖZ ETTİREN ŞİRKET, YÜZDE 100 TÜRK SERMAYESİYLE YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR.

Sertrans Logistics, yüksek müşteri memnuniyeti yaratmak ve bir iş yapış şekli olarak gördüğü sektöre yenilik gctirecek inovatif hareket alanını genişletmek adına yaptığı yaünmlara hız kesmeden devam ediyor. Bu bağlamda bu yıl 7 milyon dolar tutarındaki yatırımla Hadımköy’de 30 bin metrekare alanda yeni bir depo daha faaliyete alacak olan firma, 2020 yılında faaliyete girecek 40 bin metrekarelik yeni bir deponun da planlamasını yapıyor. Tedarik zinciri yönetiminde hizmet veren Sertrans Logistics; İspanya, İtalya, Almanya, Fransa ve Benelüks ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına haftalık düzenli parsiyel taşımacılık hizmetini yüzde 99,9 hasarsızlık oranı ve maksimum hızda gerçekleştiriyor. Parsiyel taşımacılıkta öncü konumunu koruduğunu belirten Sertrans Logistics Kurucu Ortağı ve CEO’su Nilgüıı Keleş, ‘Yıllık 70 milyonun üzerinde online ürün kapasitesi ve 50 bin metrekarelik e-lojistik alanımızla dünyanın en büyük markalarının e-ticaret operasyonlarını gerçekleştiriyoruz” diyor.

ESNEK VE İNOVATİF

Sektörde sağladığı yüksek müşteri memnuniyetini; tedarik zincirinin her aşamasında uyguladığı doğru, hızlı, hatasız, sürekli ve şeffaf iş yapma prensibiyle oluşturan Sertrans Logistics; sahip olduğu deneyimli ve uzman kadrosu, güçlü araç filosu ve ekipman donanımı, ileri IT teknolojileri, e-ticaret lojistiğine özel sektörde bir ilk olarak yarattığı E-comline markası, stratejik Ar-Ge grubu, yurt içi ve yurt dışına yayılmış ofisleri, sahip olduğu yüksek kapasiteli depo ve antrepoları, müşteri ihtiyaçlarına özel olarak geliştirdiği esnek ve inovatif lojistik hizmetleri ve dünya geneline yayılmış uluslararası güçlü global netvvork ağı ile müşterilerinin dünya çapındaki lojistik ihtiyaçlarına küresel ölçekte çözüm getiren deneyimli bir yönetim uzmanı olarak biliniyor.

DİJİTALLEŞME SÜRECİ HIZ KAZANDI

2017’yi yatırımlarla verimli geçiren Sertrans Logistics, Endüstri 4.0 vizyonuyla Ar-Ge merkezini açtı. Fiziksel olduğu kadar insan kaynağını da Endüstri 4.0 konusunda bilinçlendirmeye çalışan Sertrans, şirket çalışanlarını Endüstri 4.0 hakkında bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirdiği eğitim ve çalıştayları da başarıyla tamamladı. Strateji, organizasyon-kültür, bilgi teknolojileri mimarisi, değer zincirleri&süreçler, pazar&müşteri ve iş modelleri&ürün-hizmet portföyü olmak üzere 6 ana başlık altında şekillenen süreç sonrasında Sertrans Logistics’in dijitalleşme süreci hız kazandı. Bu süreçte dijital dönüşümün insan ve teknoloji boyutlarında etkin yönetilebilmesi için insan kaynakları müdürü ve Ar-Ge ve bilgi teknoloji direktörü de şirketin icra kurulu daimi üyesi oldu. Çalıştaylarda ortaya çıkan sonuçlar şirketin yönetim ve icra kurul-larınca değerlendirilirken Sertrans Logistics değerleri, hedef ve stratejileri de güncellendi. Sahip olduğu öz varlıkları, inovatif ürünleri ve sektöre getirdiği çözümleriyle sektörün önemli oyuncularından birisi konumunda olan Sertrans Logistics, ulusal ve uluslararası müşterilerinin güvenilir çözüm ortağı olarak yer alıyor.

Dalida Özatay Erus

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu