Güncel Ekonomi Haberleri

Üretimde Dijital Dönüşüm İçin Hızlı İletişim Şart

Sanayi 4.0 evresi ile birlikte gerek kişiselleştirilmiş üretim imkanı sunan dijital fabrikalarda gerekse akıllı binalar ve altyapı projeleri gibi hayatın içindeki her türlü platformda robotlar, makineler, ürünler ve sistemlerin birbiriyle çok hızlı bir şekilde haberleşmesi gerekiyor. Bu noktada devreye giren iletişim ve kontrol teknolojisi CC-Link, mevcut endüstriyel haberleşme sistemlerinden 10 kata kadar daha hızlı şekilde saniyede bir gigabit hızla haberleşme imkanı sağlayan tek açık endüstriyel iletişim altyapısı olarak dikkat çekiyor.

Dünya ekonomisi üzerinde söz sahibi olan güçlerin gelecek vizyonlarına bakıldığında, bilim ve teknoloji temelli üretim ve teknolojik gelişmeleri toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürme yeteneğinin öne çıktığım belirten CLPA (CC-Link Partner Association) Ülke Müdürü Tolga Bizel, çok güçlü bir üretim kapasitesine sahip olan Türk sanayisinin de bu potansiyelini değerlendirerek global rekabet şartlarına uyum sağlayabilmesi için en kısa sürede dijital dönüşüm sürecini başlatması gerektiğini vurguladı.

Dijital fabrikalarda pek çok verinin çok sayıda cihaz tarafından gerçek zamanlı olarak oluşturularak süreçlerin şeffaf bir şekilde görüntülenmesini sağlamak üzere paylaşıldığını anlatan Bizel, sözlerine şöyle devam etti;

“Saha cihazlarından kontrolörlere haberleşme süresini milisaniyeler seviyesine indirerek Sanayi 4.0’m gereklerini yerine getirmeyi çok daha kolay hale getiren CC-Link teknolojisi, üretim tesisinin tamamında maksimum verimlilik sağlıyor. Müşteriden tedarikçiye kadar tüm süreç boyunca yüksek hızlı haberleşme ve kontrol sağlayarak akıllı üretimin temelini oluşturan CC-Link altyapısı, farklı üreticilere ait cihazların genel bir ağ üzerinde serbestçe iletişim kurabilmesini sağlayacak kapasiteye de sahip.”

Dünyaca Ünlü Fabrikalar ve Binaların İletişimi CC-Link’e Emanet

Otomotiv, beyaz eşya, gıda, ilaç, bina otomasyonu gibi pek çok farklı sektörde makine ve proses kontrolü için ideal çözüm sunan CC-Link altyapısının; Honda, Ford, Mazda, Kia, Hyundai gibi pek çok büyük markanın fabrikalarında sağladığı başarılarla dikkat çektiğini belirten Bizel, “Eneıji tasarrufunu artırıp işletme maliyetlerini düşürürken konforlu bir çalışma ve yaşam ortamı da sağlayan CC-Link; dünya genelinde çok sayıda fabrika, akıllı ofis binası ve konutun bina otomasyonu projesinde de yüksek katma değer sunuyor” diye konuştu.

CLPA Türkiye Temsilciliği Sanayicilere Desteğe Hazır

CC-Link ağ teknolojisinin dünya genelinde yaygınlaşması için faaliyet gösteren CLPA (CC-Link Partner Association) hakkında da bilgi veren Bizel, “Merkezi Japonya’da bulunan CLPA, dünya çapında 10 bölgede faaliyet merkezine sahip global bir kuruluş. 2000 yılında kurulduğunda 163 kurumsal üyesi olan CLPA, bugün 3 bine yakın üyesiyle yola devam ediyor. Üye sayısındaki bu büyük artış, CC-Link’in gerçek bir küresel standart olduğunun dünya genelinde kabul gördüğünü kanıtlıyor” dedi.

CLPA üyelerinin hiçbir ücret ödemeden CC-Link ile ilgili en güncel teknolojik bilgilere erişebildiğini vurgulayan Bizel, başta Asya’ya açılmak ya da bu pazardaki işlerini büyütmek isteyenler olmak üzere Sanayi 4.0’a uyumlu dünya standartlarında akıllı üretime adım atmayı hedefleyen şirketleri detaylı bilgi almak için CLPA Türkiye temsilciliği ile iletişime geçmeye davet etti.

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu