Giyim Sektörü ve Moda Haberleri

Spor ayakkabının evrimi

Spor ayakkabının tarihi

Spor ayakkabı çok ilginç bir şey değildir ama onsuz bir yaşam düşleyemeyiz. İşte bunu düşlemek Steven Johnson’ın işi. Johnson bu ay PBS ve BBC Two kanallarında gösterime girecek olan Hwo We Got to Now (Bugünlere nasıl geldik) adlı programın sunucusu. Johnson, önemsiz görünen keşif ve buluşların gelecekteki yenilikleri nasıl tetiklediğini araştırıyor. “Yenilik dediğimiz zaman aklımıza gelen şeyi değiştirmeye çalışıyoruz,” diyor. Önemsiz diye göz ardı edilen kökenlere saygınlığını iade etmeye, spor ayakkabılardan başlıyoruz.

GE, Android Homme

Ay botlarının dönüşü

GE, Android Homme ve JackThreads bu yıl Ay’a inişin 45. yılını kutlamak için sınırlı sayıda üretilen Missions’u piyasaya sürdü. Tabandaki termoplastik kauçuk hem esneklik sağlıyor hem de darbe emiciliği artırıyor.

40 Yıl Önce

İnsanların ayakkabı giymeye ne zaman başladığını fosil kayıtlarına bakarak öğreniyoruz. Ayağın anatomik değişimini temel alan bir kuram, ayakkabının Pale-olitik zamanlardan beri giyildiğini gösteriyor.

1790

Bir İngiliz mucit modern ayakkabı bağı çağını açtı. Bir şeyleri iple bağlamak yeni değildi ancak o güne kadar ayakkabılar genelde düğme ya da tokayla kapatılıyordu.

1844

Charles Goodyear, doğal kauçuğu dayanıklı bir ürüne dönüştüren vulkanizasyon işleminin patentini aldı. Bu da kauçuk tabanlı ayakkabı devrini başlattı.

1858

Lyman Reed Blake, ayakkabının üstünü tabana dikebilen bir dikiş makinesinin patentini aldı. Daha sonra geliştirilen ve McKay dikiş makinesi adını alan bu alet, ayakkabı üretimini kat be kat hızlandırdı.

1916

United States Rubber Company “spor ayakkabı” adıyla pazarlanan ilk ayakkabı olan Keds’i piyasaya sürdü.

1978

Nike’nin kurucusu Bili Bovverman, gofre tabanlı ayakkabı konseptinin patentini aldı. Bu tasarım daha iyi çekiş sağlıyor.

2013

New Balance ve Nike, tabanı 3B baskılı ilk seri üretim spor ayakkabıyı duyurarak kişiselleştirilmiş ayakkabıda çığır açtı.

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu