Başarılı Girişimcilik

Andolu, turizmde girişimcilere büyük fırsatlar sunuyor

Andolu, turizmde girişimcilere büyük fırsatlar sunuyor

Turizm hareketleri bugüne kadar Antalya, İstanbul, İzmir ve Muğla ile sınırlı kaldı. Türkiye, bu yapısıyla dünya turizminde ilk 10’a girmeyi başardı. Bugün ise Anadolu’nun gizli potansiyeli girişimcileri cezbediyor. Otel yatırımı için uygun illerin girişimcilere sunduğu fırsatları ve bir oteli kârlı hale getirmenin yollarını sizler için araştırdık.

otel yatirimi

TURİZMDE müşterilerin eğilimi değişiyor. Artık farklı yerleri görüp farklı yerlerde konaklamak istiyorlar. Bu durum turizm açısından henüz çok bakir olan Anadolu’nun önüne müthiş fırsatlar çıkarıyor. Otelcilik için kıyı bölgelerinden sonra şimdi de Anadolu’daki potansiyel, yerli ve yabancı firmaların ilgisini çekiyor, girişimcilerin önüne yeni fırsatlar çıkarıyor.

Türkiye’de büyük şehirlerde otel yatırımlarının bir ölçüde doyuma ulaşması üzerine, yerli ve yabancı otel yatırımcıları ve işletmecileri Anadolu’ya akın etmeye başladı. Yaptığımız araştırmalarda Anadolu’da birçok şehirde yeni otel yatırımına ihtiyaç olduğunu belirledik. Bu ihtiyaç dünyanın önde gelen otel zincirlerinin de Anadolu’ya ilgisini artırıyor.

Yabancı zincirlerden Accor, Hilton, Marriott, Mövenpick, Wyndham, Radisson, Ramada, yerli zincirlerden Akfen, Anemon, Dedeman, Divan, Rixos ve Limak, yeni yatırım planlarıyla dikkat çekerken, otelcilik alanına yeni yönelen Er Yatırım ve Ever Group gibi firmalar da Anadolu’ya yeni oteller kazandırmaya hazırlanıyor.

Tam da bu noktada “Hangi şehirlerde hangi oteli açmalı?”, “Zincir otellerin franchising bedelleri nedir?”, “Bir oteli nasıl kârlı hale getirebiliriz?”, “Bir otelin yatırım maliyeti nedir?”, “Otel arsasına ne kadar ödemeliyiz?” gibi soruların yanıtı çok önem kazanıyor. Para Dergisi olarak yine bir ilke imza atarak, yatırımcısından işletmecisine, otel yöneticisinden danışmana kadar geniş yelpazede uzmanlara danışarak yol gösterici bir araştırma yaptık ve yukarıda sıraladığımız soruların yanıtını aradık…

otel

YATIRIMA UYGUN İLLER

Turizm hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı ve belli bir doygunluğa ulaşan Antalya, İstanbul, İzmir ve Muğla’yı dışarıda tutarak yaptığımız araştırma sonunda otel yatırımına uygun 52 il belirledik. Bu illeri belirlerken, Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığının konuyla ilgili yaptığı araştırmalardan da yararlandık. Buna göre Adana, Afyon, Ankara, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya, Nevşehir, Van, Yalova termal yatırımı için en uygun illeri oluşturuyor. Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Ardahan, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Denizli, Elazığ, Erzurum,

Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İsparta, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van ve Yozgat ise şehir oteli yatırımı için uygun iller olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye’de doğayla iç içe turizme olan ilgi, tatildeyken aktif olmayı tercih edenler, kayak merkezlerine yönelik giderek artan talep, alternatif turizm yatırımlarının çoğalmasını sağlıyor.

Göller, endemik bitkiler, kayak için uygun dağlar ve birbirinden güzel yaylalar gibi özelliklerinden en az birine sahip illerimizden Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Balıkesir, Bingöl, Bursa, Bolu, Çankırı, Denizli, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gümüşhane, Hakkâri, Karabük, Kayseri, Malatya, Manisa, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tunceli ve Yozgat da alternatif turizm yatırımı yapılabilecek şehirler arasında gösteriliyor.

Bu arada Orman ve Su işleri Bakanlığı Türkiye’deki doğal güzellikleri turizme kazandırmak için, 81 ilde 527 doğa turizm alanı oluşturulacağını açıkladı. Konuyla ilgili olarak uygulamaya koyulan mastır planı ile eko turizm ve doğa turizmi etkinliklerinin yaygınlaştırılarak sektörün çeşitlendirilmesi hedefleniyor.

1 2 3 4Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu