İş Fikirleri ve İş KurmakTurizm Sektöründen Haberler

Bağ Otelleri ve Gastronomi Turizmine Yatırım Yapın

Üzüm bağları arasında konumlanan butik oteller geleceği çok parlak bir turizm çeşidi olarak görülüyor. Urla Bağ Yolu, Trakya Bağ Rotaları, Yanık Ülke Bağları gastronomi turizmi konusunda Türkiye’de sektörlerine öncülük ediyor…

GASTRONOMİ, bir başka deyişle yeme-içme turizmi, son yılların en gözde turizm çeşitlerinden birisi. Gastronomi turlarına katılanları yüksek gelir grubuna sahip turistler oluşturuyor ve günlük harcamaları 100 euro’yu buluyor. Dünya genelinde yılda ortalama 1 milyon turistin bu turlara katıldığı tahmin ediliyor. Bu turların konaklama durakları bağ otelleri de yeni bir turizm yatırımı çeşidi olarak rağbet görüyor.

Türkiye, üzüm bağlarıyla dünyanın en büyükleri arasında beşinci sırada yer alırken, bağların içinde açılan oteller turizm sektörünün en yeni aktörleri olarak ön plana çıkıyor. Üzüm bağlarının arasında konumlanan butik oteller geleceğin öne çıkacak konaklama çeşitlerinden biri olarak görülüyor. Bağ otelleri, şehir gürültüsünden kaçıp doğayla baş başa kalmak isteyenlerin, dinlenirken özel lezzetler tatmak isteyenlerin tercihi oluyor.

‘Küçük Oteller’ kitabının ve aynı isimli internet sitesinin sahibi İzim Bozada, son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, gastronomi turizmi çerçevesinde butik otellerin açılmaya başladığını, bağ otellerinin de bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Bağ otellerinin sayılarının henüz az olduğunu vurgulayan Bozada, önümüzdeki günlerde yeni bağ otelleri açılacağını duyduklarını söylüyor.

Urla’da bir bağ oteli işleten Can Ortabaş da, bölgeye gastronomi turizmi kapsamında yılda 150-200 bin ziyaretçi çekmeyi hedeflediklerini anlatıyor. Ortabaş, bölgede butik konaklama tarzının yaygınlaştırılarak 50 kadar butik otel yapılması için çalışmalar yaptıklarını aktarıyor.

Bağ otellerini merceğimize aldık, doğanın keyfini, lezzetli tatlar eşliğinde sakin bir ortamda doyasıya çıkarmak isteyenlere göre olan bu otelleri araştırırken, üzüm bağlarının içinde olanlara yer verdik.

BAKUCHA VINEYARD HOTEL&SPA

Lüleburgaz’daki Arcadia Bağları’nda artık bir de otel var. Bakucha Vineyard Hotel & Spa, Istranca Dağları’nın altında uzanan vadide Hamita-bat ve Çeşmekolu köylerinin arasında konumlanmış, doğayı ve huzuru kucaklayan atmosferi ile meyve bahçelerinin içinde yer alıyor.

Meşe koruları ve irili ufaklı çiftlikleriyle bir gastronomi merkezi olarak tasarlanan 28 odalı otelin mimarisinde taş ve ahşaba ağırlık verilmiş. Otelde her biri özel teraslı, özel tasarlanmış konforlu süit odalar mevcut. ‘Şefin Masası’ restoranda leziz yemekler, günbatımı manzarası ve atıştırmalıklar, bahçede yüzme havuzu, spa’da Klasik Türk Hamamı, sauna ve zengin bir masaj/bakım menüsü diğer hizmetler arasında.

Otelde konaklarken bağları gezebilir, bağların ve koruların arasındaki patikalarda yürüyüş yapabilirsiniz. Dilerseniz mevsimine göre üzüm, kiraz, armut, yaban kekiği, kuşburnu, kuzukulağı, mantar toplayabilir, tepedeki kamelyada manzaranın ve özel menülerin tadını çıkarabilirsiniz. Bunların yanı sıra çevre gezileri de organize edebilir, Istrancalarda orman veya mağara gezisine çıkabilir veya Edirne’ye kültür turuna çıkabilirsiniz.

HOTEL CAELİ

Vinero Bağcılık bünyesinde yer alan Hotel Caeli, Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Kumköy’de uçsuz bucaksız üzüm bağları arasında yer alıyor. Her köşesinde sanatsal detayların bulunduğu ve dünyaca ünlü birçok sanatçının eserinin yer aldığı Hotel Caeli, iç tasarımı ve dekorasyonuyla ön plana çıkıyor. Otele adını veren ikonik heykel ise, Türkiye’nin en önemli heykel sanatçılarından Seçkin Pirim’in Latincede “cennet kapısı” anlamına gelen “Porta Caeli” isimli eseri. Bağcılığın en zor ilk 100 yılını anlatan ve her yüzü 50 kattan oluşan heykel, güneş ışınlarım alış açısına göre zaman zaman kadeh şeklinde bir gölgeye sahip oluyor. 21 odalı butik otelin odaları bağ, orman ve göl manzaralı olarak özel bir tasarımla döşenmiş. 700 metrekarelik spa merkezinde; kapalı havuz, Türk hamamı, sauna, buhar banyosu, macera duşları, şok havuzu ve masaj odaları var. Hotel Caeli’de üzümün yaşlanma karşıtı etkisinden faydalanarak yapılan Vinotherapie Spa bakımı uygulanıyor. Vinotherapie Spa bakımında asma ve üzümün ekstreleri, özel masaj teknikleri ile birleşiyor. Hotel Caeli’nin içerisinde yer alan Winter Garden Restau-ranfda ise, yerel ve uluslararası lezzetler kullanılarak modernize edilen Türk mutfağının enfes tatları sunuluyor.

VİLLA ESTET BAĞ EVİ

Manisa’nın Kula ilçesinde bulunan Divlit Yanardağı’nın eteklerinde Antik Çağ’dan bu yana bağcılık yapılıyor. Bölge, bu sönmüş yanardağdan dolayı ‘Yanık Ülke’ adıyla anılıyor. Yanık Ülke Bağları, Divlit Yanardağı yamaçlarında lav taşları üzerinde yer alıyor ve yapı olarak İtalya Etna Yanardağı bölgesi ile aynı özelliklere sahip. İşte Villa Estet Bağ Hotel de, Yanık Ülke bölgesinin uçsuz bucaksız üzüm bağlarının arasında, Divlit Yanardağı’nın yamacında kurulu. Kendi üzüm bağı bulunan otelde şık odaların hepsi üzüm bağlarına bakıyor. Villa Estet Restaurant’ta ise özellikle et yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. Otelde açık yüzme havuzu da mevcut. Otel, Kula şehir merkezine 5 km, İzmir Adnan Menderes Havaalam’na 150 km mesafede.

1 2 3Sonraki sayfa

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu