İş Fikirleri ve İş Kurmak

Gelişime Açık İş Fikirleri

Markanızın daha çok konuşulmasını istiyorsanız yeni uygulamalara imza atın. Gıda sektöründe sıra dışı ürünler yalnız dikkat çekmekle kalmıyor, markanın dalıa da güçlenmesini sağlıyor…

ÜRÜN gamında değişiklik yapmak tüketicinin daima dikkatini çeker. Değişiklik içerikle ilgili olabileceği gibi ambalajla da ilgili olabilir. Karar verirken marka konumlandırmasını zarar görmemesi esastır.
Aşağıdaki üç örnekten ikisi Amerika’da, biri ise Japonya’da gerçekleşmiş durumda. Bu örnekler ülkemizde de denenebilir, başlı başına bir uğraşı olarak ele alınabilir.

Kısaca göz atmanız ufkunuzu genişletecektir.

‘CASING’LE YENİ TATLAR YARATIN
Onee ’casing’le başlayalım. ‘Casing’ nedir, bilmeyenler için açıklamakta yarar var ’Kılıf ‘ anlamına gelen ve İngilizce telaffuzuyla ‘keising’ olarak anılan bu malzemeyi en çok sosis, salam ve sucuk imalatçıları kullanıyor.
Doğal şekliyle kasaplık hayvanların bağırsakları terbiye edilerek üretiliyor.

Daha düne kadar Türkiye’de sucuklar bu doğal barsak materyali içine basılır, ‘halka’, muska’, ‘parmak’ gibi formlar verilerek piyasaya sunulurdu. Şimdi doğal bunun benzer türevleri var.

Yapay ‘casing’ dolumda kolaylık sağlıyor, eşit kalibrede hızlı ve sağlıklı üretim yapılabiliyor.

Dışarıda ‘sausage skin’ adı da verilen bu malzeme, ‘salam’, ’hotdog’ gibi ürünlerin imalatında da kullanılıyor. Yenilebilir kollajen’ maddelerden üretilen materyalin insan sağlığına negatif etkisi yok.

Milimetrik bazda zar şeklinde ince cinsleri olduğu gibi, salam ve blok etlerde kullanılan kalın plastik benzeri olanları da var.

İşte bu malzemeyle tıpkı Amerika’da olduğu gibi burada da yerel tatlar yaratmak mümkün. Örneğin etsiz dolgular, şekerli karışımlar ve hatta katı meyve özütleri…

DİLİMLENEBİLİR HER ŞEY İÇİN…
‘Casing’lerin mükemmel pişirme performansı sağlayan ve piştikten sonra çözünüp yok olan çeşitleri ise büyük kolaylık sağlıyor. Tıpkı hazır sosis gibi onlarca köfteyi blok olarak ‘casing’ haline getirmek mümkün. Pişir, kızart ve dilemle! (Ya da tam tersi!)

Buluşsal türler hayli zengin. Bize adapte edildiğinde çiğköfteden, zeytin ürünlerine kadar hemen her şey üretilebilir.

Antepfıstığı, fındık gibi ezilerek homojen hale getirilmiş ürünler ile süzülmüş katı yoğurt ve peynirler için de mükemmel bir materyal. Pestil olarak bilinen geleneksel tatlar için gösterişli bir malzeme aynı zamanda.

Ekmeklik hamur, humus, hazır yemekler, tereyağı gibi yeni türler içinse ideal.

Ve dilimlenebilir sarımsak soğan ezmeleri, katılaştırılmış baharat özütleri bu materyalle doluma çok uygun.

Tüm mesele kılıfın içine neyin konulacağını bulmakta! Hem porsiyonluk, hem de mutfak için cazip bir ambalajlama şekli.

‘STICK’ SOSİSLER. HAZIR KÖFTELER…
Bir başka örneği köfte çeşitlerine uyarlamanız mümkün. Tıpkı ‘çöpşiş’ gibi pişirme ve yemede kolaylık sağlayan yeni bir yöntem hu.

Japonya’da ünlü bir firma bunun mısır ve yerel katkılarla yapılmış sade formunu geliştirmiş.
Ürün, ilk bakışta uzun patateslere çubuk sokulmuş gibi görünüyor. Bir bakıma bildiğimiz ‘hotdog’ sosislerinin patates ya da hamurla kaplanmış şekli. Yağda kızartılıyor ve servis ediliyor. Özellikle dışı çıtır kaplı balık ürünleri için ilginç bir seçenek. Çatal bıçak gerektirmiyor.

İsterseniz anında pişmeye hazır midye tava bile yapabilirsiniz.

Menüye bildiğimiz kadınbudu köfte de rahatlıkla dahil olabilir. Fakat en iyi sonucu patates ve mısır hamuruyla kaplı ‘hotdog’ tipi sosisler veriyor. Amerikalılar bu ürünlere hotdog’dan bozma ‘comdog’ diyorlar.
Eğer insanların sürekli aynı şeyleri yemekten sıkıldığını düşünüyorsanız, ucuna çöp takılmış, dışı ‘çıtır’ kaplamalı ve hayli ‘dolgun’ köfteleri piyasada yaygın hale getirebilirsiniz.

ÇEŞNİLİ HARDAL
Hardal iki çeşit tohumdan yapılıyor. Çoğu üretici kültüre alınmış brassica juncea’. ‘brassica nigra’ türlerini tercih ediyor. Öğütülmüş hardala sirke ve tuz ekleyerek ticari hale getirmek kolay. Karışım içine koruk suyu ya da üzüm suyu da konuyor.

Hardal her ne kadar et yemeği türlerine ve sosise eşlik ediyorsa da. günümüzde salata ve kızarmış patatesle çok daha iyi gidiyor. Keskin tadı ve kokusu onu dip soslarda, yeşilliklerde ve kimi soğuk menülerde
vazgeçilmezler arasına sokmuş.

Çemen, kırmızıbiber, avokado, hatta enginar püresiyle hazırlanmış değişik spesiyaliteleri var. ‘Jalapeno’ (halapeno) biberiyle hazırlanan çeşitleri ise çok revaçta.

Son zamanlarda ketçapla birleştirilmiş türleri piyasada epey aranıyor.

Hardal üretimi uzmanlaşmayı gerektiren artizanal bir iş. Batı mutfaklarından çok, Hint ve Kuzey Afrika kökenli karışımlar tercih ediliyor.

Egzotik reçetelerle yepyeni bir ürün gamı oluşturmak mümkün. Özellikle hardal bazlı dip’lcr işinizin daha da büyümesini sağlayabilir.

İlginç bir girişim için keten tohumu’, ‘öğütülmüş üzüm çekirdeği’ gibi sağlık katkılarını da kullanabilirsiniz. Hardalın birçok yararı yanında sağlık özellikleri de var.

Afrodizyak niteliği yanında, bazı habis hastalıkları önlediğine ilişkin yayınlar hemen dikkat çekiyor.

Bugün batı piyasalarında şifa kaynağı ballarla karıştırılmış yeni nesil hardalların çok tutulduğunu da hemen belirtelim.

Kaynak: Para Dergisi – Nur Demirok

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir Yorum

  1. ŞENOLLAR MODERN HAYVANCILIK İŞLETME ORTAKLIĞI

    SÖZLEŞMELİ TARIM VE HAYVANCILIK İŞLETME ORTAKLIĞI
    NEDİR ?

    HİÇ BİR RİSK OLMADAN HİÇ BİR BANKANIN YA DA TASARRUF HESABININ SİZE KAZANDIRAMAYACAĞI MİKTAR PARAYI KAZANMAK İSTEMEZ MİSİNİZ ?

    Bugüne kadar çevremizde birçok müteşebbis ruhlu kişinin tarim yada hayvancılık alanında yatırım yapmak istediklerine şahit olduk.Genellikle bu istekli ve potansiyel müteşebbis yatırımcıların iki temel sebeple bu isteklerini gerceklestiremediklerini gördük.Bu iki temel sebebin ilki yeteri kadar sermaye miktarina sahip olmadıkları ikincisi ise tarim ve hayvancılık konusunda gerekli bilgi,görgü ve donanima sahip olmadıkları olarak özetlenebilir.Yine bununla birikte yeterli sermaye birikimine sahip olamayipta gelir getirici bir alanda ticaret yapmak isteyen birçok müteşebbisin varlığıda ayrı bir vakıadır.Ayrıca küçük miktarlarda birikimi olan birçok kişinin önünde alternatif olarak altın,döviz her çeşit gayrımenkul hisse seneti yada borsa bankalara mevduat yatırma gibi çeşitli seçenekler bulunmaktadır.Küçük yatırımcı genellile bunlardan hangisine para yatırarak mümkün olabilecek en kisa sürede değerinden cok daha fazla nasıl kar elde edebileceğini sürekli takip eder.Hatta küçük yatırımcı bütün bu alternatifler için çeşitli portföy yöneticilerinin farklı tv kanallarındaki programlarınida sürekli izlemeyi de ihmal etmez.Genellikle gayrımenkul yatırımları uzun vadede daha karlı gozukebilir.Bu sebeple yatırımcılarımiz reklamların da tesiriyle devremulk gibi kısa vadede gelir getirici olmayan birçok yatırıma da yatırım yapma gereğini hisseder ve küçük birikimlerini yada yatırımlarını buralara kanalize eder.Gayrımenkul yatırımlarında kar daha ziyade gayrimenkulün tekrar satışı ile yada kira geliri ile mümkün olabilir.Son zamanlarda enflasyon rakamlarının düşük olması dolayısıyla kira gelirinin arzu edilebilir kazanç sağlamadığı da ayrı bir vakıadır.(küçük bir değerlendirme yaptığımızda ortalams bir ev 200.000 TL Bunu kiraya verdiğimizi varsayarsak ortalama 500-800 TL geliri olur.Karar sizin kiyaslayabilirsiniz.)
    Diğer yatırım araçlarına alternatif olarak işletme ortaklığımız yatırımcıların birikimlerini hayvancılık alanında değerlendirerek çok kısa bir zamanda istirakcisine herhangi bir zarar söz konusu olmadan garantili olarak iyi bir kar marjı ile sözleşme devamı müddetince gelirinizin olmasini hedefleyen yeni bir işletme aracıdır.
    ŞENOLLAR MODERN SÖZLEŞMELİ HAYVANCILIK İŞLETME ORTAKLIGI NEDİR
    Belli bir birikime sahip olan istirakcilerimiz damızlık inek başına 10.000 TL ödeyerek sisteme üye olmaları mümkündür.Herhangi bir şekilde fiili olarak uretim faaliyeti icerisinde bulunmadan tasarruflarını karlı bir alanda değerlendirmek isteyen tasarruf sahipleri damızlık sığırcılık gibi alanlarda hayvan satın alarak işletmeye ortak oldukları sistemdir.ŞENOLLAR MODERN SÖZLEŞMELİ HAYVANCILIK isletmemiz halen mevcuttur.Bünyemiz tarafından belirlenecek kontenjan dahilinde davetimizle gelip tesislerimizi dolaşıp bilgilendirme konferansimiza katiliminizdan sonra ve sözleşme imzalanmadan (hayvan küpe numaraları üzerinize gecemeden )kesinlikle ücret talep edilmeyecektir.
    YARARLANABILECEGINIZ İMKANLAR
    1.İnternetten 24 saat kamerayla izleyebilirsiniz.Doğum sürecini bile izleme imkanınız olacaktır.
    2.Sizin belirleyeceğiniz tarihlerde ailenizle tatil imkanı sunmaktayiz.(tamamen ücretsiz apart dairemizde size özel)
    SÖZLEŞME SÜRESİNCE TOPLAM NE KADAR PARA ELİME GEÇECEK (KAR PAYIM)
    Bir damızlık inek için günlük =20 litre
    20 litre /gün =20×1200=24 TL/gün
    600 litre /ay=600×1200=720 TL /ay
    Ödeme 10 ay üzerinden (2 ay laktasyon donemi)
    10 ay ×720=7200
    Sözleşme 5 yıl 7200 yıllık ×5yıl =36.000 süt geliri+ineginiz +5.yılın doğan buzasi sizin (5.yıl sonunda ineginiz yaş olarak damizliktan çıkmaması için teşvik olarak değer kaybetmesin diye buzasi hediyemizdir.)
    DAMIZLIK KÜÇÜKBAŞ KOYUN VE KEÇİ ÜYELİĞİ KAZANÇ TABLOMUZ
    Sistem giriş bedeli:1000 TL(1 adet koyun ve keçi için )
    Koyunlarda:100 LİTRE/YIL
    Keçilerde :120 LİTRE/YIL
    Sabit ödeme yapılacaktır.Süt fiyatı o yılın süt piyasası üzerinden (mutlaka her yıl zamlı)ödenecektir.
    BU YILI BAZ ALIRSAK KAZANÇ TABLOMUZ ŞÖYLEDİR
    1 TANE KOYUN=100LİTRE. 1 TANE KEÇİ=120 LİTRE
    100 LİTRE*2.40=240 TL/YIL. 120 LİTRE*2.00=240 TL/YIL
    BEŞİNCİ YILIN SONUNDAKİ KAZANÇ TABLONUZ
    240 TL/YIL*5 YIL=1.200 TL (BU SÜT KAZANCINIZ)
    GİRŞTE ALMIŞ OLDUĞUNUZ (KOYUN VEYA KEÇİNİZ)DAMIZLIĞINIZ SİZİN
    VE DÖRDÜNCÜ YILIN DOGAN KUZUSU(YANİ SOZLEŞME BİTİMİNDE DAMIZLIK KOYUN)
    TOPLAM=1.200 TL+İKİ KOYUN
    BUYRUN HESABI SİZ YAPIN!!!
    İLETİŞİM:05300433609.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu