İş Fikirleri ve İş Kurmak

Kırsal turizm tesisi kuran kazanacak

Ücretsiz danışmanlık

‘Kırsal Turizm Derneği, kırsal turizm girişimcilerinin faydalanacağı önemli bir kaynak. Kırsal Turizm Girişimci Rehberi hazırlayan dernek bu alana yatırım yapacak girişimcilere rehberlik hizmeti sunuyor. Dernek kırsal turizmle ilgili farklı alanlarda uzmanlıklara sahip güçlü bir kadroya sahip. Dernek tüm bunların yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı’nın kırsal turizm politikalarının oluşturulmasıyla ilgili katkı da sağlıyor.

Hangi bölgeler avantajlı?

geziTürkiye’nin ilk köy turizmi örneği İzmir’in Selçuk ilçesi Şirince Köyü’nde başladı. Şimdi Ödemiş ilçesi Birgi Beldesi geleneksel mimariye göre baştan sona restore ediliyor. Kısa bir süre sonra turizmin hizmetine sunulacak. Bursa Cumalıkızık Köyü, Çanakkale Tahtakuşlar Köyü, Aydın, Muğla Milas Çomakdağı Köyü, Antalya Akseki İlçesi Sarıhacılar Köyü, Kaş Gömbeyi Yaylası ve Köprülü Kanyon kırsal turizmin merkezi konumuna geldiler. Bu bölgelerde konaklama imkanları da hızla artıyor. Dağlık alanlarda yürüyüş etkinlikleri, bisiklet ve motorlu araçlarla geziler ve günübirlik aktivitelere katılanların sayısı her geçen yıl artıyor. Turizm uzmanlarına göre Çanakkale’den Mersin’e kadar deniz turizmine yakın bölgelerdeki köyler çok avantajlı. Özellikle mayıs ile ekim ayları arasında turistlerin yoğun olduğu dönemlerde turizm tesisleriyle entegre olabilme özelliğine sahipler. Karadeniz Bölgesi’nde ise özellikle yaylalara ilgi çok fazla. Bolu Abant Gölü, Rize Ayder Yaylası, Trabzon Uzun Göl ve Artvin Camili Köyü kırsallarını tercih edenlerin sayısında artış var. Bu bölgelere son dönemde özellikle Ortadoğulu turistlerin ilgisi yoğun.

Manisa’daki Yunt, Spil ve Bozdağlar doğal güzelliği, tarihi zenginliği, yöreye özgü tarımsal üretim çeşitliliği açısından ilgi görüyor. Bu bölgenin Kültür ve Turizm Bakanlığı 2014-2018 strateji toplantısında “Kırsal Turizm Pilot Uygulama Bölgesi” olması önerildi. Tüm bunların dışında İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde farklı çekici turistik özellikleri olan köyler var.

Başvuru için gerekli dokümanlar

ilgilendiğiniz alanın başvuru formu Bu alanla ilgili taahhütnameler Teknik kurumlardan temin edilen resmi belgeler o Uygun olan ve olmayan harcamaların detaylı tabloları Danışman firma ve tedarikçi bilgileri tablosu Seçilen, seçilmeyen teklifler ve ekleri Maliyetleri gerekçelendirme tablosu a Yasal mali tablolar Mevcut varlıklar listesi Projeler [mimari, statik, elektrik tesisatı, mekanik tesisat] a Metraj cetveli Makine ekipman yerleşim planı ve listesi Yapı ruhsatı ya da yapı ruhsatı alınmasına gerek olmadığını gösteren resmi yazı İş planı a Teknik proje.

Hakan BAYÜLGEN / Markobi Kurucu Ortağı, Marka ve Strateji Danışmanı
“Nasıl fark yaratılır?”

Yörenin ve işletmenin sunduğu ve prensip edindiği değerler çok iyi seçilmeli. Kurum kimlik tasarımı ve yapılandırılması bir strateji çerçevesinde yapılmalı. Değerler çerçevesinde yapılan iletişim belli bir istikrarla ve kalite ile yönetilmeli.

Marka olmanın belli bir iletişim, insan kaynakları ve işletme yatırımı gerektirdiği unutulmamalı. Gereğinden küçük bütçelerle yapılan planlamalar beklenen etkiyi ne yazık ki yaratamıyor. Bu aşamada işletme, bir tek kendi bütçe ve gücüne dayanmak yerine, yöre belediyesi, diğer büyük kuruluşlar ve derneklerle ortak iletişim yoluna giderek bazı süreçleri bütçesel anlamda hafifletebilir. Kırsal turizmciler şehirli kitleye hizmet sunarak para kazanıyor. Bu müşteri tipolojisinin en çok önem verdiği kriterler ise doğallık, konfor, sadelik ve dozajını aşmamak şartıyla hizmeti lüksleştirecek detaylar olarak sıralanabilir.

eko turizm

Eko turizmle çekim merkezi oldular

Dış ticaret uzmanı Cengiz Genç ve eşi Ayşe Genç, emekli olduktan sonra eko turizm alanına yatırım yapmışlar. Fethiye’de, Yeşilüzümlü beldesi yakınlarındaki Dikencik’te Dikencik Evleri adıyla iki taş evi butik otele dönüştürmüşler.

Dikencik Evleri, yaklaşık altı yıldır yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor. Cengiz Genç, “İstanbul’da orta halli bir ev fiyatıyla bu iki evi inşa ettik. Evler dörder odalı. Odaların açıldığı geniş ve yüksek salonları evin içinde de keyifle vakit geçirilebilecek tarzda döşedik” diyor. Dikencik Evleri, orman içinde sakin bir konaklama yeri. En yakın yerleşim yerine 1 kilometre mesafede bulunuyor. Tesisin etrafı kızılçam ağaçlarıyla çevrili.

Duyacağınız tek ses ormanın sesi, yani keçi çobanlarının, kuşların ve böceklerin sesleri… Burada uzun süren yabani mantar mevsiminde uzman tavsiyesiyle mantar toplayabilir, orkide mevsiminde bazıları koruma altında olan orkide türlerini inceleyebilir ya da yakın çevredeki antik Likya şehirlerini görme fırsatı bulabilirsiniz. Cengiz Genç, otelin yabancı misafirlerinin genelde ABD, Belçika, Almanya ve Danimarka’dan geldiğini söylüyor.

Proje başvurusu için uygunluk kriterleri

■    Ulusal kanunlarca tanınmış özel ve tüzel kişiler başvuru yapabiliyor.

■    Hibe desteği karan alındığında, proje sahibi 65 yaşından büyük olmamalı.

■    Bakanlık kayıt sistemine kayıtlı olmak gerekiyor. Çiftçi Kayıt Sistemi ya da diğer kayıt sistemlerinden herhangi birine kayıtlı değilseniz, son başvuru tarihinden önce kayıt olmanız ve ilgili belgeyi hibe başvurusuyla birlikte sunmanız gerekiyor.

■    Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun istediği formatta bir iş planı hazırlanması gerekiyor.

■    Proje sonunda işletmenin ekonomik olarak sürdürülebilir olduğu iş planında gösterilmek zorunda.

■    Proje sahibinin başvurusunu teslim ettiğinde devlete herhangi bir vergi veya sosyal güvenlik prim borcu olmaması şart.

■    işletme sahibi 50’den az kişi istihdam etmeli ve yıllık ciro ya da bilançosu 8 milyon TL’yi aşmamalı.

■    Yeni işletme kurulmasına, sadece ilde kapasite fazlası olmaması durumunda destek veriliyor.

■    Faydalanıcı, ödemenin yapılmasından sonraki beş yıl boyunca yatırımı koruyacağını ve çok önemli değişiklikler yapmayacağını taahhüt etmek zorunda.

Erhan SARALOGLU / Ogzala Turizm
Tarıma dayalı köy pansiyonculuğu

Yaklaşık 20 yıldır doğa turları düzenliyoruz. Bunun dışında Kocaeli’nde Yuvacık Barajı yakınlarındaki Servetiye Cami Köyü’nde Ogzala Çiftliği’ni kurduk. Burada tarıma dayalı köy pansiyonculuğu yapıyoruz. 20 dönüm arazi üzerinde kurulan çiftlikte beş dönüm arazi cevizliğe, üç dönüm arazi fidanlığa, üç dönüm arazi ise çiftlik evi ve sosyal alan olarak ayrılmış durumda.

kirsal turizm

Kalan kısım meyveliğe, ormana ve hobi bahçelerine ayrıldı. Şimdiye kadar birçok ağaç dikildi ve dikime devam ediliyor. Bu tesis için şimdiye kadar 1 milyon TL harcadık.

ERSAN ÇIPLAK

Önceki sayfa 1 2 3

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

12 Yorum

  1. merhaba sayın yetkili turizm sektörü için 2 yıl boyunca süren yazılım sürecinden sonra http://www.abbasyolcu.com sitemizi kurduk. amma şu an reklam çalışmaları için büyük paralara ihtiyacımız var. Bu Poroje için kosgep desteği alabilirmiyiz teşekkür ederim

  2. Merhaba, adım Lori Dante, güvenilir kredi şirketi oldukları için kredi başvurunuz için Bay Dierk Conrad’la iletişime geçmek için mali yardıma (kredilendirme) ihtiyacınız olan herkesi tavsiye etmek için buradayım.

    * 3% faizli kredi oranı sunuyorlar.
    * Nakitsiz girişimci için sigorta.
    * Para için garanti.

    Intel Finance Firması, iyi kredi puanı ile, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar. Ailem için yeni bir ev almak için $130,000 doların üzerinde krediye ihtiyacım vardı, Bay Dierk Conrad’ın borç için çalıştığı şirketle temasa geçtim ve stres içermeyen bir kredi olduğu için kredimi başarılı bir şekilde alıyorum.

    Bay Dierk Conrad ile kredi için lütfen iletişime geçin! E-posta: (intelfinancefirm@gmail.com)

    Teşekkürler
    Lori Dante.

  3. Selamünaleyküm arkadaşlar aksaray da merkeze 15 km mesafede 67.000 metre arazim var ve tatil köyü şeklinde yüzme havuzlu konaklamalı güzel bir sosyal mekan düşünüyorum yardımcı olabilecek birisi varsa ulaşabilirmi 05324603840

  4. NİGDE NIN ULUKIŞLA ÇİFTEHAN KAPLICARARI ÇİVARINDA 3200MT KARE YERIM VAR PANSIYON VE OTEL OLUR YANIMA DESTEK ARIYORUM YAPACAGIMIZ PROJE BİTTIGINDE GÜNLÜK ÇİROMUZ 10 BİN TL DEN AŞ ŞAGI DÜŞMEZ BUYRUN GELİN KAPLICAYA MAHMUT İLGEN 05396185968

  5. kırsal turizim konuusnda tesisis kurmak istiyorum sosoyal tesisi danışanalık himeti alamk istiyorum beni ararmısınzı05067433842

  6. trabzon akçaabat hıdırnebi yaylasında mera alanında yeme-içme-konaklama tesisi açmak istiyorum.evim var fakat tabusu olmadığı için nasıl ruhsat alabilirim (2003 yılında yapmış olduğum evi makheme kararı ile köy tüzel kişiliği adına muhtara verdiler)

  7. sayın mustafa kayar
    siz kalkınma bakanı falan olsanız ya da maliye bakanı bu hesaplama yeteneği ile memleketin gayri safi milli hasılasını 3 senede uçurursunuz vallahi

  8. doğu anadoluda tavuk çifliği nasıl olmalı ki kış aylarında verim alınabilsin.

  9. özlem kardeşim bende ısparta Candır da düşünüyorum..8 metrede..sıfır par…destekler iyi.Çandır tarih ve doğa ile aynı zamanda katlıamla içiçe..basarılar.Tecrübeleri paylaşalim. usparta@mynet.com

  10. Antalya nin olympos mevkiisinde denize 3km mesafede 15 dönümlük bir tarim arazimiz var.Kirsal Köy turizminde kullanmak istiyoruz.Kendi imkanlarimizla 25 odali pansiyonumuz vardir.bu odalardan 10 tanesi bungalov odasidir.ormanlik icinde portakal ve nar bahcesi ile bir adet sera da vardir.biz bu işletmemizi gelen misafirlerimize köy yaşamının zorluklarını ve bi okadarda doğada yaşamanın keyfini sunmak istiyoruz.yufka ekmeği ve taze köy yumurtası ile kahvaltılarıni yapıp enfes gözleme ve doğal sebze ve meyvelerle damak tatlanmasını istiyoruz.kendi evlerindeymiş gibi kendi bahcelerinde yada serasinda toprakla kaynaşıyormuş gibi geçirmelerini istiyoruz.bize bu yeni oluşan kırsal turizm ve yararlanabilecegimiz hibe programlari hakkinda yardimci olmanızı bekliyoruz.Bizler bu proje ile çok heyecanlık şimdiden teşekkürler.

  11. Kirsal Turizm
    Bu alt tedbirin amacı mikro / küçük girişimciler veya çiftçiler tarafından kurulacak pansiyon, “yatak ve kahvaltı” konaklama ve restoran hizmetlerinin gelişimini, çiftlik turizmi tesislerinin kurulması ve geliştirilmesini ve turistik rekreasyonel faaliyetler (sportif aktiviteler, doğa gezisi, tarihi geziler gibi) için kurulan tesislerin gelişimini desteklemektir

    BAŞVURU KOŞULLARI
    Kamu tüzel kişilikleri hariç olmak üzere, ulusal kanunlarca tanınmış gerçek ve tüzel kişiler (Kamu hissesi %25’den fazla olan tüzel kişilikler uygun değildir.) gerekli uygunluk koşullarını sağlamak kaydıyla yatırımı kapsamında yapacağı harcamalardan uygun kabul edilenlerin kamu katkısından karşılanmasını talep edebilir.

    Bu alt tedbir kapsamında, mevcut işletmelerin modernizasyonu ve yeni tesis kurulumunun yanında mevcut tesise yeni üniteler kurulması da desteklenmektedir. Başvuru sahibi, başvurusunun mevcut tesis mi yoksa yeni tesis mi olduğunu aşağıdaki tanımlara göre belirleyecek ve başvuru paketini bu gerekliliklere göre oluşturacaktır.

    İşletmenin Sağlaması Gereken Koşullar
    1. 50 kişiden az çalışanı istihdam eden ve yıllık cirosu ve/veya bilançosu 8 milyon TL’yi aşmayan mikro ya da küçük ölçekli zanaatkârlar ve işletmeler kapsamında olmalıdır.
    2. Ulusal Vergi Sistemine kayıtlı olmalıdır.
    3. Yatırımın uygulacağı yer aşağıda belirtilen illerde uygulanmalıdır.
    Afyonkarahisar,Çankırı,Karaman. Ordu. Ağrı, Çorum Kars. Samsun. Aksaray. Denizli. Kastamonu. Şanlıurfa. Amasya. Diyarbakır. Konya. Sivas, Ankara. Elazığ. Kütahya. Tokat. Ardahan. Erzincan. Malatya. Trabzon. Aydın. Erzurum. Manisa. Uşak, Balıkesir. Giresun. Mardin. Van. Burdur. Hatay. Mersin. Yozgat .Bursa,Isparta. Muş. Çanakkale. Kahramanmaraş . Nevşehir

    4. 5393 sayılı Belediye Kanunu ve pastaneler için 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu hükümlerine uygun üretim ve kayıt sertifikalarına sahip olmalıdır.
    5. Konaklama tesisleri yatırım sonunda en fazla 25 oda kapasitesine sahip olmalıdır.

    IPARD(TKDK) projeniz hazırlanır, anahtar teslim sunulur. Detaylı bilgi için:
    Osman KARABOYUN Ziraat Müh (Zooteknist)
    0542 609 75 08
    http://www.tarimsalhibe.com

  12. az bir parayla düzenli günlük geliriniz olsun istermisiniz ne bayilik parası ne frence parası istemiyoruz bizim çiftlikte dogal organik köy yumurtası üretiyoruz az parası olupta ne iş yapabilirim diye düşünen ve tarıma yatırım isteyipte arazim yok diye düşünmeyin 600 dönüm arazimiz var burada sizde paranız ölçüsünde bize katılabilirsiz verdiniz parada size biri ay gibi kısa bir sürede dönüyor kısaca size bir hesap yapalım
    örneğin bin adet tavuk alıyorsunuz tavuğun tanesi 10 tl 1000×10 = 10 bin tl ediyor köy yumurtasının tanesi 750 krş bin tavuk günlük ortalama 800 yumurta verir 800 x 750 = 600 tl ediyor 600 tlde ayda 18 bin tl ediyor verdiniz para size kısa bir sürede dönüyor ilgilenen arkadaşlar eko tarım doğal ürünler must19_@.com tel 0541 440 81 51 youtubeda çorum/ sungurlu mustafa kayar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu