Başarılı Girişimcilik

Online Anında Teslimat Servisleri Çok Popüler

Evlere Teslimat Hizmeti

EVLERE teslimat hizmeti alanında Türkiye’de işler çok hızlı ilerliyor. Pazara her gün yeni oyuncular girerken firmalar arasında rekabet de artıyor. Markalar ürün çeşitliliğini artırmaya çalışırken, fiyat politikaları ve teslimat süreleriyle de müşterilerini memnun etmeye çalışıyor. Önümüzdeki günlerde farklı markaları sektörde görebiliriz. Pazarda girişimciler için cazip fırsatlar.

“TÜRKİYE’YE İNANIYORUZ”

Glovo, 2015’te Ispanya’da doğan bir şirket. Türkiye pazarına yaklaşık bir sene önce giriş yaptı. 160 bin dolarlık yatırım ile hayata geçen Glovo, 21 ülkede hizmet veriyor. Glovo’nun dört yıl gibi kısa bir sürede 322 milyon dolar yatırım aldığını söyleyen Glovo Türkiye Genel Müdürü Austin Kim, “Dünya genelinde büyümemizi sürdürürken, yatırımlarımızla ekibimizi ve hizmet kalitemizi geliştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde 300 teknoloji mühendisiyle ekibimizi güçlendirip, kullanıcılarımıza daha hızlı ve kaliteli bir deneyim sunmayı amaçlıyoruz” diyor. Firmanın Türkiye pazarı na inancının tam olduğunu ve Türkiye’de bu alanda gidilecek çok yol olduğunu söyleyen Kim, Türkiye’de büyümeyi sürdüreceklerinden emin olduklarım vurguluyor.

Glovo

Kim, “Pazarı restoranlar ve marketler olarak iki ana kategoriye ayırabiliriz. Türkiye’de ise online yemek siparişi büyüklüğünün 300 milyon doları aştığı belirtiliyor” diyor. Kaliteli zaman geçirmeyi vadeden mobil uygulamaların her gün daha çok kullanıldığını söyleyen Kim, “Artık internetten siparişlerin yüzde 75’i mobil uygulamalar üzerinden veriliyor. Teslimat uygulamaları da gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorunda” şeklinde konuşuyor.

Teknoloji alanında kendisini güncelleyen oyuncuların başrolü oynayacağını söyleyen Kim, “Glovo da genç ve teknolojik yaklaşımıyla bu başrole aday” diyor. Faaliyet vermeye başladığı günden bu yana Glovo ile ilgili pazarlama yatırımları yaptıklarım söyleyen Kim, “Hedef kitlemize kendimizi tanıtmaya odaklandık. Bir yıl gibi kısa bir sürede beklediğimizden de hızlı büyüyerek 500 binin üzerinde kullanıcıya ulaştık. Ankara, İzmir ve İstanbul’da hizmet veriyoruz” açıklamasını yapıyor. Kim, hizmetleri konusunda şu örnekleri veriyor:

“Ne İstersin özelliğini kullanan bir kullanıcımız evde unuttuğu şarj aletini bulunduğu noktaya teslim ettirebilir, biten lens suyunu aldırabilir, çocuğunun eksik kalan ev ödevi için kırtasiye alışverişi yaptırabilir veya toplantı öncesi üstüne kahve döktüyse istediği mağazadan, istediği ürünü aldırabilir. Glovo olarak, günü kurtaran ve günümüzün en önemli kaynağı olan zamandan tasarruf sağlayarak hayatınızı kolaylaştırıyoruz.”

“YENİ İŞ KOLLARI DENİYORUZ”

2001’de online yemek siparişi uygulamasıyla faaliyete başlayan Yemeksepeti, yeni girişimi Banabi ile online market ürünleri siparişi sektörüne de adım attı. Online yemek siparişi konusundaki deneyim ve uzmanlıkla bu girişimi hayata geçirdiklerini söyleyen Yemeksepeti İş Geliştirme Direktörü Mert Baki, “Çeşitlilik, uygun fiyat, pratiklik ve kullanıcı dostu operasyonlarımızı Banabi hizmeti ile market alışverişi alanına taşıyıp, kullanıcılarımızın hayatlarını daha da kolaylaştırmayı hedefliyoruz” diyor. Bugün 69 ilde, 20 binin üzerinde üye restoran ve günde ortalama 400 bin siparişle 12 milyon kullanıcıya hizmet verdiklerini söyleyen Baki, “Projeler geliştiriyor, yeni iş kolları deniyoruz. Kullanıcılarımıza kampanyalar sunuyor, en uygun fiyatları onlara sunuyoruz” diyor. Öncelikli olarak İstanbul’da Avrupa yakasındaki belli bölgelerde hizmet vermeye başladıklarını aktaran Baki, “Yakın zamanda İstanbul Anadolu yalpasında da hizmet vermeye başlayacağız. Banabi ile çok hızlı bir şekilde büyümeyi hedefliyoruz. Yılsonuna kadar kendimize çok büyük hedefler belirledik” şeklinde konuşuyor.

Banabi ile her hafta yeni depolar açarak hizmet ağını çok hızlı bir şekilde genişletmeyi hedeflediklerini ifade eden Baki, “Yılsonunda yaklaşık bin kuryeye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yıl içerisinde İstanbul dâhil olmak üzere 10 ilde hizmet vermeye başlayacağız. 2019’da toplamda bin 300 kişiye istihdam sağlayacağız” açıklamalarını yapıyor. Ürün gamını daha çeşitli hale getireceklerini söyleyen Baki, birçok kategoride 2 bine ya- km market ürününü online sipariş etme fırsatı sundukları bilgisini paylaşıyor.

Banabi’ye ilk etapta 20 milyon dolar yatırım gerçeklerştireceklerini söyleyen Baki, yatırımların katlanarak devam edeceği bilgisini veriyor. Uygulamanın işleyişi hakkında bilgi veren Baki sözlerini şöyle tamamlıyor: “Kullanıcılar, Yemeksepeti’nin mobil uygulaması üzerinden market kategorisini seçerek siparişlerini rahatlıkla verebiliyor. Böylelikle başka bir uygulama indirmeden, Yemeksepeti uygulaması içerisinde tek bir dokunuşla Banabi’ye geçebiliyorlar. Market ürünlerini yaklaşık 10 dakika içerisinde kullanıcılarımıza ulaştırıyoruz. Kullanıcılar sadece alışveriş öncesinde değil aynı zamanda kapıda nakit veya kredi kartı ile ödeme fırsatına da sahip oluyor.”

PAZAR ÇOK HIZLI GELİŞİYOR”

Bir yıl önce sektöre giriş yapan İstegelsin kullanıcılarına markete gitmeden dileği an istediği ürünü alabilme imkânı sağlıyor. Türkiye’de e-ticaretin çok hızlı büyüdüğünü söyleyen firmanın Genel Müdürü Sedat Yıldırım, “Türkiye’de her yıl yaklaşık yüzde 50 büyüme hacmine sahip olan e-ticaret sektörünün parlayan yıldızı ise online gıda sektörü. Yüzde 17’lik oranı ile e-ticarette en çok hacme sahip sektörler arasında dördüncü sırada yer alan online gıda sektörü günden güne büyüyor” diyor. Her şeye mobil üzerinden hızlı erişebilme ihtiyacının, gıda ve yeme-içme sektörünü de kökten değiştirdiğini ifade eden Yıldırım, işini internete taşıyan restoran ve marketlerin beklenenin ötesinde iş hacmi yakaladıklarını vurguluyor. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Dünyada 2016’da toplam 48 milyar dolar olan online market alışverişi pazarının 2025’te 150 milyar dolara ulaşıcağını söylüyor.”

Yatırımlarının teknolojik gelişmelere göre şekillendiğini söyleyen Yıldırım, ilerde her kullanıcının tam istediği market olmayı hedeflediklerini vurguluyor. Kullanıcının spesifik alışveriş alışkanlıklarına göre dizayn edilen bir online market olmak istediklerini söyleyen Yıldırım, sektörün oldukça hareketli ve aktif olduğunu, onlarla birlikte pazara giren online market firmaları ile 2019’da pazarın çok hızlı gelişeceğine inandığını söylüyor. Bir start-up olarak işe başladıklarını söyleyen Yıldırım sözlerine şöyle devam ediyor:

“Az kişi ile çok iş yapıyoruz. Şu an bir ofisimiz, Anadolu Yakası’nda iki, Avrupa Yakası’nda iki tane olmak üzere toplam dört depomuz var. Meyve sebze ve etlerimiz soğuk hava depolarında özenle saklanıyor. Araçlarımızda soğutucular var. Saatlik teslimat yapıyoruz.”

YEŞİM OKSAY

İspanyol Glovo Türkiye’de Büyüyecek

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu