İş Fikirleri ve İş Kurmak

Ortak çalışma alanı konsepti işi yapın

Kolektif House’ta talep edenler için mali müşavirlik, avukatlık gibi ek hizmetler de sunuluyor. Sanal ofis hizmeti de veren firmada biraz eğlenmek için Kolektif Talk Show, yeni girişimcilerin tanıtıldığı Kolektif Explore, start-up’lara yönelik eğitimlerin verildiği Kolektif Up ve beraber şarkı söylemekten hoşlananlar için Kolektif Jammin gibi çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

OLMADIK PROJELER ATÖLYESİ
Yaratıcı beyinler buraya

Balat’ta bulunan Olmadık Projeler Atölyesi üç katlı. Giriş katında “Hot Desk” olarak adlandırılan, misafirlerin özgürce kullanabildiği tek kişilik oturma alanları, orta katında maker ve tasarımcılar için hazırlanmış, içerisinde fotoğraf ve video stüdyosu da bulunduran atölye alanı ve üst katında ise bir kütüphane bulunuyor. Toplam 60 kişilik kapasiteye sahip olan Olmadık Projeler Atölyesi, yakın zamanda Unusual Projects Atelier adı altında, aynı konseptle Hollanda’da da hizmete başlayacak. Hedefi adım adım her ülkede bir şehirde şube açmak. Balat’taki ortak alana çoğunlukla fotoğrafçılar, video çalışmaları yapanlar, girişimciler ve tasarımcıların geldiğini belirten Kurucu Seçkin Canan, üretmek isteyen herkese kapılarının çık olduğunu ifade ediyor.

HABİTA
Start-up’ların uğrak yeri

Henüz yedi aylık bir co-working alanı olarak 4. Levent Sanayi Mahallesi’nde tek şube ile çalışan Habita, açık ve kapalı alanda çalışma imkanı sunuyor. Kreatif işlerle meşgul freelan-ce çalışanlar ile start-up’larm uğrak yeri. Co-working çalışmanın özellikle netvvork yapmak isteyenler için uygun olduğunu belirten Habita Kurucu Ortağı Levent Öcal, “işletmelerin ofis kirası, faturalar, temizlik, internet ve güvenlik gibi operasyonel yüklerden bağımsız çalışabilmesi, bu tür alanları daha kıymetli hale getiriyor.

Ayrıca benzer işlerde veya birbirini tamamlayan işlerde çalışan kişilerin aynı çatı altında olması yeni işler üretebilmenin de yolunu açıyor. Tek başına düşünmek yerine, beraberce düşünüp inandıkları projeler için birbirlerine destek olabiliyorlar” diyor.

Habita’da sosyalleşmek için çeşitli etkinlikler de düzenleniyor. Sadece iş dünyasıyla ilgili değil, kafa dağıtmak isteyenler için müzik, yeme içme ve tiyatro gibi etkinlikler de var. Start-up’larm kuruluşundan melek yatırım süreçlerine, başarılı girişimcilerin deneyim paylaşımlarından söyleşi ve panellere kadar çok çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptığı gibi, beyin egzersiz çalışmaları da düzenliyor.

WORKLAND
Şirketler için her hizmet mevcut

İlk şubesini Maslak Edipse binasında açan Workland, Vadis-tanbul şubesi için de start verdi. İki sene içinde beş şubeye çıkmayı hedefliyor. Bu hedefleri içinde şimdilik Ataşehir, Ataköy Avrupa Ofis Projesi ve Ankara yer alıyor. Workland, 10 ve 50 metre kare arasında değişen 44 adet ofis içeriyor. Ücretlendirme metrekare bazında yapılıyor.

Ortak çalışma konsepti burada biraz daha farklı. Ortak alan hizmeti sadece ofis kiracılarına sunuluyor. Böylece farklı kategorilerde iş yapan şirket çalışanları, isterlerse ortak alanda yeni insanlarla tanışma imkanı bulabiliyor.

300 metrekarelik ortak alanları olduğunu ifade eden Workland Yönetim Kurulu Başkanı Sare Çetinsaya, sonraki projelerde tamamen co-working konsepti çerçevesinde bir alan yapacaklarını belirtiyor. Özellikle yeni iş kuranların, ofis maliyetini minimuma indirmek isteyenlerin, yabancı yatırımcıların ve küçük ekiplerin hazır ofis tercih ettiğini dile getiren Çetinsaya, ücretsiz otopark yeri tahsis ettiklerini ve sanal ofis hizmeti de verdiklerini belirtiyor. Ofis çalışanlarının talepleri doğrultusunda, catering, hukuki ve mali danışmanlık, tercümanlık, muhasebe gibi hizmetler de verebildiklerini ekliyor.

Gülşah CANTAŞ / Kontra Mimarlık Kurucusu
“Y kuşağına özel olarak tasarladık”

Kolektif House Levent’in iç mekan tasarımını üstlendik. Sosyalleşme, odaklanma, işbirliği kurma ve öğrenme başlıkları altında kullanıcı performansını arttırmayı hedefledik. Sıradan ofis sistemlerine alternatif olarak, mekanı insan odaklı ve keyifli çalışma alanlarıyla bütünleştirmeye özen gösterdik. Böylece içeride çalışanlar için uzun saatler vakit geçirebilecekleri daha sıcak alanlar ortaya çıkardık. Y kuşağının çalışma düzeni beklentilerine uygun özel bir çalışma yaptık. Ortak kullanım alanlarına yerleştirilen iglolar, Amsterdam evleri, telefon kulübeleri ile üyelere hem açık mekanlarda telefonla özel görüşmelerini yapabilecekleri, hem de birkaç kişilik mini toplantı veya beyin fırtınası yapabilecekleri pratik alanlar sağlandı. Kafe ve self servis hizmeti veren “community kitchen”lar da ofis içerisindeki sosyalleşmeye olanak sağlıyor.

Y kuşağı ortak alan talep eden, kapalı bir yerde uzun süre çalışmak istemeyen, mobil, esnek ve hareketli çalışma ortamı arzulayan bir kuşak. İş hayatından beklentileri ise özgür bir çalışma ortamı. İşi nasıl veya ne zaman yaptıklarıyla değil, işin sonucuyla ilgilenilmesini istiyorlar. Bu kuşak kendi işini kurmak isteyen girişimci bir ruha sahip. Tasarımda bu ruha uygun detaylar kullandık.

Popüler işler paylaşmaya devam edeceğiz iş fikirleri kategorimizde ilginizi çekecek fikirleri inceleyebilirsiniz.

Önceki sayfa 1 2 3 4

Hem indirmesi hemde kullanımı tamamen ücretsiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu